ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΠΕΡΙ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ... ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Προς: peiratikoi@yahoo.gr

Αγαπητέ Κύριε Μπόλκα

Ισως τα σχόλιά σας θα έπρεπε να παραμείνουν χωρίς το παραμικρό ίχνος χλευασμού και ειρωνίας. Ποσο μάλλον όταν οι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ την ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ και της Υφηλίου από μερικούς Δημοσιογράφους συναδέλφους σας.

Οσο για το τελευταίο σχόλιο που τοσο καυστικά αναφέρατε για την ενδεχόμενη άγνοια μου για την Ελβετία, ο Ανώτατος Υπάλληλος της Διοίκησης εξέφρασε το θαυμασμό του για το μοντέλο του ΛΣ και του Υπουργείου αναφέροντας ως ενδεικτικό παράδειγμα την Ελβετία, η οποία μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει στην Ευρώπη ως κράτος και ως δημόσια διοίκηση.

Και για να διευρύνεται τις γνώσεις σας, ταπεινά σας λέω ότι αν η Ελβετία δεν έχει θάλασσα (που σίγουρα δεν έχει ως περίκλειστο κράτος), έχει το δικαίωμα σαν χώρα να υψώνει τη σημαία της σε εμπορικά πλοία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά μάλλον δεν θα το ξέρετε!!!!

Επίσης σύμφωνα με το ανωτέρω δίκαιο, η Ελβετία (αφού δεν έχει θάλασσα), δύναται να έχει Ναυτιλία, και κάθε πλοίο λογίζεται ως έδαφός της, αλλά πάλι μάλλον δεν θα το ξέρετε!!!!

Αυτά τα σχόλια από κάποιον Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος.

Ελπίζω να μάθατε κάτι σήμερα!

Φιλικότατα
Ένας Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.
----
ΣΧΟΛΙΟ : Δεν είχα πρόθεση να σας ειρωνευτώ, πάντως σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες τις οποίες ωστόσο γνωρίζω. Αλλά εξακολουθώ να αναρρωτιέμαι πως το ελβετικό μοντέλο δημόσιας διοίκησης θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μια χώρα με χιλιάδες νησιά, καράβια, κότερα, μαούνες και βάρκες, εφοπλιστές και ναυτικούς. Εκτός κι αν εννοείται γενικότερα τη δημόσια διοίκηση (στεριάς και θάλασσας) που χρειάζονται πάρα πολλά για να γίνουμε Ελβετία. Όσο για τα πτυχία; Δεν σε κάνουν πιο καπάτσο ώστε να μπορείς να ανταπεξέρχεσαι στις δύσκολες καταστάσεις. Στην πραγματική ζωή το... by the book πάει περίπατο (σε ένστολους και μη)...

Χ. Μπόλκας