ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ...

Νομίζω καταλαβαίνουμε, όλοι, πολύ καλά τι πάει να κάνει η κυβέρνηση με την κατάργηση του (ελεύθερου) kite-surf ! 
Προσπαθεί να αποστραγγίξει κάθε ευρώ που "ξεφεύγει" και καταλήγει στις τοπικές κοινωνίες, από τους χιλιάδες έλληνες και ξένους λάτρεις του σπορ και φυσικά να κατευθύνει όλα αυτά τα λεφτά στις τσέπες μεγάλων ξενοδόχων που έχουν στην κατοχή τους τεράστιες μονάδες με περιφραγμένες παραλίες... Άλλωστε μόνο εκεί δε θα επιτρέπεται στο τέλος;;;

Το ίδιο δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια καταργώντας το ελεύθερο κάμπινγκ; Το ίδιο θα κάνει ακόμα και με το ψάρεμα (θα θυμάστε τη γριά από την Πάρο, που συνελήφθη "δια νόμου", επειδή έπιανε χταπόδια για το... μεσημεριανό της φαϊ), το ίδιο δε θα διστάσει να κάνει κι όταν έρθει η ώρα εκείνη, που θα καλλιεργούμε μαρούλια στις αυλές για να επιβιώσουμε, ώστε τελικά να στερηθούμε και ίδιο το... υστέρημα μας για χάρη κάποιων πανίσχυρων συμφερόντων. Δεν υπάρχει πλέον κράτος που να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών του. Αυτός είναι ο καπιταλισμός.
Όλα για το κέρδος των μονοπωλείων, δηλ. των μπίζνεσμαν και του απόλυτου κέρδους τους!
Αυτόν τον τουρισμό θέλει η κυβέρνηση, αυτές τις εντολές εκτελεί αναγκαστικά και το τελευταίο υπάκουο πιόνι της.

Είναι ο ίδιος τουρισμός που εκμεταλλεύονται οι πολυεθνικές των κρουαζιερόπλοιων, των μεγαλοξενοδόχων, των τουρ οπερέιτορ, των συγκροτημάτων γκολφ κοκ.
Και κατά τα άλλα μας μιλούν για τον πυλώνα της οικονομίας; Οικονομίας... ποιων; Δηλαδή ποιοι θα ζουν απ' αυτήν ας μας εξηγήσουν γιατί πολύ φοβάμαι πως το μνημόνιο προβλέπει πως σ' αυτή τη χώρα όποιος δεν δουλεύει πλέον για 500 ευρώ, θα αναγκάζεται να μεταναστεύσει σε πλουσιότερες ενώ τα εγχώρια και ξένα μεγαλοσυμφέροντα θα ξεκοκκαλίζουν τον δικό μας πλούτο. 

Χάρης Μπόλκας