ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΛΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΕΝΑΝΠ


Αγαπητοί Ναυτιλιακοί Συντάκτες,

Το θέμα των Πολιτικών Υπαλλήλων αρχίζει και γίνεται κουραστικό, έως και ενοχλητικό. Η παραπληροφόρηση είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να δημιουργηθεί σε επίπεδο επικοινωνιακής πολιτικής. Απαντώντας για άλλη μια φορά στους ανυπόστατους ισχυρισμούς των εν λόγω Υπαλλήλων καλό θα ήταν να θυμηθεί αλλά και να μάθει ο αναγνώστης τα ακόλουθα:

α) Η Ιστορία της Διοίκησης του 1ου Στόλου ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ συνδέεται με το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ, όχι με τους Πολιτικούς Υπαλλήλους του Υπουργείου Ναυτιλίας, οι οποίοι προσλήφθηκαν ως δακτυλογράφοι και γραμματείς τις δεκαετίες του 70 και 80! Ο φορέας της διοίκησης της Ελληνικής Ναυτιλίας υπήρχε απο το 1919 και θα συνεχίσει να υπάρχει για άλλο τόσο τουλάχιστον αλλά και για πολύ καιρό ακόμα! Δεν τον δημιούργησαν οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ με την πρόσληψή τους.

β) Όσο για το 'ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ' που τόσο πολύ ισχυρίζονται οι κύριοι/κυρίες που ΑΠΕΡΓΟΥΝ ότι ισχύει, ας δουν άλλα μοντέλα της ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, πόσο πετυχημένα είναι, όπως για παράδειγμα του US Coast Guard (ή μήπως οι Αμερικάνοι είναι χαζοί??), όπως της Ιταλίας (με την Guardia di Costiera), ή μήπως το Ηνωμένο Βασίλειο με την MCA.!!!!

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ.

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΤΟΛΗ!!!!
ΕΝΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ!!!!

γ)Σε προγενέστερο δημοσίευμα έγινε αναφορά στην ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που υπάρχει στους διαγωνισμούς των Λιμενικών, και δη των Αξιωματικών σε αντιδιαστολή με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Ο συγκεκριμένος πολιτικός υπάλληλος, ο οποίος πιστεύω ότι από ΑΦΕΛΕΙΑ αναφέρθηκε τόσο προσβλητικά στη διαδικασία επιλογής ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ,τολμώ να πω πως απαιτείται ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ είτε αυτός είτε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ - ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ -ΤΟΣΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ 700 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ (εκ Σχολής Ναυτικών Δοκίμων) ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ!!!!!

δ) Μιλώντας για ποσοστά και εκπαίδευση, αναρωτιέμαι πόσοι από τους Πολιτικούς Υπαλλήλους έχουν 2 ΠΤΥΧΙΑ???? Ας πουμε οι ΜΙΣΟΙ????? Ας πουμε τα 3/5???? ή μήπως κάτω του 10%??????

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, (ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) Ο Λ Ο Ι Ο Ι Α Ξ Ι Ω Μ Α Τ Ι Κ ΟΙ Τ Ο Υ Λ Ι Μ Ε Ν Ι Κ Ο Υ Σ Ω Μ Α Τ ΟΣ Ε Χ Ο Υ Ν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΠΤΥΧΙΑ, ενώ το 25 % ΄κατέχει ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ των οποίο δεν τον απέκτησαν εις βάρος του Ελληνα Φορολογούμενου, (ΟΠΩΣ ΨΕΥΔΩΣ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ) αλλά με ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ το οποίο διαχρονικά έχει αναγνωρίσει την ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ.

ε) Ως προς την ''μηδαμινή προσφορά'' που πάλι δημοσιεύθηκε ΨΕΥΔΩΣ από ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, αξίζει να αναφερθεί ότι το 100% της ναυτιλιακής νομοθεσίας η οποία είναι εν ισχύ σήμερα, είτε μέσω εναρμόνισης Κοινοτικών Οδηγιών είτε μέσω Κανονισμών, έχει γίνει μετά απο διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις από το 1981 στα διάφορα Κοινοτικά Οργανα από τους Αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος και με κατευθυντήριες Οδηγίες οι οποίες συντάχθηκαν, υπογράφησαν και απεστάλησαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου, την Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος καθώς και την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ- ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ???
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ???
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ???
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ???
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ????

