ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠτΠ, ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛ.Σ !

Επιστολή προς τον Υπ.ΠτΠ κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο

Πειραιάς 15-09-2010


ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο

Κύριε Υπουργέ,

Το Λ.Σ. της μεταολυμπιακής εποχής, βίωσε την αδιαφορία και την απαξίωση της πολιτείας, με δραματικές συνέπειες, τόσο για την αξιοπιστία και την αξιοσύνη του, όσο και για την εγκατάλειψη του ανθρώπινου δυναμικού του.

Η απόλυτη παρακμή, από τους ανύπαρκτους πόρους για μέσα, εξοπλισμό, υλικοτεχνική υποδομή, στελέχη καθώς και η έλλειψη κονδυλίων για καύσιμα, αναλώσιμα υλικά, ανταλλακτικά, οδοιπορικές δαπάνες για μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις, μέχρι και για την υγειονομική περίθαλψη του προσωπικού, οδήγησαν το Σώμα σε αμφισβήτηση της υπόστασής του, της παραγωγικότητάς του, της αποτελεσματικότητάς του.

Παρ' όλα αυτά το Λ.Σ. άντεξε όλα αυτά τα χρόνια, χάρη στην ανιδιοτέλεια των στελεχών του, που συνέχισαν να προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια στον Έλληνα πολίτη και τη χώρα, παραμερίζοντας προσωπικά και οικογενειακά τους προβλήματα.

Μετά από όλη αυτή την δραματική περίοδο, που περάσαμε, περιμέναμε ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας, ήταν σε θέση να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναγέννηση ενός ασθενούς οργανισμού, όπως ήταν και είναι το Λ.Σ. και παράλληλα μέσω αυτών να υπάρξουν και οι κατάλληλες συνθήκες για βελτίωση των εργασιακών και οικονομικών συνθηκών του προσωπικού, τουλάχιστον στα θέματα της υγειονομικής περίθαλψης και της κάλυψης των οδοιπορικών εξόδων και δαπανών, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους του κράτους.

Αντ' αυτού η διάλυση και τριχοτόμηση του τέως ΥΕΝΑΝΠ και όσα κωμικοτραγικά ακολούθησαν, με 3 Π.Δ., με συνεχείς ανακατατάξεις και επανακαθορισμούς της αποστολής του, με διάσπαση και μοίρασμα αρμοδιοτήτων και προσωπικού από Υπουργείο σε Υπουργείο, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς ταυτότητα, χωρίς υπόσταση, ανέδειξε αυτά που χρόνια τώρα υποστηρίζουμε, περί ίδρυσης Αρχηγείου Λ.Σ. με οριοθετημένη αποστολή και αρμοδιότητες.

Με το τελευταίο Π.Δ., με το οποίο ομαλοποιήθηκε εν μέρει η αρχική κατάσταση, όπως την περιγράψαμε παραπάνω, πιστέψαμε ότι η κυβέρνηση αντελήφθη το αρχικό της λάθος και με διορθωτικές κινήσεις προχώρησε στο ανωτέρω Π.Δ., έχοντας ήδη καταλήξει στην πεποίθηση, ότι η Σύσταση Αρχηγείου Λ.Σ. με σαφή και οριοθετημένη αποστολή και αρμοδιότητες, είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα, για να μπορέσει το Λ.Σ. να ξεπεράσει τα αδιέξοδά του και να δώσει νέα πνοή και ώθηση σε μία από τις, ομολογουμένως και κοινώς αποδεκτή, καλύτερες και πιο καλοδουλεμένες μηχανές της δημόσιας διοίκησης.

Παρ' όλα αυτά σήμερα, με τις νέες αλλαγές, βρισκόμαστε στο σημείο να αισθανόμαστε το ίδιο ή και περισσότερο αβέβαιοι για το αύριο.
Το μόνο ενθαρρυντικό δεδομένο είναι η παρουσία σας, στην οποία έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη, όχι μόνο από την προηγούμενη θητεία σας ως Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά και την βοήθεια και συμπαράσταση που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τόσο το Λ.Σ. και το έργο του, όσο τα στελέχη και την προσφορά τους.

Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι θα κινηθείτε το επόμενο διάστημα για την πραγματοποίηση του βασικού μας στόχου, που είναι η Σύσταση Αρχηγείου Λ.Σ., με αυτόνομη και αυθύπαρκτη παρουσία, με ξεκάθαρες αρμοδιότητες, με ενίσχυση του ρόλου και της αποστολής του και την αποκατάσταση των αδικιών που υφίσταται το προσωπικό του, ώστε αποφορτισμένο από την πίεση που του ασκείται, να μπορέσει να προσφέρει το μέγιστο των δυνατοτήτων του στον ρόλο και την αποστολή του, όπως αυτές έχουν ήδη ρυθμιστεί.
Τέλος και αφού σας ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας, δίνοντάς σας ταυτόχρονα και την διαβεβαίωση ότι θα είμαστε δίπλα σας, κοντά σας, μαζί σας, σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του Λ.Σ. και των στελεχών του, θα θέλαμε άμεσα μία συνάντηση μαζί σας, για να αποσαφηνίσουμε κάθε σημείο που προκαλεί απορία και αναστάτωση και επιπλέον να σας ενημερώσουμε για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη του Σώματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