ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Κύριοι Διαμαντίδη, Μιχαλολιάκο, Μαντούβαλε, Μίχα, Μαρκάτο απαντήστε...


Απολυμένοι εργαζόμενοι του τμήματος τροχαίου υλικού των ναυπηγείων Σκαραμαγκά συγκεντρώθηκαν στην χθεσινή παρέλαση στο κέντρο του Πειραιά.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν απέναντι από τους επισήμους ζητώντας τους να δώσουν εξηγήσεις, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 19 μήνες και όπως λένε ζούνε τη δική τους… Κατοχή.
Λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, άρχισαν να φωνάζουν.
Στο επίκεντρο τους βρέθηκαν ο Νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας και ο αντινομάρχης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Μαρκάτος οι οποίοι εργάζονταν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Στο πανό που είχαν τοποθετήσει έγραφαν τα εξής: «Εργατοπατέρες Μίχα-Μαρκάτο μας καταστρέψατε».
Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μπροστά από τους απολυμένους των ναυπηγείων οι οποίοι σταμάτησαν να φωνάζουν όταν ξεκίνησε η παρέλαση.
Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονταν στο τμήμα τροχαίου υλικού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Οι προηγούμενοι Γερμανοί ιδιοκτήτες των ναυπηγείων τους τοποθέτησαν σε θυγατρική εταιρεία η οποία έκλεισε με αποτέλεσμα να μένουν στο δρόμο εδώ και 19 μήνες.
Ο εκπρόσωπος των 160 εργαζομένων στο τμήμα τροχαίου υλικού Βασίλης Τσιμπίδης εξηγεί:
« 160 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους στο Τροχαίο υλικό. Στήθηκε μια εταιρεία για να ξεφορτωθούν 200 εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι 18 μήνες και έχουν φαγωθεί οι αποζημιώσεις. Αν και έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις ότι είναι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια».
Ως προς το…πανό που αφορά τους υποψήφιους κ.κ. Μίχα και Μαρκάτο εξηγούν πως είναι εν ενεργεία εργαζόμενοι των ναυπηγείων. Μάλιστα λένε πως ως συνδικαλιστές τους έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους.
Παρά την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η κυβέρνηση δεν έχει ενδιαφερθεί για να αποκατασταθούν οι 160 εργαζόμενοι οι οποίοι δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Ο εργαζόμενος στην εταιρεία τροχαίου υλικού των ναυπηγείων Θωμάς Αρβανίτης αναφέρει:
«Μας έχουν φέρει την κατοχή. Καλύτερα θα περνάγαμε την Κατοχή παρά τώρα. Τρέχουν δάνεια. Σπίτια έχουν κατασχεθεί. Πουλήσαμε τα υπάρχοντα μας για το γάλα των παιδιών μας».
Ο Νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας αν και καθημερινά «βομβαρδίζει» τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λόγω των δημοτικών εκλογών, χθες απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για του άλλοτε συναδέλφους του στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά…
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε χθες στην παρέλαση στον Πειραιά ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης ο οποίος στις δηλώσεις του απέφυγε να αναφέρει οτιδήποτε για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να διαδηλώσουν ανήμερα της εθνικής μας εορτής για να βρουν το δίκιο τους…
Ούτε οι υποψήφιοι δήμαρχοι και πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Μιχαλολιάκος και Πέτρος Μαντούβαλος είπαν τίποτα για αυτούς τους ανθρώπους. Αρκέστηκαν στις χειραψίες με τους υποψήφιους ψηφοφόρους τους...
Βασίλης Τζήμτσος
ΥΓ Σίγουρα από τους υποψήφιους δημάρχους, οι κ.κ. Μίχας και Μαρκάτος έχουν δουλέψει για τον Πειραιά από τα πόστα τους στη Νομαρχία. Όμως οι άνθρωποι αυτοί ζητούν απαντήσεις...
Από τους υπόλοιπους πρώην και νυν υπουργούς ή βουλευτές, οι οποίοι στήριξαν κυβερνήσεις των τελευταίων ετών που οδήγησαν στην απαξίωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, δεν περιμένω κάποια απάντηση...