ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 18:30, και σε κινητοποίηση την Τρίτη στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 5:30 μ.μ.καλούν το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών!!!

www.left.gr
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

10:33 | 26.03.2014

Την Κυριακή ψηφίζεται το νέο μνημόνιο, την Τρίτη συναντιούνται οι υπουργοί Οικονομικών: Κινητοποιήσεις παντού!

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του νέου μνημονίου, στις 18:30, και σε κινητοποίηση την Τρίτη, 1 Απρίλη 2014 στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 5:30 μ.μ., ημέρα που συνεδριάζουν στην Αθήνα οι υπουργοί οικονομικών (ΕΚΟΦΙΝ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλούν το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών
Οι εξελίξεις για το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο στο σχετικό μας θέμα.
1η Απριλίου διαδηλώνουμε ενάντια σε κυβέρνηση και τρόικα: Το κάλεσμα του left.gr στη διαδήλωση 

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

•    ΚΥΡΙΑΚΗ 30/03  - 18:30 ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
•    ΤΡΙΤΗ 01/04 – 18:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/3 ΣΤΙΣ 18:30, ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 01/04 ΣΤΙΣ 18:00, ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ECOFIN

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-«ΕΚΤΡΩΜΑ» ΠΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΕΙ ΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!

Χωρίς να κρατά πλέον κανένα πρόσχημα, η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το πολυνομοσχέδιο-«έκτρωμα» και με  «εξπρές» διαδικασίες που εξευτελίζουν το κοινοβούλιο και τη δημοκρατία κορυφώνει την επίθεσή της ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Διαδήλωση στην Αθήνα τη μέρα συνεδρίασης του ECOFIN (1η Απριλίου)Με το εν λόγω πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση «σφαγιάζει» -μεταξύ πολλών άλλων- μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία και εργασιακά δικαιώματα, καθώς προωθεί: την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στα Ταμεία, τη ραγδαία μείωση των επικουρικών συντάξεων, την επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων, την κατάργηση τριετιών…. Ο κατάλογος της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας και των κυβερνητικών απορρυθμίσεων μοιάζει να μην έχει τέλος, καθώς αποτελεί στρατηγική επιλογή των δανειστών-«τοκογλύφων» της χώρας και των ντόπιων ολιγαρχών η πλήρης ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη», προκειμένου να εκτιναχτεί η κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών ομίλων.

Οι πολιτικές αυτές που εφαρμόζονται στη χώρα μας από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και εκπορεύονται από την Ε.Ε., καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που οργανώνουν την αντίστασή τους διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη ζωή και στην αξιοπρέπεια! Οι μεγάλες κινητοποιήσεις στην Μαδρίτη δείχνουν το δρόμο και μας γεμίζουν ελπίδα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα!

Απέναντι στις επιλογές του κεφαλαίου η μόνη επιλογή του κόσμου της εργασίας είναι η αντίσταση και η αντεπίθεση!

Αντεπίθεση μέχρι την τελική νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε!
  --------------------------------------------  

