ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Λ.Σ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ....


ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ’’

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ (ΠΟΕΠΛΣ)
& του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Ν. Μαγνησίας)
ΕΔΡΑ ΒΟΛΟΣ

Προς : Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ.
Αρ.Πρωτ:01/2010
Βόλος 18 Ιανουαρίου 2010

Κύριε Υπουργέ.


1. Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα μερίδας τύπου, σύμφωνα με τα οποία δρομολογούνται μεταθέσεις από το ΒΟΛΟ και τη ΣΤΥΛΙΔΑ σε Λιμενικές Αρχές της παραμεθορίου, η Ένωση μας αισθάνεται τη υποχρέωση να σας ενημερώσει προσωπικά για τον ακριβή αριθμό του υπηρετούντος προσωπικού στην περιοχή της έδρας μας ,τον Βόλο και γενικά στο Νομό ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ αλλά και στο Νομό ΛΑΡΙΣΗΣ καθώς και στο Νομό ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ .
2. Τασσόμαστε σαφώς υπέρ της δίκαιης κατανομής του προσωπικού, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κάθε Λιμενικής Αρχής, σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα των θεμάτων που αντιμετωπίζει και τη γεωγραφική της ιδιαιτερότητα και σημασία.
Ζητάμε όμως, γνώμονας στη λήψη των αποφάσεων για την ενίσχυση των υστερούντων Λιμενικών Αρχών με προσωπικό, που θα μετακινηθεί από άλλες Λιμενικές Αρχές, να είναι η δίκαιη αντιμετώπιση σε πανελλήνια κλίμακα και όχι από συγκεκριμένες Λιμενικές Αρχές που με στοιχειά ανακριβή φέρονται αδίκως ως υπεράριθμες.

Tαυτόχρονα για να επιτευχθεί η ορθολογική κατανομή προσωπικού του Λ.Σ θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’οψιν οι πραγματικές ανάγκες των Λιμενικών Αρχών που σε πολλές περιπτώσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και δεν συνάδουν με την εικόνα που απεικονίζεται στο Π.Δ. 344/21-03-2002 ‘’Κύρωση Κανονισμού Οργανικών Θέσεων ‘’.
3. Συγκεκριμένα στις Υπηρεσίες του Νομού ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ , Νομού ΛΑΡΙΣΗΣ καθώς και του
Νομού ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ σας ενημερώνουμε ότι υπηρετεί το εξής προσωπικό:

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Α) 2η ΠΕΔΙΛΣ .Οργανική σύνθεση: 16 στελέχη .Υπάρχουσα σύνθεση: 16 στελέχη εκ
των οποίων: μια (01) έγκυος και ένας (01) σε μακρά αναρρωτική άδεια.
Β) Κ.Λ.ΒΟΛΟΥ. Οργανική σύνθεση: 76 στελέχη . Τονίζεται ιδιαίτερα ότι στο σύνολο της Οργανικής σύνθεσης θα πρέπει να προστεθεί α) το Π.Λ.Σ.615 υπηρεσίας μας το οποίο σύμφωνα με σχετικές διαταγές προβλέπει σύνθεση τριών (03) πληρωμάτων αποτελούμενο έκαστο από 06 στελέχη , ήτοι 18 στο σύνολο και β) το ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ (ΚΕΑ) με προβλεπόμενη σύνθεση σύμφωνα με την στελέχωσή του τα 13 στελέχη .
Σύμφωνα με τα ανωτέρω η Οργανική Σύνθεση στο Κ.Λ. Βόλου θα έπρεπε να ορίζεται στα 107 στελέχη
Υπάρχουσα σύνθεση: 117 στελέχη:
• Κ.Λ.ΒΟΛΟΥ :97 στελέχη .
Εκ των οποίων: τέσσερα (04) στελέχη τελούν σε άδεια Κυήσεως-Λοχείας , δύο (02) στελέχη εν αναμονή αποστρατείας , ένας (01) αθλητής Β΄ κατηγορίας ο οποίος εργάζεται τρεις φορές την εβδομάδα και πέντε στελέχη (05) (Πλοίαρχος ή Μηχανικός , Λ/Φ-Υ/Ξ) οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα των δύο ετών βρίσκονται σε μηνιαίες αποσπάσεις για κάλυψη Υπηρεσιακών αναγκών σε :Σάμο, Πάτμο, Λέρο, Μυτιλήνη, Αγαθονήσι .
• ΠΛΣ 615 :7 στελέχη .
Από την υπάρχουσα σύνθεση του ανωτέρω ΠΛΣ ο κυβερνήτης και οι (02) μηχανικοί αποσπώνται σχεδόν κάθε μηνά σε αλλά ΠΛΣ ανά την ΕΛΛΑΔΑ προκειμένου να αντικαταστήσουν πλήρωμα της ειδικότητας τους στις άδειες τους η ενισχύοντας την Λιμενική Αρχή ΣΑΜΟΥ.
• ΚΕΑ : 13 στελέχη .
Από την ανωτέρω δύναμη τελευταίο χρονικό διάστημα των δύο ετών το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης βρίσκεται σε απόσπαση για κάλυψη Υπηρεσιακών αναγκών σε Κ.Λ.Πειραιά ,Κ.Λ.Πάτρας, Λ/Χ Σάμου και οπού αλλού παραστεί ανάγκη.
Θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στο ότι το Κ.Λ.Βόλου τα τελευταία χρόνια έχει
επιφορτισθεί επιπλέον των προβλεπόμενων , σύμφωνα με την ανωτέρω Οργανική Σύνθεση των (76) στελεχών και με την κάλυψη των αναγκών :
α) της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος όπου για την επαρκή αστυνόμευση της απασχολούνται δέκα (10) στελέχη , υποστηριζόμενα από δύο (02) Μοτοσικλέτες Λ.Σ.
β) του Κέντρου Διοίκησης Λιμένος Βόλου (C4I) στο οποίο απασχολούνται έξι (06)
εκπαιδευμένα στελέχη .
γ) του Κώδικα Ασφαλείας (ΙSPS) στην Πύλη Εμπορικού Λιμένος (Σιλό) όπου απασχολούνται σε ημερήσια βάση πέντε (05) στελέχη.
Γίνεται επομένως αντιληπτό, ότι ο πραγματικός αριθμός του προσωπικού των Υπηρεσιών στο Βόλο ουδεμία σχέση έχει με τον αριθμό των 220 ατόμων που εσφαλμένα σας πληροφόρησαν.

Γ)Λ/Σ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΡΙΚΕΡΩΝ . Οργανική σύνθεση:10 στελέχη .
Υπάρχουσα σύνθεση: 08 στελέχη. Από την ανωτέρω δύναμη δυο (02) άτομα βρίσκονται σε μηνιαίες αποσπάσεις για κάλυψη Υπηρεσιακών αναγκών σε , Σάμο, Πάτμο, Λέρο,Μυτιλήνη, Αγαθονήσι .Για την αστυνόμευση της θαλάσσιας περιοχής σε Παγασητικό κόλπο αλλά και κα σε Αιγαίο πέλαγος σε ακτίνα 35 ναυτικών μιλιων επιχειρεί το ΠΛΣ 741 το οποίο αποτελείται από πλήρωμα δυο (02) ατόμων.
Δ) Λ/Σ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ. Δεν έχει οριστεί οργανική σύνθεση. Υπηρετούν 08 στελέχη. Από την ανωτέρω δύναμη ένα (01) άτομο βρίσκεται σε μηνιαία απόσπαση για κάλυψη Υπηρεσιακών αναγκών . Για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής που καλύπτει όλη την πλευρά του ανατολικού Πηλίου από τα όρια του Νομού Λάρισας μέχρι τη Σηπιαδα επιχειρεί το ΠΛΣ 740 το οποίο αποτελείται από πλήρωμα δυο (02) ατόμων.
Ε) Γ΄Λ/Τ ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗΣ . Δεν έχει οριστεί οργανική σύνθεση. Υπηρετούν 13 στελέχη. Από την ανωτέρω δύναμη ένα (01) ή δυο (02) άτομα βρίσκονται σε μηνιαίες αποσπάσεις για κάλυψη Υπηρεσιακών αναγκών σε , Σάμο, Πάτμο, Λέρο ,Μυτιλήνη, Αγαθονήσι . Για την αστυνόμευση της θαλάσσιας περιοχής σε Παγασητικό κόλπο καθημερινά και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιούνται περιπολίες με ΑΛΣ-3355 για τις οποίες απασχολούνται δυο (02) στελέχη.

ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΣΤ)Λ/Χ ΣΤΥΛΙΔΑΣ . Οργανική σύνθεση: 34 στελέχη .Υπάρχουσα σύνθεση: 26 στελέχη . Από την ανωτέρω δύναμη ένα (01) άτομο βρίσκεται σε μηνιαία απόσπαση για κάλυψη Υπηρεσιακών αναγκών . Η αστυνόμευση της περιοχής αρμοδιότητας με αυξημένη την ερασιτεχνική και επαγγελματική αλιεία πραγματοποιείται από ξηράς με το ΑΛΣ-2350 και από θαλλάσης με το ΠΛΣ-331 , απασχολώντας καθημερινά τουλάχιστον 4 άτομα.
Ζ) Λ/Σ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ . Οργανική σύνθεση: 10 στελέχη .Υπάρχουσα σύνθεση: 16 στελέχη. Η αύξηση της προβλεπόμενης οργανικής σύνθεσης κρίνεται επιβεβλημένη για την αντιμετώπιση της τεράστιας επιβατικής κίνησης, καθώς το λιμάνι του ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ αποτελεί αφετηριο λιμένα ΕΓ/ΟΓ ΚΑΙ ΕΓ/ΥΓ πλοίων με προορισμό τις Β.Σποράδες καθώς και Π/Θ πλοίων της γραμμής ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ –ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ οπού ετησίως συνολικά διακινούνται 300.000 επιβάτες και 55.000 οχήματα.
Επιπροσθέτως η αστυνόμευση της περιοχής αρμοδιότητας (ακτογραμμή 50 χιλ.) πραγματοποιείται από ξηράς με το ΑΛΣ-3240 και από θαλλάσης με το ΠΛΣ-782 , απασχολώντας καθημερινά τουλάχιστον 4 άτομα. Από την υπάρχουσα δύναμη ένας (01) έχει καταθέσει αίτηση αποστρατείας , η οποία και εγκρίθηκε , μια (01) τελεί σε άδεια Κυήσεως-Λοχείας και ένας (01) είναι αθλητής . Από την ανωτέρω δύναμη ένα (01) άτομο βρίσκεται σε μηνιαία απόσπαση για κάλυψη Υπηρεσιακών αναγκών .
Η) Λ/Σ ΓΛΥΦΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ. Οργανική σύνθεση: 23 στελέχη .Υπάρχουσα σύνθεση: 15 στελέχη από τα οποία ένας (01) είναι αποσπασμένος από 11-08-2009 στο ΥΠτΠ/ΛΣ/ΔΠΛΣ Γ΄ ενώ σε μηνιαίες αποσπάσεις βρίσκονται διαρκώς δυο (02) έως τρία (03) άτομα . Από την υπάρχουσα δύναμη καλύπτονται και οι αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης και ελέγχου του Πορθμείου της Γλύφας καθώς και της χερσαίας ζώνης. Για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης καθώς και της αστυνόμευσης της ευρύτερης θαλλασιας περιοχής δραστηριοποιείται το ΠΛΣ 783 το οποίο αποτελείται από πλήρωμα δυο (02) ατόμων .

