ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ομιλία υφυπουργού ΘΥΝΑΛ, ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΣΟΥΡΗ !












ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΜΜΕ


Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ
ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΣΟΥΡΗ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ

Πανασιολογώτατε εκπρόσωπε του Μητροπολίτη του Πειραιά, κύριοι Υπουργοί, κύριοι συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι, αισθάνομαι ότι ζούμε και συμμετέχουμε σήμερα σε πραγματικά ιστορικές στιγμές.
Η απόφαση του Πρωθυπουργού για την σύσταση αυτού του Υπουργείου σηματοδοτεί το αυξημένο ενδιαφέρον, την πολιτική βούληση αλλά και την βαρύνουσα σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά για την ναυτιλία μας, για τις θαλάσσιες και νησιωτικές πολιτικές, για την αλιεία.
Εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, είναι αναγκαίο σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να στηρίξουμε, να αναδείξουμε και να πολλαπλασιάσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία και τους παράγοντες που έδωσαν στην ναυτιλία μας πρωταγωνιστικό ρόλο, σε παγκόσμιο επίπεδο, και την ανέδειξαν σε βασικό πολλαπλασιαστή της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αν υπάρχει κάτι στο σημερινό κόσμο που κάνει την μικρή Ελλάδα μας μεγάλη αυτό είναι το κεφάλαιο που ονομάζεται ναυτιλία. Σε αυτή πιστεύουμε, σε αυτή υπολογίζουμε, αυτή θα στηρίξουμε. Αλλά και αν υπάρχει κάτι που έκανε την ναυτιλία μας - και διατηρεί την ναυτιλία μας μεγάλη - αυτό είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, είναι οι άνθρωποί της, σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους θεσμούς, σε όλα τα όργανα. Αυτούς χρειαζόμαστε. Σε αυτούς επενδύουμε, σε αυτών την συνεργασία προσβλέπουμε και για αυτήν θα εργαστούμε συστηματικά.
Τέλος, ως νησιώτισσα Βουλευτής, επιτρέψτε μου να επισημάνω, ότι η σύσταση του Υπουργείου αυτού και η εφαρμογή των αντίστοιχων πολιτικών σε ό,τι αφορά στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, δεν αποτελεί απλώς ένα εργαλείο, ένα μέσο για την υλοποίησή τους. Είναι όρος και προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή, σηματοδοτεί κυβερνητική προτεραιότητα και στοχεύει ευθέως στην ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.
Αγαπητέ Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, γνωρίζουμε ότι παραλαμβάνουμε μια ιστορική κληρονομιά, βαριά κληρονομιά, στην οποία έχεις ένα σημαντικότατο μερίδιο συμβολής. Για όλους αυτούς του λόγους, επειδή γνωρίζουμε τι παραλαμβάνουμε και επειδή η επιλογή του Πρωθυπουργού ασφαλώς είναι υψίστη τιμή, αλλά, κυρίως, μεγίστη ευθύνη θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στην ευθύνη αυτή θα ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Εύχομαι καλή και μεθοδική δουλειά σε όλους, γόνιμη και αποδοτική συνεργασία.
Να είστε όλοι καλά.