Το κάλεσμα της Μ.Ε.Τ.Α. για την Κυριακή

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/3, 6:30 μμ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Την Κυριακή 30/3, ο κυβερνητικός θίασος ψηφίζει στη βουλή, πάλι με την πρακτική του express και μουλωχτά, νόμο με τον οποίο εξολοθρεύει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Για άλλη μια φορά παίρνει άριστα στην υποκριτική, γιατί αφού εξαντλήθηκε επί 20 ημέρες σε μια συζήτηση για το «γάλα», άναψε το πράσινο φως για να σαρώσουν ότι έχει απομείνει από το εργατικό δίκαιο.
Δεν υπάρχει, ούτε ένα δικαίωμα, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, που να έχει εξαιρεθεί από αυτή την λυσσαλέα επίθεση. Δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα των εργοδοτών που δεν έχει ικανοποιηθεί.
Αυτή η κυβέρνηση, αυτό το κράτος έχει ταυτιστεί με την εξουσία των μεγαλοεργοδοτών, συνιστούν ένα ενιαίο κέντρο και έχουν αναγορεύσει σε βασικό τους αντίπαλο, τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.
Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα τέτοιο προηγούμενο, κυβέρνηση να βάζει με τέτοια απίστευτη ευκολία την υπογραφή της, σε τέτοιες συμφωνίες ντροπής, όπως απαιτούν οι δανειστές προς όφελος της όλο και μεγαλύτερης κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Τα δίνουν όλα
·       Μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές, στερώντας για μια ακόμα φορά ένα δις από το ασφαλιστικό σύστημα, δρομολογούν μετά τις εκλογές και νέες μειώσεις των συντάξεων, παραδίδουν βήμα-βήμα το ασφαλιστικό σύστημα στην ιδιωτική εκμετάλλευση.
·       Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις
·       Επεκτείνουν το καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων
·       Καταργούν διαδοχικά τις τριετίες από τον συνολικό υπολογισμό του μισθού, με στόχο να τον περιορίσουν  στα κατώτερα επίπεδα.
·       Χρησιμοποιούν ψευδεπίγραφα  την ανάγκη εκδημοκρατισμού του σ.κ. για να  θέσουν σε συνθήκες παρανομίας τελικά την συνδικαλιστική δράση.
·       Παραχωρούν μετά από 32 χρόνια στους εργοδότες το δικαίωμα της ανταπεργίας( λοκ άουτ).
Κι όμως
Η συνδικαλιστική ηγεσία  στη ΓΣΕΕ και σε ομοσπονδίες, έχοντας βαθειά ριζωμένο στο DNA τους, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, σφυρίζουν προκλητικά αδιάφορες.
Έχουν μετατραπεί, σε πολιτικούς βαστάζους μιας κυβέρνησης, που στέλνει στην απόγνωση εκατομμύρια εργαζομένους, τους αφήνει μόνους και  απροστάτευτους  και τους μετατρέπει σε φτερό στον άνεμο, απέναντι στην άγρια εκμετάλλευση της εργοδοσίας.
Την Κυριακή 30 Μάρτη, στις 6:30 το απόγευμα,  ημέρα ψήφισης της συμφωνίας τρόικα – κυβέρνησης,  καλούμε στο Σύνταγμα, όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση αντίστασης και διαμαρτυρίας, στη συγκέντρωση αξιοπρέπειας, στη συγκέντρωση διεκδίκησης.
Δεν είναι ανίκητοι- Μπορούμε να τους νικήσουμε
--------------------------------------------  

