ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η Μάνια το έκανε, βάζει την "Ε" στο άρθρο 99! - "ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ" κ.Τεγοπούλου !

themediaproject.gr
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η Μάνια το έκανε, βάζει την "Ε" στο άρθρο 99!


Η "Ε" στο άρθρο 99

Η τελευταία πράξη της Μάνιας Τεγοπούλου ενάντια στους απλήρωτους εργαζόμενους της. Ενώ οι απεργίες στην "Ελευθεροτυπία" συνεχίζονται η εκδότρια βάζει τελικά την Χ.Κ.Τεγόπουλος στο άρθρο 99.

Η μοναδική περίπτωση εταιρείας που θα εμφανιστεί να έχει έναν και μοναδικό "πιστωτή". Τους εργαζόμενους της. Γιατί μέχρι και πριν λίγες μέρες η εφημερίδα πλήρωνε μέχρι και την τελευταία δεκάρα σε δάνεια, λογαριασμούς και πάγια λειτουργικά. Μόνο τους μισθούς δεν δίνει.

Και τώρα, ο τελευταίος εκβιασμός της. Να συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι στην ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού Κώδικα για να πάρουν μελλοντικά όσοι έχουν αποχωρήσει-περίπου 100 άτομα- χρήματα από την αποζημίωση τους από το προσημειωμένο κτίριο της εφημερίδας.

Η είδηση της ένταξης της "Ε" στο άρθρο 99 δημιουργεί νέα δεδομένα. Το παράδειγμα του Alter στο οποίο τα συνδικαλιστικά σωματεία έκαναν το τεράστιο λάθος να συμφωνήσουν, αποτελεί το νέο πρότυπο λειτουργίας των ιδιοκτητών.

Τα Μέσα τους θα συνεχίσουν να λειτουργούν με απλήρωτους εργαζόμενους μέχρι να συγκινηθεί πάλι η πολιτική και οικονομική εξουσία και να τους προσδέσει στο άρμα των συμφερόντων τους.

Κάτι που θα συμβεί μετά την Άνοιξη. Ως τότε "δούλοι" δημοσιογράφοι, σκάστε και συμφωνήστε στις επιταγές των αφεντικών.

Ματίνα Παπαχριστούδη