ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Η δική μας λίστα.


Διάβασα χθες στο blog σας την ανακοίνωση της ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σχετικά με την σύνθεση των υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτή.

Η σύνθεση των υπηρεσιών όπως αναγράφονται δεν κρίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις και τόσο υπερβολική αλλά με μια προϋπόθεση. Ότι μιλάμε για το Λιμενικό Σώμα των 10000 και πλέον στελεχών όπως θα έπρεπε να είμαστε. Από την στιγμή όμως που το συγκεκριμένο νούμερο είναι επί του παρόντος , ας μην γελιόμαστε, άπιαστο όνειρο και το Λιμενικό Σώμα αριθμεί κάτω από 7000 στελέχη μάλλον γεννιούνται κάποια ερωτήματα αλλά και παράπονα σε όλους εμάς τους υπόλοιπους που ακούμε όρους όπως τριπλά πληρώματα αλλά και ξεχωριστά πληρώματα για τα πλωτά κάποιων σταθμών, ως τόπους μακρινούς και εξωτικούς για να μην πω κάτι περισσότερο, βλέποντας τις 10 24ωρες βάρδιες που μου αντιστοιχούν μηνιαίως χωρίς τα έξτρα!

Είπα λοιπόν και εγώ να φτιάξω με βάση όσα ξέρω μια αντίστοιχη λίστα για την περιοχή που υπηρετώ ,καθώς ουσιαστικά δεν έχουμε δική μας ένωση, ελπίζοντας να την διαβάσει ο Υπουργός μας να κάνει κάτι και να με βλέπουν το σπίτι μου και τα παιδιά μου λίγο περισσότερο.


Λ/Χ Μύρινας : Οργανική σύνθεση 23 στελέχη (Σύνθεση μικρού υπολιμεναρχείου παρακαλώ (Υ1) αν και από ότι κατάλαβα βλέποντας την σύνθεση κάποιων άλλων υπολιμεναρχείων με 35 και 40 άτομα λίγη σημασία έχουν οι οργανικές συνθέσεις.) .

Στο Λιμεναρχείο υπηρετούν 19 ατομα ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και εδώ στελέχη εν αναμονή αποστρατείας (για να δανειστώ αντίστοιχους με την παρόμοια ανακοίνωση όρους) αλλά και με σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Οι πρωινοί και απογευματινοί τηλεφωνητές αποτελούν πολυτέλεια του παρελθόντος με αποτέλεσμα να τρέχουν και να μην προλαβαίνουν οι ΑΦ και ΒΑΦ στους οποίους αντιστοιχούν 7-8 24ωρες βάρδιες μηνιαίως. Διπλό πλήρωμα για το πλωτό που επιχειρεί στην τόσο ευαίσθητη αυτή περιοχή καλύπτοντας και την θαλάσσια περιοχή απέναντι από τα Δαρδανελια ; Καλό το αστείο θα το πω στα παιδιά του πλωτού να γελάσουμε.


Λ/Σ Μούδρου : Οργανική σύνθεση 06 στελέχη. Πρόσφατα διατέθηκε και φουσκωτό σκάφος για τον χειρισμό του οποίου απαιτούνται 2 άτομα.

Υπηρετούν 05 άτομα εκ των οποίων στελεχώνεται και το φουσκωτό σκάφος λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι ανατολικές ακτές του νησιού αποτελούν εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου συχνό προορισμό λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα την ανάγκη συνεχούς αστυνόμευσης.


Λ/Σ Αγίου Ευστρατίου : Οργανική σύνθεση 06 στελέχη. Υπάρχει και εδώ φουσκωτό σκάφος το οποίο έχει διατεθεί στον Λ/Σ ως δωρεά από την Κοινότητα Αγίου Ευστρατίου και για τον χειρισμό του απαιτούνται 02 επιπλεον άτομα.


Υπηρετούν 04 στελέχη εκ των οποίων ο ένας Λ/Φ απουσιάζει σε συνεχείς αναρρωτικές άδειες με αποτέλεσμα ο Λιμενικός Σταθμός να στελεχώνεται επί του παρόντος με 03 άτομα τα οποία ειναι και το πληρωμα του πλωτου λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ για να καταφέρεις να πάρεις άδεια πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός με το Λιμεναρχείο στη Μύρινα για να μπορέσουν να στείλουν κάποιον από τους εναπομείναντες εκεί για να σε αντικαταστήσει! Το νησί έχει συχνή ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ε/Γ-Ο/Γ προς Λήμνο – Λαύριο και Καβάλα καθώς και έντονη αλιευτική δραστηριότητα από όλα τα μέρη της Ελλάδας.


Από έναν βράχο στο Αιγαίο όπου η ελπίδα δεν έχει σβήσει αλλά ….