ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αποκλεισμένη η είσοδος του Κοινοβουλίου Μέσω του Εθνικού Κήπου αποχώρησαν βουλευτές που είχαν εγκλωβιστεί στη Βουλή

Στιγμιότυπο από την έξοδο των βουλευτών και των εργαζομένων από τη Βουλή (Φωτογραφία: Eurokinissi)

Αθήνα

Μέσω του Εθνικού Κήπου, συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών που κρατούσαν φακούς, διέφυγαν οι βουλευτές, οι οποίοι αποκλείστηκαν εντός του Κοινοβουλίου από ομάδα «αγανακτισμένων» που απέκλεισαν νωρίτερα την είσοδο επί της Βασσιλίσης Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα αποδοκιμασίας του πολιτικού κόσμου.

Με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν και υπάλληλοι της Βουλής. Κλούβες της αστυνομίας δημιούργησαν διάδρομο, από τον οποίο τα αυτοκίνητα κατόρθωσαν να βγουν από τη Βουλή, ενώ οι διαδηλωτές απωθήθηκαν.

Οι διαδηλωτές, που παραμένουν έξω από την κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου, κατά την αποχώρηση βουλευτών και εργαζομένων που εξέρχονταν με τα αυτοκίνητά τους, προέβαιναν σε αποδοκιμασίες.

Η παρουσία της αστυνομίας και των δυνάμεων των ΜΑΤ είναι ιδιαίτερα ισχυρή, ενώ πιο πριν οι κλούβες που συγκεντρώθηκαν απέκλεισαν τόσο την περιοχή κατά μήκος του προαύλιου χώρου της Βουλής, όσο και προς το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με κάποιες πληρφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ελάχιστοι οργισμένοι πολίτες πλησίασαν στο σημείο αποδοκιμάζοντας τους πολιτικούς. Σύντομα ενισχύθηκαν από άλλους διαδηλωτές που προέρχονταν από την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στα Προπύλαια με ομιλητή τον Μ. Θεοδωράκη, καθώς και αγανακτισμένους πολίτες από την πλατεία Συντάγματος.

Αναδημοσίευση από in.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

"ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ"

Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν κατά την ομιλία του κορυφαίου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη αναφέρονται στον τίτλο. Αυτό που ξεσήκωσε και συγκίνησε ιδιαίτερα στα Προπύλαια ήταν όταν Μίκης και λαός άρχισαν να τραγουδούν αυθόρμητα "ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ", με σηκωμένη τη γροθιά...

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΑΠΟΨΕ-ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΜΕ "ΟΥΟΥ" ΚΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ


Πριν από λίγα λεπτά, στη συγκέντρωση των χιλιάδων πολιτών στα Προπύλαια, αποδοκιμάστηκε έντονα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν αναφέρθηκε στο πρόσωπό του ο καθηγητής Συνταγματίκού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης. Χαρακτήρισε, δε, "ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ".

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ

ΜΙΚΗΣ: "Σήμερα βιώνουμε μια μεγάλη εθνική τραγωδία"..."Η Λευτεριά, δε χαρίζεται αλλά κερδίζεται"

Σήμερα βιώνουμε μια μεγάλη  εθνική τραγωδία. 
Σύσσωμος ο ελληνικός λαός οδηγήθηκε στην άκρη του γκρεμού χωρίς να το ξέρει και δίχως να το θέλει. Ακόμα κι αυτοί που ψήφισαν τα δύο κόμματα Εξουσίας, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είμαι βέβαιος ότι δεν γνώριζαν τις αντιλαϊκές και αντεθνικές δεσμεύσεις με τις οποίες φόρτωναν τη χώρα πίσω από την πλάτη μας οι δύο κυβερνήσεις της Δεξιάς και του Κέντρου για εξήντα ολόκληρα χρόνια, από το 1950, το τέλος του εμφυλίου πολέμου, έως σήμερα. Ποιοι είναι οι ένοχοι; Η ξένη εξάρτηση από τους Δυτικούς μας δήθεν συμμάχους, το «Ανήκομεν εις την Δύσιν», που είναι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη των Τραπεζών, καθώς και οι ντόπιοι συνεργάτες τους και υπάκουοι εκτελεστές των εντολών τους, ο πολιτικός κόσμος με κύριους εκφραστές τα δύο κόμματα Εξουσίας, οι άλλοτε εθνικόφρονες, το Μεγάλο Κεφάλαιο και τα όργανά του, το Κράτος και τα ΜΜΕ, δηλαδή το Σύστημα Εξουσίας.
Η πρώτη λοιπόν απόφαση που  θα πρέπει να πάρουν οι Ανεξάρτητοι Πολίτες αυτής της χώρας είναι  να κόψουν με το μαχαίρι  αυτή τη μονομερή εξάρτηση  που τόσα δεινά μας έχει  προκαλέσει, με την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και την αντικατάσταση του δόγματος «Ανήκομεν εις την Δύσιν» με την πατριωτική θέση «Ανήκουμε στον εαυτό μας», «Ανήκουμε στην Ελλάδα», εγκαινιάζοντας μια πολιτική ίσων αποστάσεων με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, θέτοντας ως υψηλότερο στόχο την κατάκτηση της Ουδετερότητας.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ...

Νομίζω καταλαβαίνουμε, όλοι, πολύ καλά τι πάει να κάνει η κυβέρνηση με την κατάργηση του (ελεύθερου) kite-surf ! 
Προσπαθεί να αποστραγγίξει κάθε ευρώ που "ξεφεύγει" και καταλήγει στις τοπικές κοινωνίες, από τους χιλιάδες έλληνες και ξένους λάτρεις του σπορ και φυσικά να κατευθύνει όλα αυτά τα λεφτά στις τσέπες μεγάλων ξενοδόχων που έχουν στην κατοχή τους τεράστιες μονάδες με περιφραγμένες παραλίες... Άλλωστε μόνο εκεί δε θα επιτρέπεται στο τέλος;;;

Το ίδιο δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια καταργώντας το ελεύθερο κάμπινγκ; Το ίδιο θα κάνει ακόμα και με το ψάρεμα (θα θυμάστε τη γριά από την Πάρο, που συνελήφθη "δια νόμου", επειδή έπιανε χταπόδια για το... μεσημεριανό της φαϊ), το ίδιο δε θα διστάσει να κάνει κι όταν έρθει η ώρα εκείνη, που θα καλλιεργούμε μαρούλια στις αυλές για να επιβιώσουμε, ώστε τελικά να στερηθούμε και ίδιο το... υστέρημα μας για χάρη κάποιων πανίσχυρων συμφερόντων. Δεν υπάρχει πλέον κράτος που να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών του. Αυτός είναι ο καπιταλισμός.
Όλα για το κέρδος των μονοπωλείων, δηλ. των μπίζνεσμαν και του απόλυτου κέρδους τους!
Αυτόν τον τουρισμό θέλει η κυβέρνηση, αυτές τις εντολές εκτελεί αναγκαστικά και το τελευταίο υπάκουο πιόνι της.

Είναι ο ίδιος τουρισμός που εκμεταλλεύονται οι πολυεθνικές των κρουαζιερόπλοιων, των μεγαλοξενοδόχων, των τουρ οπερέιτορ, των συγκροτημάτων γκολφ κοκ.
Και κατά τα άλλα μας μιλούν για τον πυλώνα της οικονομίας; Οικονομίας... ποιων; Δηλαδή ποιοι θα ζουν απ' αυτήν ας μας εξηγήσουν γιατί πολύ φοβάμαι πως το μνημόνιο προβλέπει πως σ' αυτή τη χώρα όποιος δεν δουλεύει πλέον για 500 ευρώ, θα αναγκάζεται να μεταναστεύσει σε πλουσιότερες ενώ τα εγχώρια και ξένα μεγαλοσυμφέροντα θα ξεκοκκαλίζουν τον δικό μας πλούτο. 

Χάρης Μπόλκας

ΣΤΟ ΠΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011- 16 ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ !!!

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΣΤΟ BADMINTON - ΣΤΟ ΠΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011
16 ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΛΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210 8840600, PUBLIC, METROPOLIS, http://www.ticketnet.gr/








ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 20€,
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 15€

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Τετάρτη 1 Ιουνίου Επίσημη έναρξη
Μίμης Πλέσσας , Σόνια Θεοδωρίδου
Ρεσιτάλ τραγουδιού, πιάνο – φωνή
2, 3 & 4 Ιουνίου «Μην τον ρωτάς τον ουρανό»
Ηλίας Λιούγκος, Ελένη Τσαλιγοπούλου
Τραγούδια και ορχηστρικά του Μάνου Χατζιδάκι από τον ελληνικό και τον διεθνή κινηματογράφο
9, 10 & 11 Ιουνίου «Κάποτε θα ’ρθουν να σου πουν»
Μιλτιάδης Πασχαλίδης
Τραγούδια από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση που έγραψαν και γράφουν ιστορία
16, 17 & 18 Ιουνίου «Τι σου ’κανα και πίνεις»
Μελίνα Ασλανίδου
Κινηματογραφικά τραγούδια από το 1963 έως το 1970
23, 24 & 25 Ιουνίου «Πού πας χωρίς αγάπη»
Κώστας Μακεδόνας, συμμετέχει η Σαββέρια Μαργιολά
Τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα από τον ελληνικό κινηματογράφο
30 Ιουνίου & 1, 2 Ιουλίου «Με τα μάτια κλειστά»
Παναγιώτης Καλαντζόπουλος , Έλλη Πασπαλά
Τραγούδια και ορχηστρικά του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου από ταινίες και σήριαλ

Επιτέλους ο κ. ΥΠτΠ αύριο μεταβαίνει στην Ηγουμενίτσα-θα επιδιώξει να ακούσει απο κοντά, το προσωπικό ;;;

Αυτό είναι είδηση !
Αύριο , λοιπόν, ο κ. ΥΠτΠ ,Χρήστος Παπουτσής θα μιλήσει, μετά τις 9.30 το πρωί, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης & Προσφύγων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κέρκυρα και στη συνέχεια, ο υπουργός, θα μεταβεί στην Ηγουμενίτσα,
 όπου,  στη 1 το μεσημέρι,  θα συμμετάσχει σε σύσκεψη, που διοργανώνει ο δήμαρχος,  κ. Γιώργος Κάτσινος, για θέματα ασφάλειας της πόλης.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ).

Η Χιώτισσα υφυπουργός ,Ελπίδα Τσουρή ενοχλείται με τους ανέργους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο παλιό ΥΕΝ, στο Πασαλιμάνι !!!

Βέβαια ,η Χιώτισσα δεν ακολουθεί καν, το Χιώτικο, "δυο-δυο'...
Το παίζει, μη μου άπτου, λίγο κυριλέ και λίγο Κολωνάκι, την δεκαετία του 80...
Ακούστε, τι είπε στους συνδικαλιστές των σωματείων της Ζώνης Περάματος, η κ. Τσουρή........
Τούς είπε να πηγαίνουν στο ΥΘΥΝΑΛ-ΥΠτΠ, στη Δραπετσώνα και στον κ. Διαμαντίδη.
Και όχι, στο παλιό ΥΕΝ, στο Πασαλιμάνι, που είναι κέντρο και δημιουργείται και κυκλοφοριακό.