Κάλεσμα του ΕΚΑ για την Κυριακή και σε κινητοποίηση την 1η Απριλίου

Το ΕΚΑ καλεί τους εργαζομένους της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή, τονίζοντας ότι «όλοι ενωμένοι μπορούμε να το αποτρέψουμε». Παράλληλα νέα κινητοποίηση στην οποία συμμετέχει και το ΕΚΑ θα γίνει την 1η Απριλίου, λόγω της συνεδρίασης του Ecofin στην Αθήνα και ήδη έχει ανακοινωθεί γενική απεργία στις 9 Απριλίου.
Στο κάλεσμά του το ΕΚΑ αναφέρει πως: "Την Κυριακή 30/03/2014 ψηφίζεται, ως συνήθως με την διαδικασία του κατεπείγοντος, το πολυνομοσχέδιο συμφωνίας Κυβέρνησης – Τρόϊκας. Σ’ αυτό το νομοσχέδιο, με χρυσόσκονη το φιλοδώρημα προς τους εξαθλιωμένους, που οι ίδιοι εξαθλίωσαν, στρώνουν στην ουσία το χαλί για το τρίτο μνημόνιο!!!
Επί της ουσίας προσπαθούν να εξαλείψουν τα τελευταία εργατικά δικαιώματα, με απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση τριετιών, θεσμοθέτηση του Lockout κ.α. Διαλύουν και τον αγροτικό τομέα με τη ρύθμιση για το γάλα, ρίχνοντας στον καιάδα τους κτηνοτρόφους. Απελευθερώνουν τα απελευθερωμένα επαγγέλματα για να τα δώσουν δώρο σε εταιρείες. Άλλωστε την ίδια ώρα που εμάς μας εξαθλιώνουν, η εξυπηρέτηση των συμφερόντων καλά κρατεί".
Το κάλεσμα του ΕΚΑ για την 1η Απριλίου
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους «υποδέχεται» τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ΣΥΝΟΔΟ του ΕCOFIN την 1η Απρίλη στην Αθήνα.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός έχει αποδεχθεί τα αντεργατικά μέτρα που, είτε έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει, είτε καθ’ υπόδειξη της τρόικα, είτε εξυπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα που η ίδια εκφράζει.
Ελάχιστο χρέος απέναντι
·       Στα 3,500,000 συνανθρώπους μας που ζούν κάτω από το οριο της φτώχειας
·       Στους πάνω από 1,5 εκατομμύρια άνεργους
·       Στους όμηρους-απλήρωτους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
·       Στους απολυμένους (σε διαθεσιμότητα) του δημόσιου τομέα
·       Στην νέα γενιά, που μόνο οι ελαστικές και ανασφάλιστες σχέσεις εργασίας της επιφυλάσσονται ως μέλλον
·       Στους μικρομεσαίους  επιχειρηματίες που βλέπουν να γκρεμίζεται ότι με χρόνια δουλειάς έχουν χτίσει
·       Στους συνταξιούχους που τους δίνουν, αντί για σύνταξη, φιλοδώρημα
·       Στον ίδιο μας τον εαυτό που μας στερούν το  βασικό δικαίωμα για ζωή με αξιοπρέπεια
Είναι να ΕΝΩΣΟΥΜΕ τις ΦΩΝΕΣ μας ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, οι νέοι και νέες, της πόλης μας αρνούμαστε να γίνουμε το πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού για την κατάργηση κάθε εργασιακού-ασφαλιστικού δικαιώματος στο σύνολο της Ευρώπης.
Στην Ισπανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Πορτογαλία, όπου κατ’ αντιστοιχία, επιβάλουν τα ίδια μέτρα, εκατομμύρια συναδέλφων μας δίνουν την απάντηση των δυνάμεων της εργασίας διαδηλώνοντας στους δρόμους.
Την 1η Απρίλη 2014 στις 6μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος δίνουμε δυναμικά το παρόν ενωμένοι και αποφασισμένοι με στόχο
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !

Και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα σε όσους και όσες βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες αυτού του σχεδίου στην ίδια τους τη ζωή, να χαλάσουν το επερχόμενο πανηγύρι της Συνόδου του ecofin:
Tην Τρίτη 1/4 η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλη μια σιδηρόφρακτη “γιορτή”, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, θα επισκεφτούν τη χώρα για να χαιρετίσουν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, να πανηγυρίσουν την πρόσφατη συμφωνία για την τραπεζική ένωση και να δώσουν ένα χέρι βοήθειας στον πρωθυπουργό, ενόψει των τριών εκλογικών αναμετρήσεων.
Όλα αυτά φυσικά, σε μια Αθήνα στην οποία για μια ακόμη φορά οι κλούβες των ΜΑΤ και όλο το οπλοστάσιο των δυνάμεων καταστολής θα αποκλείσει την πόλη.
Στον φανταστικό κόσμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, δεν υπάρχει χώρος για τους νέους, τις νέες, τους απολυμένους, τον κόσμο της επισφάλειας, τους εκατομμύρια ανέργους.
Η Γερμανία των one euro jobs, η Ιταλία και η Ισπανία των εκατομμυρίων ανέργων, η Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης, είναι ψιλά γράμματα, μικρές παρενέργειες του άκαμπτου νεοφιλελεύθερου σχεδίου για τους λαούς της Ευρώπης.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα σε όσους και όσες βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες αυτού του σχεδίου στην ίδια τους τη ζωή.
Καλούμε κάθε νέο και νέα, τον κόσμο της επισφάλειας, των vouchers, τον κόσμο της εργασίας και τα συνδικάτα να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την Τρίτη 1η Απρίλη, στις 5.30 στην Κλαυθμώνος.
Έφτασε ο καιρός να στείλουμε από τους δρόμους το μήνυμα στο νεοφιλελεύθερο προσωπικό της ΕΕ, ότι οι μέρες της ανατροπής τους έχουν ξεκινήσει.
Όλοι και όλες την Τρίτη 1/4, στις 5.30, στην Πλατεία Κλαυθμώνος 
Επιπλέον, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή.