ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

www.limenikanea.gr: "Πρόεδρος ΠΟΕΠΛΣ: " Προσπάθεια υφαρπαγής οργανικών θέσεων από το Λιμενικό" - Η αναδιοργάνωση φέρνει αναστάτωση"!

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017           www.limenikanea.gr-Αναδημοσίευση

"ΞΥΠΝΗΣΕ" Ο Κ.ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

 ...ΜΟΝΟ  ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ 


Προσπάθεια μείωσης των οργανικών θέσεων στο Λιμενικό Σώμα, βλέπει η ΠΟΕΠΛΣ πίσω από την "Επαναξιολόγηση του Υπουργείου Ναυτιλίας". 


Αν και δεν λέγεται ευθέως από την επιτροπή που έχει αναλάβει την αναδιοργάνωση, η αντικατάσταση ένστολων από πολιτικό προσωπικό σε διάφορες διευθύνσεις θα έχει σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Λιμενικών αντίκτυπο στις οργανικές θέσεις.



Κάθετα αντίθετη, πάντως, στην οποιαδήποτε μείωση του ένστολου προσωπικού είναι και η ηγεσία του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ.
Δείτε πού καταλήγει η επιτροπή επαναξιολόγησης:




Διαβάστε το σχόλιο - καταγγελία του Προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ, Κώστα Κυράνη για τις κυοφορούμενες αλλαγές: 


Την 28-04-17 κληθήκαμε να παρακολουθήσουμε ως Ομοσπονδία την τελευταία πράξη του δράματος ΄΄Επαναξιολόγηση του Οργανισμού ΥΝΑΝΠ΄΄ με σκηνοθέτη τον 
Δρ. ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Πρόεδρο Ομάδας Εργασίας για τον Οργανισμό ΥΝΑΝΠ
και Διευθυντή Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.


Ζώντας επί σχεδόν 10 χρόνια όλες τις προσπάθειες αναμόρφωσης ,διαμόρφωσης και σε αρκετές περιπτώσεις παραμόρφωσης του Λιμενικού Σώματος, είναι πικρή η γεύση του αποτελέσματος σε όλους μας καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις το προϊόν των εγχειρημάτων είχαν ως βάση τους την προοπτική της ΄΄απώλειας ΄΄.


Βιώσαμε καλά στο πετσί μας τι εστί να χάνεις 2.250 θέσεις εργασίας μέσα από διαδικασίες κρυφών διαπραγματεύσεων και χειρισμούς ΄΄ δια
κριτικούς΄΄ .

Ακολουθώντας την ίδια τακτική με τα προηγούμενα έτη, οι κυβερνώντες τη χώρα πειραματίζονται πάνω στο ζωντανό οργανισμό το ΥΝΑΝΠ που ως βασικό και ζωτικό όργανο έχει το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. 


Στηρίζοντας με αλτρουισμό και ιδρώτα τους δύο πυλώνες Ναυτιλία και Ασφάλεια-Προστασία του πολίτη ,τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος παρέχουν με την εμπειρία τους , το μορφωτικό επίπεδο, και την τεχνογνωσία, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που τυγχάνουν αναγνώρισης όχι μόνο σε εγχώρια επίπεδα αλλά και παγκοσμίως . 


Σε αυτό το σημείο τίθενται τα ερωτήματα : 
• Ποιες οι δυσλειτουργίες που επιβάλουν επαναξιολόγηση του υφιστάμενου Οργανισμού;
•Ποια τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπιστούν;
•Σε τι αποβλέπει το όλο εγχείρημα; 
•Συναινεί η πολιτική μας ηγεσία στην προοπτική αυτή ;


Και μπορεί η αλλοτρίωση του Σώματος και η απώλεια οργανικών θέσεων να προβάλλονται με τον μανδύα της΄΄ εξέλιξης ΄΄ όμως το γεγονός ότι υπηρεσίες που σήμερα στελεχώνονται από Λιμενικούς (ΔΘΣ,ΔΠΝ,ΔΝΕΡ,ΔΕΚΝ,ΔΕΠ) θα τεθούν σε διαδικασία ΄΄ μεταβατικής ΄΄ κατάστασης μόνο διακριτικούς χειρισμούς δεν απαιτούν .


Εκπροσωπώντας ως Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ ένα οργανισμό (ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ) που προβλέπει πλέον μόνο 8.000 οργανικές θέσεις και συντηρεί την αξιοπρέπεια 7.000 Ελληνικών οικογενειών, καταγγέλλω χωρίς κανένα ενδοιασμό κάθε προσπάθεια υφαρπαγής οργανικών θέσεων και σε αυτή τη γραμμή ,μετωπική θα είναι η σύγκρουση της Ομοσπονδίας ακόμη και με όσους σιωπώντας υπονομεύουν τακτικές που θα μας βρουν διαμαρτυρόμενους στο δρόμο. 


Κυράνης Κων/νος

Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.