ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

"Η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης αριθ. 3511.1/17/2014 με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις σε όλες τις ειδικότητες και ιδιαίτερα στις γενικές υπηρεσίες, έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας....

ΠΕΜΕΝ                 ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                  ΠΕΕΜΑΓΕΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατά την διάρκεια της απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τα ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποίησαν παρέμβαση και έλεγχο στα Τουριστικά Ημερόπλοια «COSMOS» και «ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ».
Η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης αριθ. 3511.1/17/2014 με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις σε όλες τις ειδικότητες και ιδιαίτερα στις γενικές υπηρεσίες, έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίησης της εργασίας, οργιάζει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, εμφανίζονται πληρώματα ως επιβάτες χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση, υπονομεύεται η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Αυτές οι συνθήκες είναι  γενικευμένες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, εφαρμόζονται διαχρονικά από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και υπηρετούν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του εφοπλιστικού και συνολικά του κεφαλαίου.
Το αποτέλεσμα είναι η διεύρυνση της ανεργίας, της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, η διόγκωση των ελλειμμάτων του ΝΑΤ, οι περικοπές των συντάξεων, η υπονόμευση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας και με την εφαρμογή του ν.4387/2016 δεν καταβάλλονται κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφ άπαξ, ενώ δεν δίνονται ούτε οι προσωρινές συντάξεις.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, με πολύτιμη παρακαταθήκη την επιτυχία της απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, να κλιμακώσουμε τους απεργιακούς αγώνες  ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, με την Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 17 Μάη. Είμαστε σε ετοιμότητα για άμεση απεργιακή απάντηση, αν η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα προς ψήφιση τα νέα αντεργατικά μέτρα.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

3 Μάη 2017