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ GA FERRIES ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Ξέρετε, ο πρώτος που δίδαξε το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" στη χώρα, πολύ πριν την κρίση, δεν ήταν κάποιος φουκαράς από το ομώνυμο κίνημα που αδυνατoύσε να καταβάλει το καθημερινό υπέρογκο χαράτσι των διοδίων, αλλά ένας... εφοπλιστής, ο Γεράσιμος Αγούδημος.
 
Ο κύριος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ" λοιπόν, καταδικάστηκε για άλλη μια φορά σήμερα από το δικαστήριο επειδή δεν κατέβαλε τα δεδουλευμένα σε 35 υπαλλήλους των εταιρειών του, μετά απο αγωγές που έκαναν σε βάρος του αλλά και την αυτεπάγγελτη προσφυγή της επιθεώρησης εργασίας επειδή δεν τους έδωσε ούτε το δώρο του Πάσχα, παρά ττην απειλή του αυτοφώρου ! Ποιο αυτόφωρο κύρια Κατσέλη και για ποιον (δεν) ισχύουν οι νόμοι σας;

Σημείωση: Ακόμα και παρά την προηγούμενη καταδίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο για μη καταβολή δεδουλευμένων και δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα (2009-2010) ο κ. Αγούδημος αρνείται μέχρι και σήμερα να εκτελέσει την απόφαση του δικαστηρίου (ποινικό) και ουδέποτε πλήρωσε τους εργαζόμενούς του. Αλλά και οι αρχές δε δείχνουν... πρόθυμες να τον... συμμορφώσουν. ΩΡΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ, αν ήταν κανένας βιοτέχνης που δεν είχε να δώσει στον υπάλληλο δώρο Πάσχα, θα ήταν "μέσα" τώρα !  Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός πως, ενώ οι 8 μονοβάπορες εταιρείες του εφοπλιστή ανέστειλαν τις δραστηριότητες τους, εμφανίζονται να λειτουργούν κανονικά κι ενω ο ιδιοκτήτης τους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ τους υπαλλήλους του, συνεχίζει (;;;) να τους κολλάει - ακόμα και σήμερα - ένσημα στο ΙΚΑ.Κάτι ξέρει...
Σημείωση 2: Σήμερα ήταν και ο πλειστηριασμός των 7 πλοίων, για τα 2 - σύμφωνα με πληροφορίες - βρέθηκε αγοραστής. Πρόκειται για το "ένδοξο" "Δημητρούλα" και το "Μιλένα" , ενώ άλλες "βρώμες" λένε πως μας αποχαιρετούν όλα από το λιμάνι. Ποιος και εκ μέρους... ποιου τα αγόρασε... πολλά λέγονται. Καλοφάγωτα...

Άντε να δούμε, όμως θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που ο Θεός ξέρει μόνο πως ζουν τόοοοσους μήνες; 

Χάρης Μπόλκας

Απαντήσεις ενδιαφέρουσες σε ερωτήματα μας προς την ηγεσία του Λ.Σ, απο τις 10 Μαίου-κάλλιο αργά, παρά ποτέ-μόλις λάβαμε τις απαντήσεις-

ΠΡΟΣ ΓΕΜΜΕ

υπερεπείγον
προς αρχηγό Λ.Σ-Ε. Ακτ. ,αντιναύαρχο, Κωνσταντίνο Σούλη
 Tuesday, May 10, 2011 1:49 PM

αξιότιμε, κ. αρχηγέ
παρακαλώ πολύ, θα ήθελα να μου απαντήσετε, στα παρακάτω ερωτήματα :
-υπάρχουν ναι η όχι καύσιμα στη σχολή λιμενοφυλάκων, από όπου προμηθεύονται βενζίνη τα αυτοκίνητα όλων σας;;;
Μήπως λειτουργεί μόνο η μία αντλία και γιατί;;;
-Μήπως ο στρατός σας «έκοψε» η προτίθεται να σας ¨κόψει» την παροχή καυσίμων;;;
-Γιατί δεν πληρώνονται δυο χρόνια, τώρα, οι τροφές και τα υπόλοιπα έξοδα των εκπαιδευμένων σκυλιών του Λ.Σ
και τι προτίθεστε να πράξετε, προς επίλυση του προβλήματος;;;-Γιατί παραπονούνται συνεχώς για έλλειψη εκπαίδευσης και οδηγιών, οι λιμενικοί σε θέματα παράνομης αλιείας

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ......

Εχει ξεκινήσει η πορεία υπαλλήλων λιμανιών και λιμενεργατών..
Στο υπουργείο,στη Δραπετσώνα , τους περιμένουν με κλούβες και άδειο πάρκινγκ !