Σύμφωνα με τα ανωτέρω στοιχεία η υπάρχουσα οργανική σύνθεση των Λιμενικών
Αρχών της ευρύτερης περιοχής της Στυλίδας, στο σύνολο της υπολείπεται κατά πολύ
της προβλεπόμενης
.

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ

Θ) Λ/Σ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ . Οργανική σύνθεση: 06 στελέχη .Υπάρχουσα σύνθεση: 09 στελέχη,
καθώς έχει προστεθεί και το μόνιμο πλήρωμα δυο (02) ατόμων του ΠΛΣ 204 κατηγορίας
Α3 .Από την υπάρχουσα σύνθεση ένας (01) τελεί σε μακρά αναρρωτική άδεια, μια (01)
σε άδεια Κυήσεως-Λοχείας και ένα (01) άτομο βρίσκεται σε μηνιαία απόσπαση για
κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών σε άλλες υπηρεσίες .
Ι) Λ/Σ ΣΤΟΜΙΟΥ . Δεν έχει οριστεί οργανική σύνθεση. Υπηρετούν 08 στελέχη. Από την
ανωτέρω δύναμη δυο (02) στελέχη τελούν σε άδεια Κυήσεως-Λοχείας και ένα (01) άτομο
βρίσκεται σε μηνιαία απόσπαση για κάλυψη Υπηρεσιακών αναγκών σε άλλες υπηρεσίες .
Για την αστυνόμευση της περιοχής δραστηριοποιείται το ΠΛΣ 382 το οποίο αποτελείται
από πλήρωμα δυο (02) ατόμων.
Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη γεωλογική και γεωγραφική ιδιομορφία της
περιοχής δικαιοδοσίας του Λ/Σ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ και του Λ/Σ ΣΤΟΜΙΟΥ που καλύπτουν τα παράλια του Νομού Λάρισας ,σε ακτογραμμή 90 χιλιομέτρων συνολικά, κάνοντας πρόσφορη την εκδήλωση παραβατικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με τα ανωτέρω η αστυνόμευση, ο διαρκής έλεγχος στο πλαίσιο του σχεδίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ, απαιτεί την αύξηση της υπάρχουσας δύναμης που με ΑΛΣ και ΠΛΣ Υπηρεσιών περιπολούν νυχθημερόν . 4. Αναμένουμε από εσάς γνώμονας στην λήψη των οποίων αποφάσεων να είναι η δίκαιη αντιμετώπιση του προσωπικού της Ένωσης μας σύμφωνα με τα ισχύοντα και προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία (Π.Δ μεταθέσεων αριθμ. 33), καθώς και να ληφθούν σοβαρά υπ’οψιν στα πλαίσια της ισονομίας, της δικαιοσύνης, και της ίσης μεταχείρισης τα ως άνω εκτεθέντα, δίνοντας προτεραιότητα μετακίνησης τυχόν αναγκαίου προσωπικού για κάλυψη αναγκών από Λιμενικές Αρχές οι οποίες πράγματι και όχι με ανακριβή στοιχειά είναι υπεράριθμες.
5.Ειμαστε βέβαιοι ότι το αίσθημα δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης που πάντα , όπως έχετε αποδείξει , αποτελεί κύριο και πρωταρχικό παράγοντα στη λήψη των αποφάσεων σας, θα αποτελέσει και τώρα το κριτήριο για τις οποίες αποφάσεις λάβετε που αφορούν το προσωπικό της Ένωσης μας .


Κοινοποίηση:
-Υφυπουργό .Π.τ.Π. κ ΒΟΥΓΙΑ Σπύρο
-Γεν. Γραμματέα Ασφ.Ναυσ.
-Αρχηγό Λιμενικού Σώματος.
-Α’ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος.
-Β’ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος.
-ΥΠτΠ/Λ.Σ/Δ.Π.Λ.Σ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΓΚΙΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
- ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