Για έναν απλό αναγνώστη αγαπητέ μου ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ, θα δημιουργούνταν εύλογα ερωτήματα για τις αρμοδιότητές σας σε σχέση με τη Ναυτιλία, και μεταξύ άλλων ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΝΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΑΣ με την Ελληνική ΝΑΥΤΙΛΙΑ????

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.....

ΤΙΠΟΤΑ.....

Για αυτό λοιπόν, επειδή με τα νέα Προεδρικά Διατάγματα ΔΕΝ ΧΑΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΗΔΗ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, αξίζει να διερωτηθεί κανείς "Γιατί όλος αυτός ο ντόρος"????

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ....

Γιατί μετά από 90 χρόνια ουσιαστικής σχέσης Λιμενικού Σώματος με τη Ναυτιλία, έρχεται τώρα η Πολιτεία και ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΥΠΙΚΑ την εν λόγω Διοίκηση, μετά από 1 αιώνα περιπέτειας, υπό την ομπρέλα του ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, αφήνοντας πίσω μια για πάντα τα όποια όνειρα ή φιλοδοξίες υπήρχαν για να αναρριχηθούν στο ΤΙΜΟΝΙ ΜΕ ΤΟ ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ των ανωτέρω 5 Διευθύνσεων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους δεν νομίζω να γνωρίζουν την προαναφερθείσα ορολογία!!!!!!!

στ)Όσο για τον αστυνομικό χαρακτήρα του Λιμενικού είμαστε περήφανοι που φυλάμε τα σύνορά μας και προσδίδουμε την αίσθηση της ασφάλειας σε εσάς του ΠΟΛΙΤΕΣ όταν χρειαστεί η ανάγκη. ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΩΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ - ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ - ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!!!!! ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑΤΙ Η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Η ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΦΟΡΑΜΕ! ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΕΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!

ή ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΞΕΝΟ ΛΙΜΑΝΙ (μετά τις 15.00 μ.μ.....) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΡΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ''ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ'' ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ! Δεν θυμάμαι να υπήρχαν βάρδιες στο Υπουργείο Ναυτιλίας από τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ που υπηρετούν με τόσο σθένος την Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία!!!!

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ''PIE CHARTS'' ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΗΝ 1Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ!

Τέλος , αξίζει να σημειωθεί σχόλιο Ανώτατου Υπαλλήλου της Δημόσιας Διοίκησης για τον θαυμασμό του στο μοντέλο του Υπουργείο Ναυτιλίας (όπως όλοι το ξέραμε και θα το ξέρουμε) και για την πειθαρχημένη διάρθρωσή του λέγοντας ότι:

"ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ"!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Φιλικότατα
Ένας Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.
-------------
ΣΧΟΛΙΟ ; Ειρήνη υμίν. Νομίζω συνάδερφοι πως, ναι μεν πρέπει να αποσαφηνίζονται κάποια πράγματα, όμως αυτές τις κρίσιμες - για το εργασιακό μέλλον - ώρες, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στηρίζουμε τον αγώνα των άλλων. Οι ενστάσεις είναι δεκτές, αλλά δε μας τρώνε και το ψωμί οι εργαζόμενοι. 'Αλλοι το "χλαπάκιασαν" όλα αυτά τα χρόνια, άλλοι πούλησαν με ρουσφέτια τη χώρα για να μας έχουν πελάτες τους, στην κάλπη. Για την "Ελβετία της δημόσιας διοίκησης..." που αναφέρεσετε, προφανώς δεν έχετε πάει στην Ελβετία, αγαπητέ. Άσε που δεν έχει και θάλασσα... Φιλικότατα.

Χ. Μπόλκας