ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ....ΖΩΗ ΜΑΣ !!!


Νεκρώνει" δημόσιος και ιδιωτικός τομέας
ΑΘΗΝΑ 28/06/2010


"Νεκρώνει" κάθε παραγωγική δραστηριότητα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με την οποία κλιμακώνεται η αντίδραση των συνδικάτων στις αλλαγές του Ασφαλιστικού και του Εργασιακού.
Η απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή- Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Προβλήματα θα προκληθούν και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της απεργίας.
Συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό θα κυκλοφορήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Το Τρόλεϊ θα λειτουργήσει από τις 7.30 ως τις 22.00, το Τραμ από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Αναστέλλεται η απεργία που είχε εξαγγείλει για την προσεχή Τετάρτη (30/6) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση της Τρίτης.
Προβλήματα στο λιμάνι
Παράνομη κήρυξε το Πρωτοδικείο Πειραιά την απεργία που έχουν κηρύξει για την Τρίτη τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και "Στέφενσον" κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει το πρωί η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.
Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας έστειλε εξώδικο προς το Λιμενικό Σώμα και τον ΟΛΠ προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσει ομαλά το λιμάνι. Οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν εκ νέου σε αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά.
Προβλήματα στις πτήσεις
Σε ματαίωση 34 σκελών πτήσεων εσωτερικού προχώρησε η Olympic Air. Η Aegean ανακοίνωσε ότι λόγω της 24ωρης απεργίας της ΟΣΥΠΑ, αναγκάζεται να ματαιώσει 28 σκέλη πτήσεων στο δίκτυο του εσωτερικού.
Απεργούν και οι δημοσιογράφοι
Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι, με 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Το nooz.gr δεν θα ανανεώσει το περιεχόμενο του καθ' όλη τη διάρκεια της απεργίας.
Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ προχώρησαν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.
Θεσσαλονίκη
Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη. Στις 10:30 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) καλούν σε συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία του ΕΚΘ, ενώ συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου προγραμματίζει το ΠΑΜΕ.
Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην απεργία. Θα πραγματοποιηθούν μόνο περιορισμένα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τον οργανισμό η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή 78 "ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο" θα λειτουργήσει κανονικά από 22:30' έως 06:25'.
ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΒΕΕ
Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζομένους "να συμμετέχουν μαζικά στην γενική απεργία της Τρίτης" για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.
Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή τονίζει ότι "η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, αλλά και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων αποτελεί στόχο κάθε γενικής απεργίας".
Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ καλεί τις ομοσπονδίες να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με την ΓΣΕΕ.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NOOZ.GR