ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ :Συνεκμετάλλευση ,όμως των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του Αιγαίου κανένας μας δεν πρέπει να δεχθεί»!!!

ΠΕΜΕΝ -ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


4 Νοέμβρη 2010

Μετά από δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο της χθεσινής συνέντευξης τύπου του προέδρου της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κ.Βεντούρη, κοινή ομολογία των προθέσεων και διαθέσεων της κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας και των εφοπλιστών, είναι με όχημα τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 3577/92 για την άρση του Cabotage και στην Ακτοπλοΐα όπως στα κρουαζιερόπλοια, να αποβληθούν οι ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, να μετατραπούν σε σύγχρονες «γαλέρες» όπως στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Προκλητική επίσης είναι η δήλωση του ίδιου του προέδρου κ.Βεντούρη, ότι: «η ένταξη της οικονομικής εξαθλίωσης της επιβατηγού ναυτιλίας σε ένα γενικότερο τομέα πλήρους οικονομικής κατάρρευσης της χώρας θα οδηγήσει σε συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου.
Συνεκμετάλλευση όμως των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του Αιγαίου κανένας μας δεν πρέπει να δεχθεί»!!!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι δυνάμεις του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων, στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας τους, δεν διστάζουν να εκχωρήσουν εδαφικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Οι εφοπλιστές γνωρίζουν ότι έχει εγκατασταθεί στον 6ο όροφο του ΥΘΥΝΑ πρώην ΥΕΝ η έδρα της FRONTEX που ασκεί ολοκληρωτικό και ουσιαστικό έλεγχο των συνόρων της χώρας μας.

Υποκρίνονται οι εφοπλιστές, δημαγωγούν και επιβάλλουν για να προωθήσουν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να δώσουν την μάχη και να ψηφίσουν σε δήμους και περιφέρειες τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία και στα σχέδια τους που δεν τα κρύβουν αλλά κυνικά τα προβάλλουν, παραμονή των εκλογών.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
»