ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ιδού ο Γκέμπελς !!!



"Ελπίζουμε ότι ο Υπουργός με το ήθος, την εντιμότητα και κυρίως την εμπειρία του, δε θα επηρεαστεί από τις υπόγειες τακτικές τύπου Γκεμπελς, που εφαρμόζει η Διοίκηση".



Διαβάζοντας το άρθρο με τον υποκριτικό και φανφαρονικό τίτλο «Γνωστή η τακτική του Γκαίμπελς» μείναμε με το στόμα ανοιχτό
.
Τι, για παλαιοκομματικές πρακτικές και κουραφέξαλα διαβάσαμε, τι, για κομματικά κατεστημένα και τρίχες κατσαρές.
Εδώ το Υπουργείο «βοά», όλοι γνωρίζουν τις αυθαιρεσίες και τις συνεχείς γκάφες της Διοίκησης των υπαλλήλων, όπως και τις προσπάθειές της να τις επιβάλλει με θράσος και ψέματα.
Ναι φίλε μου ανώνυμε αρθρογράφε, που με αγωνία και προσκοπική διάθεση, προσπαθείς να παρουσιάσεις το άσπρο, μαύρο, έτσι φαίνεται βολεύει, υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων μας.
Δυστυχώς όλοι στο Υπουργείο, παρ' όλες τις προσπάθειες για το αντίθετο, γνωρίζουν «την ακεραιότητα των ανθρώπων» που επικαλείσαι, αγανακτούν και αναγουλιάζουν με την αναίδειά τους, να μεταθέτουν, να αγνοούν, να ανεβάζουν ή να καταποντίζουν, σύμφωνα με τις συμπάθειες ή αντιπάθειές τους και το εκάστοτε συμφέρον αυτών και της αυλής τους, να επηρεάζουν ανάλογα και να επιβάλλουν, να γνωμοδοτούν να διαπράττουν «κοτσάνες» και να παριστάνουν τον «θεό τιμωρό», αφού όποιος διαφωνεί τον τρώει «το μαύρο σκότος».
Φαίνεται, λοιπόν, φίλε μου ότι οι καταχωρήσεις στα blogs που τόσο σε ενοχλούν, είναι πλέον ο μόνος τρόπος ανάδειξης της αλήθειας για την πραγματική αξιοκρατία.
Άλλωστε, δε μπορούν όλοι να είναι το ίδιο υποκριτές ώστε αφού εγκατασταθούν, με τη μια ή την άλλη ιδιότητα, στα διάφορα γραφεία, «βαριά άλλωστε η καλογερική» και καλές οι μεταθέσεις, αλλά για τους άλλους, να δηλώνουν «ξερόλες» και «επί παντός, επιστητού», για να μπορούν να μετέχουν παντού, να επιδεικνύουν ακεραιότητα χαρακτήρα και τάχα ενδιαφέρον για τον Υπουργό.
Ωραία, λοιπόν, τα παραμύθια, που αραδιάζεις «περί τάχα αποτελεσματικής λειτουργίας ΥΘΥΝΑΛ», όλα όμως έχουν τα όρια τους και το θράσος και η βλακεία αλλά και η υπομονή, επίσης.
Όσο για τις περίφημες λίστες προσόντων και μορίων, πραγματικά θα ήταν χρήσιμο να είναι προσβάσιμες σε όλους, όπως και τα βιογραφικά που κατατέθηκαν από τους «έρημους υπαλλήλους», «άνευ λόγου» αφού ουδείς τους έδωσε σημασία, προαποφασισμένα ήταν όλα, για να μάθουμε τα προσόντα την εμπειρία και την προσπάθεια κάποιων όλα αυτά τα χρόνια και πως αυτή αξιολογήθηκε από τους "προσοντούχους" του υπηρεσιακού συμβουλίου, προκειμένου άλλοι να ανέλθουν και άλλοι να κατέλθουν και πως ολόκληρη κατηγορία, έμπειρων υπαλλήλων εξαιρέθηκε.
Και εδώ πραγματικά ελπίζουμε το ίδιο, ότι ο Υπουργός με το ήθος, την εντιμότητα και κυρίως την εμπειρία του, δε θα επηρεαστεί από τις υπόγειες τακτικές τύπου Γκεμπελς, που εφαρμόζει η Διοίκηση και φαίνεται ότι εσύ στηρίζεις με νύχια και δόντια, (γιατί άραγε;) και θα συνεχίσει το δρόμο της αξιοκρατίας για να έχει πραγματικά κοντά του τη συντριπτική πλειοψηφία υπαλλήλων και όχι αυτούς, που σκόπιμα τον παραπληροφορούν.