ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΠΕΑΛΣ: ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΔΕ Η ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ Λ.Σ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 26.

ΠΕΑΛΣ

 ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 36 ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 36 ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΘΕΤΙΚΑ  ΜΟΝΟ Η ΕΠΛΣ ΑΤΤΙΚΗΣ , ΕΠΛΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΛΣ Ν. ΠΕΛ/ΣΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΥΝΑ , ΠΕΑΛΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΕΠΛΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ .

Θετική εξέλιξη για τους Αξιωματικούς ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ είχε η συζήτηση κατά συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, για το νομοσχέδιο «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις». καθώς ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης άφησε Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσύρει τη ρύθμιση του άρθρου 26, που αφορά στην τοποθέτηση των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι διατεθειμένος να την αποσύρει «όχι γιατί πιστεύω ότι είναι κακή ρύθμιση ή γιατί πιστεύω ότι αυξάνει τον κομματισμό, αλλά γιατί είμαι διατεθειμένος να τη δω στο σύνολο των ρυθμίσεων, εφόσον υπάρχει ένας διάλογος μέσα στο πλαίσιο του Αρχηγείου του Λ.Σ., για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων».
Η παραπάνω τοποθέτηση του κ. ΥΝΑ  δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας στην ΠΕΑΛΣ και τους Αξιωματικούς ΛΣ καθώς μένει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποσύρει ο κ. ΥΝΑ και το άρθρο 36 που αφορά τον ελάχιστο χρόνο παραμονής των διευθυντών στις διευθύνσεις του υπουργείου και τους προϊσταμένους των λιμενικών αρχών προκειμένου συζητηθεί μαζί με το άρθρο 26 μέσα στο πλαίσιο του  σύνολο των ρυθμίσεων του Αρχηγείου του Λ.Σ., για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων όπου θα συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της ΠΕΑΛΣ και ΠΟΕΠΛΣ .
Επιπλέον σημείωσε ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε συνεννόηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των λιμενικών για μια τροπολογία που θα αφορά την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, του λεγόμενου «Λιμενικού Καλλικράτη».
Και πρόσθεσε: «Σας το λέω σήμερα για να μην αιφνιδιαστείτε, εν' όψει της συζήτησης στην Ολομέλεια, ότι δήθεν ο υπουργός προσπαθεί να κάνει μία ντρίπλα αποσύροντας μια νομοθετική ρύθμιση και φέρνοντας μια άλλη. Καμία σχέση. Η μία δεν έχει σχέση με την άλλη. Αυτή ήταν για την τοποθέτηση των αξιωματικών. Αποσύρω από τη συζήτηση το άρθρο 26, αλλά αυτή που θα δείτε αποτυπωμένη, θα έχει και τη σύμφωνη γνώμη όλων στο Σώμα» .
-------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΟ PEIRATIKOU REPORTAZ: 

"ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ"...

Πόπη Χριστοδουλίδου