ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Η ΑΠΕΡΓΙΑ των ναυτεργατικων σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ πέτυχε - ΟΙ ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ΚΟΙΝΟ !!!













Αμανάτι στο λιμάνι του Πειραιά, με τα εισιτήρια στα χέρια έμειναν, χτες, τουλάχιστον 250-300 τουρίστες, κυρίως ξένοι, οι οποίοι, με μάτια ...δακρυσμένα από τα χημικά, έβλεπαν το πλοίο τους να φεύγει....άδειο και χωρίς αυτούς.
Θυμήθηκα μια απεργία της ΠΝΟ , πολλά χρόνια πριν,που, οι εφοπλιστές την "έσπασαν" ξημερώματα,ΚΌΒΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΆΒΟΥΣ, όταν κατόπιν σχεδίου, ...έδιωξαν τα πλοία ΑΔΕΙΑ.....
Αρκεί να πούμε, πως ΜΕ 7 επιβατηγά πλοία απέπλευσαν, περίπου 300 άτομα, ορισμένα δεν πρόλαβαν από την...βιασύνη τους να λύσουν κανονικά κάβους και έξω από την μπούκα έβλεπες πλοία να πλέουν πολύ κοντά, το ένα με το άλλο , αππλέοντας, μέχρι και 1 ώρα νωρίτερα απο την προγραμματισμένη ώρα απόπλου !!!
Το θέμα ήταν να φύγουν γρήγορα, τα πρωινά πλοία.
Κανέναν δεν ένοιαζε, που 70 δρομολόγια έμειναν ανεκτέλεστα και πως για τα νησια του Αργοσαρωνικού έφυγαν μόνο δύο πλοία...
ΛΙΜΕΝΙΚΌ και ΕΛ.ΑΣ, απο την νύχτα είχαν στρατοπεδεύσει στο λιμάνι, με κλειδαμπαρωμένες πόρτες, 40 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ ,πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, ΚΕΑ, ΜΥΑ και λιμενικοί από κάθε υπηρεσία, ακόμα και λιμενοφυλακίνες από γραφεία ....άσχετες με μέτρα τάξης....
Το σχέδιο ήταν να μπουν, οι επιβάτες από την Ε7 και να φύγουν τα πρωινά πλοία, πάσει θυσία , όλα πριν τις 8 , έστω και.... άδεια.
Να πούμε, πως πλοίο επιβίβασε, μόνο 12 άτομα η πλοίο , που έχει πρωτόκολλο, 1.500 άτομα, επιβίβασε μόνο 120.
Αποδείχτηκε, λοιπόν, κύριοι εφοπλιστές, πως το μόνο, που δεν σας ενδιαφέρει είναι οι επιβάτες κι ο τουρισμός.
ΞΕΝΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΜΑΝΑΤΙ και ΕΤΡΕΧΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ μέσα στα δακρυγόνα, που έριξαν τα ΜΑΤ.
ΠΡΆΓΜΑΤΙ, ΑΠΕΡΓΟΊ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΡΓΑΤΕΣ, ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ και ΜΈΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ μπηκαν μεσα απο αλλη πυλη, πλησίον του Αγίου Διονύση και τα ΜΑΤ τους υποδέχτηκαν με ξύλο και χημικά.
Χτυπούσαν αδιακρίτως και τρυματίστηκαν τουλάχιστον τρία άτομα.
ΤΗΝ "ΒΡΩΜΙΚΗ" ΔΟΥΛΕΙΑ έκαναν τα ΜΑΤ.
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Λ.Σ Κ,ΣΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΕΝΙΚΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΟΒΑΡΑ !!!
Απο εκεί και πέρα, να με συμπαθάτε, αλλά περίσσεψε η υποκρισία.
ΑΔΕΙΑ ΠΛΟΙΑ ΣΑΛΠΑΡΑΝ ΟΠΩΣ-ΟΠΩΣ, ΣΑΝ....ΠΑΛΑΒΑ .

ΕΝΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ VHF, από την βιασύνη του, παραλίγο να εμβολίσει μια βάρκα και στα νησιά πήγαν .....σχεδόν ....άδεια.
ΤΖΙΦΟΣ...
Οι λιμενικοί θεονήστικοι, απο τις 10.30, το προηγούμενο βράδυ έφυγαν από το λιμάνι η πρώτη βάρδια, δώδεκα ώρες αργότερα και οι γνωστοί" μπάτσοι" διέπρεψαν, όπως πάντα.
"ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΓΙΟΦΥΡΙΑ, κυριολεκτικά ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ..... ................" το συμπέρασμα, φίλοι μου.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ,φυσικα, ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΚΙ ΕΦΥΓΑΝ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, τα μεσάνυχτα !!!
Στο λιμάνι κατέβηκε και η γ.γ του ΚΚΕ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ και επι της υποδοχής- κίνηση ευγενικότατη κι άψογη-την υποδέχτηκε ο Κ.Λ.Π , κ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΔΗΣ !!!
Στο ΥΠΡΟΠΟ, στη ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ , ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ έμειναν ευχαριστημένες, όπως , έμαθα και ήταν εκεί και ο νέος διευθυντής του γραφείου του ΥΠΡΟΠΟ, ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ, ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, κ.Σταύρος Κούρταλης ....
ΠΑΝΤΩΣ, ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ 7 και, δηλαδή, στο λιμάνι κυριαρχούσαν οι διαδηλωτές και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ !!!
ΚΛΕΣΤΟΙ ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ Η ΚΑΤΑΠΕΛΤΕΣ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ, ΚΎΡΙΟΙ ΣΤΟ Λ.Σ ;;;;
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ !!!
Οσο για τον καλοπληρωμένο ναυτικό, που μαε είπε, ο κ.ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ η για τις 70.000 επιβατες, που θα αναχωρουσαν, τι να πω, ο κ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, όπως πάντα, υπρβολικός, διαψεύδεται στην πράξη, απο την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ.
ΠΟΥ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ....ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ...
κύριε ΧΑΛΑ , ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΆΘΕΙΟ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ .....ΑΔΕΙΆΖΕΤΕ με αποφάσεις, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ, μπορώ να τις χαρακτηρίσω !!!


ΚΑΛΗΜΕΡΑ !


ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