ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους Π.Γ. της ΛΑ.Ε. και πρώην αν. υπουργού Εργασίας για τη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών για την κατάργηση της Κυριακής - Αργίας...



Δελτίο Τύπου

«Κύριε Υπουργέ Οικονομίας, η κατάργηση της Κυριακής -Αργίας είναι μεσαίωνας και όχι εκσυγχρονισμός!»

Η κατάργηση της Κυριακής - Αργίας για πολύ μεγάλες περιοχές της χώρας, την οποία συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τους δανειστές, είναι δώρο στις μεγάλες πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες και πολυκαταστήματα. Είναι, επίσης, όπλο μαζικής οικονομικής καταστροφής για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε μαζικά νέα λουκέτα, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ανεργία στην χώρα μας.
Το μέτρο αυτό επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, κάνει ακόμη πιο ελαστικές και επισφαλείς τις εργασιακές τους σχέσεις, αναστατώνει πλήρως την κοινωνική, προσωπική και οικογενειακή ζωή τους.
Κύριε Παπαδημητρίου, Υπουργέ Οικονομίας, είναι πρόκληση και εμπαιγμός να αποκαλείτε αυτό το αντικοινωνικό και αντιδραστικό μέτρο εκσυγχρονισμό. Εξάλλου, αφού λέτε ότι αποτελεί εκσυγχρονισμό, γιατί ισχυρίζεστε ότι διαφωνούσατε με την απαίτηση των δανειστών για εφαρμογή του; Και γιατί λέτε ότι διαφωνούσατε, αφού τελικά το αποδεχθήκατε; Δηλαδή, εάν δεν διαφωνούσατε, όπως λέτε, αλλά συμφωνούσατε, τι περισσότερο θα τους δίνατε; Θα πουλάγατε ως σκλάβους τους εμποροϋπάλληλους και ως οικόπεδα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις;
Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, μπορείτε να δουλεύετε “ψιλό γαζί” πολλούς για λίγο καιρό, αλλά δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε τους πάντες για πάντα. Με την, χωρίς καμιά λαϊκή εξουσιοδότηση, επαίσχυντη συμφωνία σας με τους δανειστές, για το 4ο μνημόνιο, σπέρνετε αντιλαϊκούς ανέμους. Είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα εισπράξετε κοινωνικές και πολιτικές θύελλες.

Το Γραφείο Τύπου
2/5/2017