Βασ.Αγγουρίδη

Γιατί, κ. λιμενάρχα Ελευσίνας,εσείς δεν ενημερώσατε αρμοδίως για το πλοίο του κ. Βαρβατέ, όπως πολύ σωστά έπραξε, πρίν ένα μήνα , το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ;;;



Αγκάθι τελικά μεγάλο να προέρχεσαι από την Ναυτολογία και να έχεις γράψει και βιβλία ...
Μιλάμε για τον λιμενάρχη Ελευσίνας.
 Γιατί σε μια παρόμοια περίπτωση, ο λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, Στ.Ράπτης,περίπου,  πριν είκοσι μέρες, ως όφειλε και τηρώντας κατά γράμμα την νομοθεσία ενημέρωσε αρμοδίως  υπουργείο, Λ.Σ και τον Εισαγγελέα
 για 11 απλήρωτους  αλλοδαπούς ναυτικούς , πάλι του κ. Βαρβατέ, πλοίο  τσιμεντοφόρο  'Naftocement 6" της Naftotrade S.A.Έπραξε τα δέοντα το λιμεναρχείο και οι ναυτικοί τελικά υπέγραψαν δηλώσεις του νόμου 105, πως θα εεξοφληθούν στην Τουρκία ,όπου και μετέβη το πλοίο.

Οι καλές υπηρεσίες σας στους εφοπλιστές-σχιστήκατε να μας ενημερώσετε, πως, Δευτέρα θα ξοφλήσει τους απλήρωτους , ο κ. Βαρβατές-Ακόμα περιμένουμε νέα !!!

Πόσα τηλέφωνα μας πήρατε
για να μας πείτε πως θα πληρώσει ο κ. Βαρβατές ,την Δευτέρα ;;;;
Την Μ.Δευτέρα εννοούσατε;;;
Και ο λιμενάρχης Ελευσίνας απτόητος .
Ούτε πρίν γνώριζε, ούτε και τώρα ;;;

                                Κατα τα λοιπά , το ΥΘΥΝΑΛ και το ΥΠτΠ λειτουργούν κανονικά ...Ε ΒΈΒΑΙΑ.
Σιγά μην ασχοληθούν με τους αλλοδαπούς απλήρωτους ναυτικούς, όταν και τους έλληνες ναυτικούς, οι απαράδεκτοι, τους κρατάνε ακόμα επιστρατευμένους !!!

Κύριε υπουργέ γαμώ τα υπουργεία σας-οι εργάτες στης ζώνης στο παλιό ΥΕΝ και στο λιμάνι-οι λιμενεργάτες στο ΥΘΥΝΑΛ-ΥΠτΠ -Δραπετσώνα !!!!

Τουρίστες, ε; Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε...ο αρχηγός του Λ.Σ απαγόρευσε το ανερχόμενο άθλημα kite surf!!!


Greece 2010 from deadLAMAZZ on Vimeo.




Τουρίστες, ε;

Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε...

Δευτέρα, 30 Μάιος 2011, 22:42

Προς: "Πειρατικό" peiratikoi@yahoo.gr
επιστολή προς πειρατικό.

Θυμάστε τους Γάλλους κυρίως αλλά και Έλληνες, Αμερικάνους και Γερμανοαυστριακούς τουρίστες εκτός σεζόν με τις περίεργες αετοσανίδες τους στην Λακωνία;
Ε! να ζήσουμε να τους θυμόμαστε...
Το πανέμορφο βίντεο πο ακολουθεί είναι τραβηγμένο απο ξένους επισκέπτες στην χώρα μας ... που ήρθαν να κάνουν KITESURF.
Greece 2010 from deadLAMAZZ on Vimeo.

Το Λιμενικό Σώμα που βλέπει τα πλοία να περνούν χωρίς πρόβλημα από τα σμαραγδένια νερά της Λακωνίας ουσιαστικά απαγόρευσε το ανερχόμενο άθλημα kite surf!!!

ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟ Λ.Σ-Ε.Ακτ : Όταν βλέπεις ταινίες και νομίζεις πως είναι ειδήσεις αυτά παθαίνεις-μήπως πήραν κάποιοι στο....λαιμό τους , πάλι, τον κ. Κ.ΣΟΥΛΗ;;;;


Προς: peiratikoi@yahoo.gr
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

Άναυτοι στο τιμόνι!!!
Όταν βλέπεις ταινίες και νομίζεις πως είναι ειδήσεις αυτά παθαίνεις...
Το Λιμενικό Σώμα απαγόρευσε το ταχύτερα αναπτυσσόμενο extreme άθλημα στην Ελλάδα και τον κόσμο!!!
Το kite surf (αετοσάνιδα) είναι το άθλημα το οποίο έχει αγκαλιάσει η παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και είναι υπό εκτίμηση και αξιολόγηση για την συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα της Βραζιλίας στο Ρίο το 2016.
Στην Ελλάδα λοιπόν η αετοσανίδα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ από το Λιμενικό Σώμα πίσω από παιδικές κι ανερμάτιστες δικονομικές και άναυτες φράσεις...
 Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ "προκύπτει" από το Αριθ. Πρωτ.2127/02/2011 της 09-5-2011 έγγραφο Κλάδου Αστυνομίας και Τάξης... του Λμενικού Σώματος και το υπογράφει ο Αρχηγός του!!! Το έγγραφο επικαλείται το ΦΕΚ444/99 και συγκεκριμένα το άρθρο 36 που γράφει ακριβώς: #Άρθρο 36 "Καινοφανή μέσα αναψυχής"

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

δε φοβούνται οι βράχοι δες το θετικά και θα γίνει μάχη..........................


Εμπνευσμένο από τις κατσαρόλες, που κρατούν οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα είναι το τραγούδι που ερμηνεύει ο Δημήτρης Μητροπάνος σε στίχους Σταμάτη Κραουνάκη.
Η αποκλειστική πρώτη μετάδοση του τραγουδιού έγινε σήμερα στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση στη ΝΕΤ. Ο στίχος είναι φωτιά..
.«Βάλε κατσαρόλα φίλε μου ξεκόλλα, δε φοβούνται οι βράχοι δες το θετικά και θα γίνει μάχη». Το τραγούδι προβλέπεται να ξεσηκώνει για πολλές μέρες τους αγανακτισμένους στις πλατείες...

ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟ Λ.-Ε.Ακτ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΟΥΛΗ: ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ ΤΟ "Kitesurf" ;;;;;;;;

ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΠΡΟΣ  ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

Αγαπητοί κύριοι,


Σας στέλνουμε την παρούσα επιστολή για να σας ενημερώσουμε για την απαγόρευση στην χώρα μας του θαλάσσιου αθλήματος Kitesurf.
Το Kitesurf είναι ένας συνδυασμός πολλών αθλημάτων όπως το surf, wakeboard, windsurf, και κατατάσσεται στην κατηγορία των extreme-sports.
 Στην χώρα μας εμφανίστηκε στις αρχές του 2000 και πλέον αριθμεί πάνω από δύο χιλιάδες αθλητές.
Πριν από λίγες μέρες το λιμενικό σώμα θέλοντας να θεσπίσει κάποιους κανόνες για το άθλημα, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσής του, εξέδωσε μια εγκύκλιο που σαν αποτέλεσμα έχει την απαγόρευση του Kitesurf σε όλη την επικράτεια.Την σχετική εγκύκλιο μπορείτε να την βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ !!!

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΟΓΓΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΗΔΩΝ
ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙΟΥ
ΕΧΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΑΝΕΛΕΗΤΟ
ΣΑΦΑΡΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ
ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Η ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ
ΧΡΙΣΤΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ
ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ.
ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΛΕΝΕ ΠΡΟΪΣΤΆΜΕΝΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟ
ΤΟΥ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ
ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ
ΛΙΜΕΝΑΡΧΑ ΜΟΥ(ΑΛΛΙΏΣ ΜΑΣ ΤΑΛΕΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ),
ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΟΧΗ.
ΟΥΤΕ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΝΑ ΣΟΥΝΑ.
ΟΙ ¨ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ" ΟΜΩΣ ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ
ΜΕΣΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟ ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ-ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ
ΒΑΠΟΡΙ.
ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ.
ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ(ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ).
ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ
ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ
ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΣΥ ΜΟΛΙΣ ΠΑΤΗΣΕΙΣ
ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ.
ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΥΡΙΕ ΛΙΜΕΝΑΡΧΑ ΜΟΥ
ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ
ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΗΣΙ.
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ
ΒΕΡΥΚΟΚΟ.
ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ
ΝΟΕΙΤΩ

Υ.Γ
---
ΑΣΕ ΔΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ
ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ,ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕΣ
ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ,ΔΗΛΩΝΕΣ ΓΑΛΑΖΙΟΣ,ΟΠΩΣ ΓΑΛΑΖΙΑ
ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕΣ.


Θανος Λαμπροπουλος

«Χάθηκε η αξιοπιστία και εξατμίστηκε η ηθική», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Μπαλαμπανίδης ,αντιπρόεδρος της ΟΜΥΛΕ ,αναφερόμενος σε ομιλία , στη Βουλή, του κ. Γ.Διαμαντίδη, τότε, που "έφταιγε η επάρατος δεξιά, που ξεπουλούσε, το λιμάνι" !!!-

Έτοιμοι για τη «μητέρα των μαχών» οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Μέγα οικονομικό σκάνδαλο χαρακτηρίζουν την πώληση ΟΛΠ και ΟΛΘ οι εργαζόμενοι στα εμπορικά λιμάνι , καθώς όπως υποστηρίζουν πρόκειται να ξεπουληθούν επί πινακίου φακής οργανισμοί με διαχρονική κερδοφορία και αναπτυξιακές δυνατότητες.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τις λειτουργίες και δραστηριότητες του λιμανιού θα πρέπει να τις διαχειρίζεται ένας δημόσιος ΟΛΠ.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Γεωργακόπουλος ξεκαθάρισε πως το κράτος θα πρέπει να διατηρήσει το 51% των οργανισμών. «Θα δώσουμε τη μητέρα των μαχών, ο αγώνας θα είναι ενωτικός», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργακόπουλος και κάλεσε φορείς και πολίτες σε Πειραιά και ΘΣΝ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ,κάνοντας παράλληλα λόγο για πλήρη αφερεγγυότητα και αναντιστοιχεία λόγων και πράξεων από την πλευρά της κυβέρνησης.

έρχεται βροχή ...έρχεται....μπόρα !!!

Ερχεται βροχή...
έρχεται μπόρα...
για πολλούς...

Γιώργος Χριστάκης

Εργα και ημέρες της κ. Ελπίδας Τσουρή-παντελής έλλειψη σεβασμού στους κόπους και στην ανέχεια του ελληνικού εργαζόμενου λαού-θολές απαντήσεις και απειλές στο "Lesvosnews"

Συγχαρητήρια στο lesvownews.net , για την αποκάλυψη, καταρχήν.
Όσο για την κ. Τσουρή, που κατά την ταπεινή μου γνώμη αποδείχτηκε όχι μόνο "ελάχιστη" ως υφυπουργός, αλλά και αδιάφορη, αμελής και προκλητικότατη, θα επαναλάβω :
" Οσο και να δένεις την πολιτική σου διαδρομή στο άρμα ΓΑΠ , με χίλιους τρόπους κραυγαλέους, επιβεβαιώνεις απλώς,αγαπητή,  πως άγεσαι και φέρεσαι ,
δεν έχεις θέσεις και απόψεις ,δεν μπορείς να σταθείς ούτε στην εκλογική σου περιφέρειας ως βουλευτής
και δείχνεις πρωτοφανή ασέβεια στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη,νομίζοντας ,πως τα κονδύλια του υφυπουργείου σου ανήκουν κι είναι περιουσία σου.

Απαντήσεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και για κατασχεμένα αυτοκίνητα σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα !

Προς: peiratikoi@yahoo.gr
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

Όσο αναφορά την ανάρτησή σας,  http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2011/05/blog-post_7480.html

Έχω να πω ότι κατά την εποχή ,που ήμουν Πάτρα τα αυτοκίνητα κ φορτηγά τα οποία κατάσχονταν αμέσως μετά την οριστική απόφαση του δικαστηρίου πήγαιναν στο ΟΔΔΥ και  μετά δεν  μπορώ να γνωρίζω τι γινόταν.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΔ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!!!!!!!!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ

To πλέον επίκαιρο και σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί το προσωπικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚ και το εκμεταλλεύονται οι διάφοροι κατέχοντες Διοικητικές και συνδικαλιστικές καρέκλες , είναι το θέμα των μεταθέσεων.
 Μιας και οι μεταθέσεις έρχονται ,
ας συζητήσουμε λίγο πως θα μπορούσε το ΠΔ να μας απαγκιστρώσει από το ρουσφέτι και την αδικία.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΔ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

1. Tόπος συμφερόντων: πέραν όσων ισχύουν στο ΠΔ 33 πρέπει να προστεθούν τα παρακάτω. α) ο τόπος στον οποίο αιτήθηκε να μετατεθεί ο βαθμοφόρος και μετά την συμπλήρωση 8 ετών

γιατί δεν κάνετε την δουλειά σας ως έχετε υποχρέωση, κ. λιμενάρχα Ελευσίνας;;;


Ποιος καλύπτει ποιους;;;
Αυτό είναι το ερώτημα κύριε λιμενάρχα της Ελευσίνας....
Απλήρωτοι;;;;
Πανό;;;
Δεν το γνωρίζατε;;;
Και ποια είναι η δουλειά σας, τότε;;;
Να σας λένε οι δημοσιογράφοι τι συμβαίνει στη ράδα του λιμανιού σας ...
Ενημερώσατε την ηγεσία σας;;;
Ενημερώσατε τον Εισαγγελέα;;;
Αυτό, που πράττετε, να μας συγχωρείτε, αλλά μυρίζει δύσοσμη συγκάλυψη εφοπλιστάδων..
Λάθος κάνουμε;;;;

Πόπη Χρ.

το τραγούδι της Δευτέρας 30 Μάη 2011 ............

μια μέρα με ηλιο ζεστό και να στην τρώει τη μέρα το αφεντικό !!!

Κόντρα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού -Ανοικτό παραμένει το ποσοστό για την πώληση του ΟΛΠ....

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
αναδημοσίευση 

Δευτέρα, 30 Μαϊου 2011

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα κρίνει το όποιο ποσοστό πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε., ο οποίος θα έχει απορροφήσει πρώτα τα λιμάνια της Ραφήνας, του Λαυρίου και της Ελευσίνας, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη. 
 «Η εξαγγελία μου για το Αττικό Λιμενικό Σύστημα συμπεριελήφθη στον οδικό χάρτη που παρουσίασε ο πρωθυπουργός».

ΑΥΡΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ !

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Πειραιάς, 29-5-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ συμμετέχουμε στη στάση εργασίας την Τρίτη 31.5.11 από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας και στην πορεία που θα ακολουθήσει

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

NewsIt.gr: Συνθήματα από τους αγανακτισμένους

ενα καραβάκι, μια θάλασσα, αγώνας στην πλατεία,πατρίδα μου γλυκιά σου φωνάζω...ενα τραγούδι χαρισμένο στο απόγευμα της τελευταίας Κυριακής του Μάη !

Ερωτήματα προς αρμοδίους του Λ.Σ !

Eπιστολή προς πειρατικό

Όρε παιδιά του Πειραιά,

διαβάζω ότι στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα συλλαμβάνονται σχεδόν κάθε μέρα λαθρομετανάστες που επιχειρούν να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής Ελλάδας - Ιταλίας με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ότι αυτοί που συλλαμβάνονται παραπέμπονται στην αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ τα αυτοκίνητα στα οποια επιβαίνουν κατάσχονται.
Υπάρχουν δυο ερωτήσεις:

"...ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΛΟΓΑΜΕ -ΛΙΓΟ- ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ"! ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ..

Αξίζουν, νομίζω, πολλά συγχαρητήρια, αλλά και μια σοβαρή διαπίστευση για τη συνέχεια, σε όλους τους συναδέλφους του "ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥ" που συμμετείχαν ως υποψήφιοι για την εκλοογή νέου δ.σ. της ΕΣΗΕΑ. Τόσο για το αποτέλεσμα που έφεραν σε προσωπικό, όσο, -κυρίως-, σε επίπεδο ενίσχυσης του ψηφοδελτίου που συμμετείχαν ("ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"). Η συμβολή τους υπήρξε πολύτιμη, κάτι που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ' όψιν η συγκεκριμένη παράταξη. ΜΗΝΥΜΑ. ΟΕΟ!!!
Εκτιμώ ότι ένας από τους λόγους της επιτυχίας είναι ότι όλοι τους είναι κομματικά -όχι ανένταχτο- "ανεξέλεγκτοι". ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Θέλω, ακόμη, να ελπίζω ότι γύρισε σελίδα η Ένωση και να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συνεργαστούν προς τη σωστή κατεύθυνση, με την εκλογή ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, προεδρείου που -με πολύ απλά λόγια- ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ προασπίζοντας τα δικαιώματα (!!!) και τις υποχρεώσεις μας. ΑΥΤΑ.
Υ.Γ. Δεν ανέφερα ονόματα συναδέλφων υποψηφίων, γιατί η συμβολή όλων υπήρξε σημαντική. Το κόσμημα, όμως, του ψηφοδελτίου ακούει στο όνομα ΝΙΚΟΣ ΠΗΓΑΔΑΣ. Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ όλων μας, εκεί κάτω, στο Πειραϊκό-Ναυτιλιακό ρεπορτάζ (του οποίου, βεβαίως, έχει "ανακηρυχθεί" και ...πρύτανης. ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΗΘΟΥΣ. Νά 'σαι καλά Καπετάνιε, για να μας δείχνεις το δρόμο.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ

'"Γιώργο πάρε το κανό κι αποχαιρέτα το κοινό" , φώναξαν στον ΓΑΠ, οι αγανακτισμένοι Πειραιώτες !!!!

Από το πρώτο λιμάνι της χώρας έστειλαν, σήμερα,από τις 12 μέχρι και τις 3  το μεσημέρι,
ένα βροντερό μήνυμα οργής , ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΙ Πειραιώτες.
 Οι πολίτες,  με επίκεντρο το μνημόνιο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ληστεύουν  τον λαό ,
αλλά και την απαράδεκτη απόφαση για ξεπούλημα του λιμανιού-
"ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΠΟΥΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΤΣ......Α",
 ήταν ένα,  πράγματι, πολύ οργισμένο μήνυμα -δήλωσαν παρόντες και εξοργισμένοι !!!!!
Πειραιώτες κάθε ηλικίας έγραφαν ευρηματικά πανό και φώναζαν οργισμένοι συνθήματα κατά του Γ.Παπανδρέου, του Θ.Πάγκαλου και του Γ.Παπακωνσταντίνου.
Όπως μας είπαν, νέα παιδιά, που μέσω του facebook ,σκοπεύουν να κινητοποιούνται πλέον  και στις γειτονιές του Πειραιά, όλοι ενωμένοι θα συνεχίσουν τις συγκεντρώσεις , για να εκφράσουν την ΟΡΓΗ και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ !
'Γιώργο πάρε το κανό κι αποχαιρέτα το κοινό",  φώναξαν στον πρωθυπουργό, οι  περίπου 400 αγανακτισμένοι πολίτες , οι οποίοι θα ανέβουν όλοι μαζί ,σε δυό ώρες ,στο Σύνταγμα, ως, το γκρούπ των αγανακτισμένων του Πειραιά ...............

Πόπη Χριστοδουλίδου.

Υ.Γ. ευχαριστούμε τον συνάδελφο φωτορεπόρτερ, Γρηγόρη Χρυσοχοίδη για την φωτογραφία ...

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ

Αναδημοσίευση από το in.gr

Αθήνα

Τη συμπαράστασή του στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» εκφράζει με επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο Μίκης Θεοδωράκης χαιρετίζει την πρωτοβουλία και ζητά «να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα».


Η επιστολή του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα. Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.


»Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον άμεσο δημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.

» Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση.

» Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.

φοβοῦνται τὰ τραγούδια μαςμὴ τοὺς τσακίσουν !!!

Ναζὶμ Χικμέτ

Δὲ μᾶς ἀφήνουν Ῥόμπσον νὰ τραγουδᾶμε
δὲ μᾶς ἀφήνουν καναρίνι
πού ῾χεις φτερὰ ἀητοῦ
μαῦρε ἀδερφέ μου
δόντια ποὺ ἔχεις
μαργαριτάρια
δὲ μᾶς ἀφήνουν νὰ ψηλώσουμε φωνή.

Φοβοῦνται Ῥόμπσον
φοβοῦνται τὴν αὐγή,
ν᾿ ἀκούσουνε φοβοῦνται
καὶ ν᾿ ἀγγίσουν
φοβοῦνται ν᾿ ἀγαπήσουν
φοβοῦνται ν᾿ ἀγαπήσουνε σὰν τὸν Φερχὰτ
(Ἀλήθεια θὰ ῾χετε κι ἐσεῖς ἕναν Φερχὰτ
οἱ νέγροι πῶς νὰ τόνε λένε Ῥόμπσον;)

Φοβοῦνται τὰ γεννήματα
τὴ γῆς
τὸ γάργαρο νερὸ φοβοῦνται τῆς πηγῆς
φοβοῦνται
νὰ θυμοῦνται
καὶ τὶς χαρές τους
τὸ χέρι ἑνὸς φίλου δὲν ἔσφιξε ποτέ τους
τὸ χέρι τους
ζεστὸ
σὰν τὸ πουλὶ
χωρὶς νὰ θέλει σκόντα
προμήθειες
ἡ κάποια ἀναβολὴ
στὴ πλερωμή.

Φοβοῦνται τὴν ἐλπίδα
φοβοῦνται Ῥόμπσον νὰ ἐλπίσουν
φοβοῦνται καναρίνι
πού ῾χεις φτερὰ ἀητοὺ
φοβοῦνται τὰ τραγούδια μας
μὴ τοὺς τσακίσουν.


Ὀχτώβρης 1949

12 μεσημέρι οι Αγανακτισμένοι Πειραιώτες ,στην πλατεία Κoραή- Ετσι ...αγανακτεί ο ....Πειραιάς !!!

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο καλός Χριστιανός από την καρέκλα που πετάει φαίνεται....Αν αυτά συμβαίνουν στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας, σκέψου, αλλού τί γίνεται... Θού Κύριε...!

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών ραδιοφωνίας στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος


Το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν γνωστοποίησης επεισοδίου που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και επειδή είναι πολλά τα συμβάντα με αποκορύφωμα το σημερινό πραγματικά  ακραίο περιστατικό (πέταγμα καρέκλας και συνεχείς απειλές προς συνάδελφό μας) από εκπρόσωπο της Διοίκησης του ραδιοσταθμού, προκηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των τεχνικών ραδιοφωνίας στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 και από τις 6 πμ.

ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Ο κ. ΥΘΥΝΑΛ , Γ.ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ - -ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ-ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ...ΤΡΥΠΩΣΕ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ;;;;

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Υπουργού Θ.Υ.Ν.ΑΛ. κ.Γιάννη Διαμαντίδη
για το Αττικό Λιμενικό Σύστημα

Ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ.Γιάννης Διαμαντίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή ακόμη και σήμερα, κάποιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κατά ανεύθυνο τρόπο το όνομά μου για να δημιουργήσουν εντυπώσεις κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, για δήθεν διαφωνία μου στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
1ον Η τοποθέτηση μου στο υπουργικό συμβούλιο, ήταν ξεκάθαρη και κρυστάλλινη υπέρ των αποφάσεων της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.2ον Η κατάθεση του σχεδίου νόμου για τη δημιουργία του Αττικού Λιμενικού Συστήματος, ήταν εξαγγελία μου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. και συμπεριελήφθηκε στον οδικό χάρτη ,που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός, πριν λίγο καιρό.

ΝΊΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΥΘΥΝΑΛ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠτΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΟΥ Ν.ΒΑΡΒΑΤΕ !!!

Σάββατο 28 Μάη 2011

"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
αναδημοσίευση

Το πανό που έχουν σηκώσει γράφει: «Χρειαζόμαστε βοήθεια, χρειαζόμαστε μισθούς. Θέλουμε να πάμε σπίτια μας»

Στην τύχη τους έχει εγκαταλείψει ο εφοπλιστής Νίκος Βαρβατές (πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Πλοίων Μικρών Αποστάσεων, πρώην Μεσογειακών Φορτηγών) τους 17 ναυτεργάτες, ανάμεσά τους και ένας Ελληνας, όλοι πλήρωμα του ανασφάλιστου πλοίου του «NAFTOCEMENT», σημαίας Μάλτας, το οποίο ο εφοπλιστής από τις 2 Μάρτη έχει παρατήσει στη ράδα (αγκυροβόλιο) της Ελευσίνας.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι ενώ το πλοίο βρίσκεται εκεί τόσο καιρό (την άλλη βδομάδα κλείνει τρεις μήνες) και το πλήρωμα έχει αναρτήσει κατά μήκος του μεγάλα πανό, με τα οποία ζητούν τα δεδουλευμένα τους και βοήθεια για να γυρίσουν στις πατρίδες τους, οι λιμενικές αρχές μόλις χτες - οπότε και το θέμα ήρθε στην επιφάνεια από καταγγελίες ναυτεργατών διπλανού πλοίου - πήραν «χαμπάρι» ότι υπάρχει εκεί εγκαταλειμμένο πλοίο!Εξίσου απαράδεκτη και προκλητική είναι η στάση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων - Νήσων και Αλιείας.

ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ, ΕΚΕΙ ΣΤΗ NEL LINES -ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΤΑ....ΨΕΛΝΕΙ, Η ΠΝΟ !!!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙ.

"Με νεώτερο εξώδικο, που απέστειλε προς την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) η Διοίκηση της ΠΝΟ καταρρίπτει με τον πλέον αδιαμφισβήτητο και κατηγορηματικό τρόπο και με ακλόνητα νομικά επιχειρήματα τους όψιμους, αβάσιμους και αστήρικτους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στο τελευταίο εξώδικο που έστειλε η εταιρεία στην Ομοσπονδία στις 26/5/2011.
Ειδικότερα, καταγγέλλεται η συμπεριφορά της ΝΕΛ ως εντονότατα αντιφατική,
περιέχουσα λεκτικές υπερβολές και ψευδέστατους συκοφαντικούς ισχυρισμούς οι οποίοι συνοδεύονται από απαράδεκτες απειλές και εκβιασμούς σε βάρος των Μελών Διοίκησης της ΠΝΟ.
Ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι στις 25/2/2011 η ΝΕΛ ανέλαβε ελεύθερα, ρητά και κατηγορηματικά και κατόπιν σχετικών διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία τη δέσμευση να προσλάβει από 54 ναυτεργάτες σε κάθε ένα από τα πλοία της “Hercules” και “Olympus’

Την Δευτέρα θα το δούμε πρώτα και μετά , τα ξαναλέμε, κ. Ν.Βαρβατέ !

"Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν" , κ. Βαρβατέ...
Γιατί, ναι μεν είναι βέβαιο, πως θορυβηθήκατε.
Αλλά, επειδή εσείς γνωρίζατε  ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ πόσα και σε ποιους ναυτικούς οφείλετε,
δεν αντιλαμβάνομαι, γιατί δεν είσασταν σωστός με τους ναυτικούς τους.
Κι έπρεπε να σας κρεμάσουμε στα....μανταλάκια, για να πληρώσετε...
Πολύ κρίμα...
Θα επανέλθουμε, την Δευτέρα...

Πόπη Χριστοδουλίδου