ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΕΠΛΣ Κ. Ελλάδος: Επιτακτική η ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών Σκοπέλου και Αλοννήσου...

http://neaplefsi.gr                                                           ANΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Με τη χρονιά του 2014 να έχει στιγματίσει τις Λιμενικές Αρχές των Β.Σποράδων μετά και την εφαρμογή του Καλλικράτη, τη μείωση και την ανακατανομή των οργανικών θέσεων, το έτος 2018 και η ψήφιση της διάταξης για τα Λιμενικά Τμήματα αποτελεί την απαρχή της αναμόρφωσης των υπηρεσιών της Σκοπέλου και της Αλοννήσου.

Χωρίς να αναλύσουμε τα αρνητικά και τις επιπτώσεις των λαθών του παρελθόντος ζητούμε οι φετινές τακτικές μεταθέσεις να αποκαταστήσουν τις ισορροπίες στην ελλιπή οργανική σύνθεση των λιμενικών αρχών Σκοπέλου και Αλοννήσου.
Το πρωτοφανές φαινόμενο της Σκοπέλου και η ένταξή της στο δυναμικό του Λ/Χ Σκιάθου δημιούργησε απίστευτα κενά και σε συνάρτηση με την αυξημένη τουριστική κίνηση, τη λειτουργία του Λιμενικού Φυλακίου Λουτρακίου Γλώσσας και τη ασταμάτητη δράση του ΠΛΣ 169 κατέστησε το Α Λ/Τ Σκοπέλου ως μια υπηρεσία που η ανταπόκριση στις υπηρεσιακές ανάγκες , έχει ως βάση της τον υπέρμετρο υπηρεσιακό ζήλο των συναδέλφων .
Δεν είναι υπερβολή να τονίσουμε ότι η Σκόπελος είναι από τις ελάχιστες νησιωτικές υπηρεσίες που η υποστελέχωση αγγίζει το 25% .
Η Αλόννησος από το 2010 και έπειτα βιώνει τη διαρκή αποψίλωση του προσωπικού σε σημείο που σήμερα οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες ,η φύλαξη του θαλασσίου πάρκου να καθιστά την υπάρχουσα σύνθεση και ελλιπή αλλά και μη ρεαλιστική.
Επιπρόσθετα θα πρέπει να αξιολογηθεί ο δύσκολος συντελεστής διαβίωσης στο νησί και να συνυπολογιστεί το ότι τα στελέχη που υπηρετούν στο νησί της Αλοννήσου θα πρέπει και εφόσον το επιθυμούν να μετατίθενται, μετά τη συμπλήρωση του ελάχιστου χρόνου παραμονής ,σε τόπο της επιλογής τους.
Ο Πρόεδρος                       Ο Γ.Γραμματέας
Κυράνης Κων/νος              Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος