ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Μπλου Σταρ και Σούπερφαστ αύξησαν τα εισιτήρια των πλοίων τους έως 45 % σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι

Μέσα σε μία νύκτα ο ακτοπλοϊκός όμιλος Άττικα (Σούπερφαστ, Μπλου Σταρ Φέρις) αύξησε τα εισιτήρια των πλοίων της στις γραμμές Πειραιά-Κρήτης μέχρι και 45% για να αντιμετωπίσει τα δυσμενή οικονομικά της αποτελέσματα.
Για παράδειγμα η τιμή του αυτοκινήτου το περασμένο καλοκαίρι ήταν 39 ευρώ, ενώ οι νέοι τιμοκατάλογοι αύξησαν το ναύλο στα 57 ευρώ, δηλαδή κατά 18 ευρώ και σε ποσοστό η αύξηση φτάνει το 45%. Το εισιτήριο του αυτοκινήτου από 56 ευρώ εκτοξεύτηκε στα 70 ευρώ. Ο επιβάτης θα πληρώσει επιπλέον 14 ευρώ και σε ποσοστό η αύξηση φτάνει το 25%.
Βέβαια για να μετριάσει τις αντιδράσεις των επιβατών και να …χρυσώσει το χάπι, στην ίδια γραμμή το εισιτήριο του επιβάτη μειώθηκε από 30 σε 27,5 ευρώ (-8,33%).
Η εταιρεία λέει, λοιπόν, στον επιβάτη. Αν θέλεις να ταξιδεύεις φτηνά στην Κρήτη, ταξίδεψε χωρίς το αυτοκίνητο….
Όμως αν ο επιβάτης πρέπει να μεταφέρει αναγκαστικά πράγματα στο νησί, θα πρέπει να πληρώσει τα τσουχτερά νέα ναύλα, δηλαδή μέχρι και 32 ευρώ παραπάνω για εισιτήρια μετ΄ επιστροφής του οχήματος.
Όλα αυτά εν μέσω οικονομικής κρίσης με τους μισθούς και τις συντάξεις να συρρικνώνονται, αλλά με τα εισιτήρια των πλοίων (σ.σ. χάρη στην απελευθέρωση των ναύλων που αποφασίστηκε επί υπουργίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και συνεχίζεται επί υπουργίας Διαμαντίδη) να παίρνουν την ανηφόρα…
Βασίλης Τζήμτσος

ΥΓ Σε επικοινωνία που είχα με υπεύθυνο της Μπλου Σταρ Φέρις, μου είπε πως οι τιμές του καλοκαιριού ήταν "προσφορές" και όχι ο τιμοκατάλογος που ίσχυε πριν τις προσφορές με αποτέλεσμα οι αυξήσεις να είναι πολύ μικρότερες. Ανεξάρτητα από τα επιχειρήματα, η αλήθεια είναι μία. Αν κάποιος θέλει να ταξιδέψει με το όχημα του στην Κρήτη, θα πρέπει να πληρώσει μέχρι και 45% παραπάνω για το εισιτήριο του αυτοκινήτου σε σχέση με όσα πλήρωνε το περασμένο καλοκαίρι...