ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ - ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - "ΠΙΛΟΤΟΣ" Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης και ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Β. Μιχαλολιάκος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση που είχαν, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:
Είχαμε, και πριν από τις γιορτές, συναντηθεί ξανά με τον Δήμαρχο Πειραιά. Και αν θυμάστε είχαμε πει ότι πρόκειται αμέσως μετά τις γιορτές να συναντηθούμε για να συζητήσουμε με ένα ολοκληρωμένο τρόπο το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Πειραιά

Το κάναμε αυτό σήμερα, το κάναμε και με τη συμβολή του Προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του κυρίου Αντωνόπουλου.
Και νομίζω ότι κάναμε το πρώτο ουσιαστικό βήμα που θα μας επιτρέψει αρκετά σύντομα, ο στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατό, να φτάσουμε σε μία ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση στα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Πειραιά. Λέω όμως, και αυτό πρέπει να θεωρείται αυτονόητο, και κατ’ επέκταση όλων των Δήμων της χώρας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Αξιοποιώντας στο έπακρο και τη νομοθεσία, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τον Καλλικράτη, καθώς επίσης και οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη νομοθεσία που διέπει ζητήματα λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, αισιοδοξώ ότι πολύ σύντομα θα φτάσουμε σε μία ολοκληρωμένη και κυρίως βιώσιμη λύση στο οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Πειραιά, και όλων των Δήμων της χώρας, ώστε να τους επιτρέψουμε, συνεργαζόμενοι στενά μαζί τους, να ανοίξουν τα φτερά τους και να προχωρήσουν πραγματικά στην προσπάθεια επίτευξης των υπόλοιπων στόχων τους που είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση, η καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, των δημοτών κάθε Δήμου ξεχωριστά και του Δήμου Πειραιά συγκεκριμένα.

Η συνεργασία με τον Δήμαρχο για μία ακόμα φορά ήταν μία συνεργασία εξαιρετικά εποικοδομητική και σε πάρα πολύ θετικό πνεύμα. Και έτσι θα συνεχίσουμε με μόνο γνώμονα και αποκλειστικό σκοπό την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ:
Η συζήτηση δεν ήτο μόνο φιλική, απεδείχθη γόνιμη, που σημαίνει ότι φεύγω περισσότερο αισιόδοξος από ό,τι ήρθα. Και νομίζω ότι την επόμενη φορά ακόμα πιο αισιόδοξος
Εμείς στον Πειραιά κάνουμε μία τιτάνια προσπάθεια να καθαρίσουμε την πόλη, πρώτα, όπως έχουμε δεσμευτεί, στις 60 πρώτες μέρες. Και σχεδόν το έχουμε καταφέρει. Και θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους.

Κάνουμε μία προσπάθεια να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά μας και να λάμπει και η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα.
Και παράλληλα με την Κυβέρνηση, επιχειρούμε μέσα από το διάλογο να αντιμετωπίσουμε την βιώσιμη λειτουργία του Πειραιά μακροχρόνια. Και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε.

Και πιστεύω αυτό που είπα και πριν, ότι στην επόμενή μας συνάντηση θα έχει περισσότερο συγκεκριμενοποιηθεί αυτή η κοινή αισιοδοξία.

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:
Ίσως και ολοκληρωθεί.

Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ:
Ίσως και ολοκληρωθεί ακόμα καλύτερα.