ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Διαφάνεια στις άγονες γραμμές θα αποφασίσετε κυρία Τσουρή;


Διαβάστε σημερινή Απόφαση της Υφυπουργού Θ.Υ.Ν.ΑΛ για τη δημιουργία Μητρώου Φορέων για πολιτιστικές και αθλητικές επιχορηγήσεις στα νησιά του Αιγαίου:
"Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των επιχορηγήσεων προς τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους τοπικούς φορείς των νησιών και με βασική επιδίωξη την διαφάνεια, η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Ελπίδα Τσουρή ενημέρωσε τους Διευθυντές της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου για το νέο πλαίσιο στο οποίο θα τεθεί πλέον αυτή η διαδικασία.
Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να δημιουργηθεί Μητρώο Φορέων, στο οποίο θα μπορούν αν εγγραφούν οι μη κερδοσκοπικοί φορείς, ενώ η σχετική εγγραφή στο μητρώο θα αποτελεί προϋπόθεση, προκειμένου να υποβληθεί αίτημα για επιχορήγηση".
ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΧΥΛΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!
Για τη διαφάνεια στις επιδοτήσεις στις άγονες γραμμές, τι θα κάνετε, κυρία Τσουρή;
Για να παρακολουθήσει κάποιος τις αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ένα νησί, πρέπει να υπάρχει και δρομολογημένο πλοίο
.
Και σίγουρα δεν υπάρχει διαφάνεια όταν επιδοτείτε το ένα και μοναδικό δρομολογημένο πλοίο σε μια γραμμή. Διαγωνισμός με ένα υποψήφιο πλοίο; Ο νοών νοείτω...
Βασίλης Τζήμτσος