ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ...


Ειδήσεις
Διώχτηκε το ΣΔΟΕ
Οι διαμαρτηρώμενοι μέσα στο ξενοδοχείο ζητούν από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ να αποχωρήσουν άμεσα από το Νησί.
Η ΣΔΟΕ αυτή τη φορά ερχόμενη στη Λήμνο βρήκε απέναντι της τη μαζική αγανάκτηση και την οργανωμένη αντίδραση των κατοίκων του νησιού που τους δυο τελευταίους μήνες εχουν αφήσει στην άκρη κάθε παθητική στάση και με μια αγωνιστική έξαρση διεκδικούν μια σειρά από αιτήματα.
Τα τρία μέλη του ΣΔΟΕ, που ηρθαν στη Λήμνο την Τετάρτη 24/6, λίγο πριν το μεσημέρι, βρεθήκαν στις 5 το απόγευμα εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο τους από πλήθος κόσμου.
Μια επιτροπή πρωτοβουλίας αποφάσισε στις 1 το μεσημέρι τον συγκεκριμένο τρόπο διαμαρτυρίας και μέσα σε 4 ώρες η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε αποτελούνταν από 200 άτομα.
Οι συγκεντρωμένοι, που μπήκαν μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου ζήτησαν από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ να αποχωρήσουν άμεσα από τη Λήμνο.
Αυτοί ενημέρωσαν τον προϊστάμενο τους και παρέμειναν στο ξενοδοχείο αποκλεισμένοι, από τους συγκεντρωμένους οι οποίοι τους επέδωσαν ένα Υπόμνημα διαμαρτυρίας το οποίο απέστειλαν στον προϊστάμενο τους που όπως τους είπε θα το έστελνε την επόμενη μέρα στο Υπουργείο Οικονομικών αναμένοντας εντολές.
Οι συγκεντρωμένοι επέμεναν στην άμεση αναχώρηση του ΣΔΟΕ από τη Λήμνο με πλοίο που θα περνούσε το ίδιο βράδυ προς Μυτιληνη και για αυτό το σκοπό, σαν μέσο πίεσης, αποφάσισαν νέα συγκέντρωση το ίδιο βράδυ, στις 11 η ώρα !!!
Το δεύτερο αυτό νυχτερινό κύμα διαμαρτυρίας είχε πιο δυναμικό χαρακτήρα και κάποια στιγμή πήγε να βγει εκτός ελέγχου, καθώς οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ δεν έδειχναν να έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και όταν, γύρω στα μεσάνυχτα, δεν ήταν δυνατόν να φθάσουν ούτε στο ξενοδοχείο τους με το περιπολικό της αστυνομίας, ενώ άρχισαν να πέφτουν και μερικά γιαούρτια και αυγά δεχτήκαν να αναχωρήσουν απ το νησί με το πλοίο, που αναχωρούσε στις 1:10 για Μυτιλήνη.
Η συγκέντρωση αυτή των 11 το βράδυ, που είχε πιο πολύ κόσμο (!!!) από την απογευματινή, ξεκίνησε μπροστά στο ξενοδοχείο.
Όταν όμως οι 100δες Λημνιοί που συγκεντρωθήκαν διαπίστωσαν ότι το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έλειπε από το ξενοδοχείο και έμαθαν ότι βρισκόταν σε ταβέρνα της πλατείας ΚΤΕΛ κινήθηκαν προς τα εκεί και απαίτησαν την άμεση αποχώρηση τους από το νησί.
Ούτε η αστυνομία που έφθασε στον τόπο εγκλωβισμού του ενός άνδρα και των δυο γυναικών του ΣΔΟΕ μπόρεσε να τους «φυγαδεύσει» και αφού παρέμειναν για μια ολόκληρη ώρα εγκλωβισμένοι στην πλατεία και τα πράγματα άρχισαν να «ζορίζουν» δέχτηκαν να αποχωρήσουν απ το νησι.
Πράγματι πήγαν στο ξενοδοχείο με την συνοδεία της αστυνομίας για να πάρουν τα πράγματα τους ενώ οι συγκεντρωμένοι κατέβησαν στο Βαπόρι για να τους … καταβοδώσουν. Στη 1 η ώρα τη νύχτα πολλές εκατοντάδες λιμνών αποδοκίμαζαν το κλιμάκιο της ΣΔΟΕ που έμπαινε στο βαπόρι.
Η βασική θέση των διαμαρτυρομένων Λημνιων είναι ότι το κράτος με τους συνεχείς ελέγχους φροντίζει μόνο να μαζεύει φόρους και δεν κάνει τίποτα για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού για καλύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, σωστή νοσοκομειακή περίθαλψη, στελέχωση υπηρεσιών, πάταξη παραεμπορίου κλπ. Ακόμη θεωρείται ως κοροϊδία το γεγονός ότι επί δυο μήνες πριν από τις εκλογές είχε σταματήσει κάθε έλεγχος από τη ΣΔΟΕ που επανέρχεται μετεκλογικά στη συνηθισμένη ταχτική των συνεχών ελέγχων. Αν αυτό δεν είναι ευκαιριακή και ψηφοθηρική πολιτική του κράτους τότε τι είναι, τόνιζαν.
Σε ένα άλλο σημείο, η ανακοίνωση σημείωνε: «Υπάρχει τρομερή ανισότητα στους ελέγχους που γίνονται ανάμεσα στην περιφέρεια και τις πόλεις.
Με τον τρόπο που λειτουργείτε, μας αδικείτε κατάφορα αφού μας αναλογούν δεκαπλάσιοι έλεγχοι σε σχέση με αυτούς που γίνονται στους επαγγελματίες της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και της Γλυφάδας κ.α» .
Και το Υπόμνημα της «Ομάδας Πρωτοβουλίας Ελεύθερων Επαγγελματιών» καταληγει: «Περιμένουμε από την Κυβέρνηση με ενέργειες της να στηρίξει την ανάπτυξη της Λήμνου, να δείξει το ενδιαφέρον της, να μας παρέχει όσα οφείλει και όσα αξίζουμε και μετά ελάτε να μας ελέγξετε.»

ραδιο ΑΛΦΑ-ΛΗΜΝΟΣ
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

------------------------------
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ .
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ, ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΜΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
oi peiratikoi