ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ένα χρόνο απλήρωτοι στο «Κέρδος» – Υποσχέσεις του Λιακουνάκου…στο βρόντο!

http://now24.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 - 11:22

Στην περίπτωση του «Κέρδους» η αδικία είναι μόνιμα σε βάρος των εργαζόμενων
Θωμάς Λιακουνάκος:
«Ευχή και κατάρα της μάνας μου: “Θωμά, μην αφήσεις ποτέ απλήρωτους τους εργαζομένους σου”».
Mάρτιος 2012
«’Βάλτε πλάτη’ και μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχουν εξοφληθεί όλα τα οφειλόμενα». Νοέμβριος 2012
«Ακόμη και στη χειρότερη των περιπτώσεων, δεν θα χαθεί ούτε ένα σεντ από τις αποζημιώσεις». Ιούλιος 2013

«Η αποπληρωμή των δεδουλευμένων σας θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013». Σεπτέμβριος 2013
«Από αυτήν την εταιρεία οι εργαζόμενοι δεν έχουν χάσει και δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ». Δεκέμβριος 2013

Οι υποσχέσεις θα μπορούσαν να αφορούν οποιαδήποτε επιχείρηση και να απευθύνονται στις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων, που αναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς το αυτονόητο αντίτιμο της εργασίας, το μισθό.
Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις τυχαίνει να αφορούν στους εργαζόμενους της ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας «Κέρδος» και έχουν αναληφθεί, εδώ και μια τριετία, από τα πλέον υπεύθυνα χείλη, αυτά του βασικού μετόχου της, κ. Θωμά Λιακουνάκου.

Εν όψει μιας θλιβερής για εμάς επετείου, της συμπλήρωσης ενός έτους εργασίας χωρίς αμοιβή, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Κέρδους» επιχειρούμε να κάνουμε τη φωνή μας πιο δυνατή.

Έχοντας υποστεί μειώσεις μισθών, που σωρευτικά αγγίζουν το – 75%! ( έως -35% με μονομερή μείωση που κρίθηκε παράνομη στο Δικαστήριο και έως -40% με ατομικές συμβάσεις), έχοντας προσφύγει και δικαιωθεί τόσο από το ΣΕΠΕ όσο και από το υπουργείο Εργασίας, έχοντας απεργήσει επί 4,5 μήνες, το τελευταίο ένα έτος, ζητώντας την καταβολή μισθών από τον Απρίλιο 2013 και οφειλών από προηγούμενα έτη, απευθυνόμαστε δημόσια στο βασικό μέτοχο του Κέρδους και επικεφαλής του ομίλου Euromedica, ζητώντας του να τιμήσει τις υποσχέσεις, που ο ίδιος έχει αναλάβει και να μας απεγκλωβίσει από το καθεστώς ομηρίας και οικονομικής εξαθλίωσης, στο οποίο, με δική του ευθύνη, έχουμε βρεθεί.

Αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο επαγγελματικής ευσυνειδησίας και προσωπικού φιλότιμου, στεκόμενοι στην πράξη, επί μία τριετία, στο πλευρό της εφημερίδας, ζητάμε από τον κ. Λιακουνάκο να εγκαταλείψει την τακτική της αδιαφορίας και του κυνισμού, με την οποία μας αντιμετωπίζει, και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Θέλοντας να προστατέψουμε αυτό, που μετά από τις οικογένειές μας, μας στήριξε πιο πολύ, όλες αυτές τις δεκαετίας, το αναγνωστικό μας κοινό (συνδρομητές, φορείς, επιχειρηματική κοινότητα, υπουργεία), θα θέλαμε να το ενημερώσουμε ότι τόσο η ιστοσελίδα “kerdos.gr” όσο και μονοθεματικά φύλλα της εφημερίδας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποτελούν προϊόν απεργοσπαστικών μηχανισμών και μαύρης εργασίας.

Τιμώντας ένα μαγαζί, που κάποιοι από εμάς γνωρίζουμε από δεκαετίες, έχοντας μεγαλώσει δημοσιογραφικά μαζί του, ένα μαγαζί στο οποίο, άλλος από ελπίδα, άλλος από φιλότιμο, άλλος από φόβο, αφιερώσαμε τις υπογραφές μας και τη δουλειά μας, ακόμη και απλήρωτοι, αξιώνουμε από το μέτοχο της εφημερίδας το αυτονόητο: την εξόφληση των δεδουλευμένων μας και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς μας, την οποία ο ίδιος έχει πλήξει.

«Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει πραγματική ζωή για κάποιον που δουλεύει δώδεκα ώρες την ημέρα χωρίς να ξέρει γιατί δουλεύει»: André Malraux