ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Όλοι στην μάχη για την επιτυχία της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας στις 3 Ιούλη 2019 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων!

25 Ιουνίου 2019

Στην σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία (10 υπέρ έναντι 3 κατά και 1 λευκό) 24ωρη Πανελλαδική προειδοποιητική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 3 Ιούλη 2019.
Στην ίδια συνεδρίαση απορρίφθηκε η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΕΕΝ σχετικά με την ΣΣΕ, 2% αύξηση για το 2019, και τα φτιασιδώματα που επιχειρήσανε προκειμένου να διατηρηθεί πάση θυσία ο αντεργατικός νόμος 4150/2013 με τον οποίο δέχθηκε συντριπτικό πλήγμα ο ναυτεργατικός κλάδος τόσο στην Αδριατική όσο και στην ευρύτερη εσωτερική Ακτοπλοΐα.
Σημειώνουμε ότι ο νόμος αυτός θεσπίστηκε με κριτήριο όχι την ασφάλεια και τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων αλλά στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των Ναυτιλιακών εταιριών.
Το αποτέλεσμα ήταν να αποβληθούν εκατοντάδες Ναυτεργάτες, να εντατικοποιηθεί στο έπακρο η δουλειά στις διάφορες επιστασίες των πλοίων και γενικά οι συνθήκες εργασίας να μετατραπούν σε κόλαση για τους απασχολούμενους Ναυτεργάτες στα πλοία.
Στο πλαίσιο της αντιλαϊκής ναυτιλιακής πολιτικής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι Υπουργοί Δρίτσας - Κουρουμπλής - Κουβέλης άφησαν άθικτο αυτό το άθλιο τερατούργημα και προσπάθησαν μέσα από στημένους διαλόγους και επιτροπές με την πλειοψηφία της ΠΝΟ για 2 ολόκληρα χρόνια να δρομολογήσουν μια επαίσχυντη συμφωνία με την οποία θα έμπαιναν στα πλοία μόνο της Αδριατικής αποσπασματικά κάποιες ειδικότητες οι οποίες και αυτές είχαν ως προαπαιτούμενο την συναίνεση του ΣΕΕΝ....
Πρόκειται για μια μεθόδευση η οποία θα οδηγούσε σε σύγκρουση και αντιπαράθεση στο εσωτερικό των πλοίων και παράλληλα η ΠΝΟ θα αποδεχόταν ντε φάκτο και ντε γιούρε τον νόμο 4150/2013.
Στην πραγματικότητα ο κοινός σχεδιασμός κυβέρνησης - εφοπλιστών και πλειοψηφίας της ΠΝΟ ήταν με φτιασιδώματα να νομιμοποιηθούν οι συνθέσεις, οι οποίες αποτελούν την γενεσιουργό αιτία για τα ναυτικά ατυχήματα μέσα από ένα εξοντωτικό ωράριο που προσομοιάζει με εργασιακό μεσαίωνα.
Ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε στην παραπάνω συνεδρίαση η τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ η οποία αποδείχθηκε καταλυτική ώστε να απορριφθεί η κατάπτυστη διασπαστική και υπονομευτική αυτή επιλογή και ταυτόχρονα να αναδειχθεί ως στόχος διεκδίκησης και πάλης η κατάργηση αυτού του αντεργατικού κατασκευάσματος του 4150/13.

Ταυτόχρονα από την πλευρά της ΠΕΝΕΝ τέθηκε ως διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας το σύνολο των αιτημάτων που περιλαμβάνονται στο εξώδικο και με το οποίο τίθενται εργασιακά - κοινωνικοασφαλιστικά - φορολογικά και άλλα οξυμένα και δίκαια αιτήματα που αφορούν όλο τον Ναυτεργατικό κόσμο.
Αναφορικά με τις αυξήσεις η θέση της ΠΕΝΕΝ είναι ένα μεγάλο Όχι σε αυξήσεις κοροϊδίας και εμπαιγμού, οι οποίες στην ουσία γίνονται εκ των προτέρων αποδεκτές από την πλειοψηφία της ΠΝΟ, η οποία έχει ως αίτημα το 5% αλλά όλα δείχνουν ότι έχει συνομολογήσει για αυξήσεις 2%.....
Για την 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 3 Ιούλη 2019 η ΠΕΝΕΝ θεωρεί ότι μπορεί αυτή να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση για την ανάκαμψη της πάλης των Ναυτεργατών με την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι θα κάνουν δική τους υπόθεση τόσο τα αιτήματα όσο και την συμμετοχή και επιτυχία του απεργιακού αγώνα.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της και όλους τους Ναυτεργάτες να δώσουν μαζικό και αγωνιστικό παρόν στην απεργία αυτή και να πρωτοστατήσουν στην επιτυχία της έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος ενός αγωνιστικού κινήματος που θα έχει συνέχεια, συνέπεια και ο τελευταίος λόγος θα βρίσκεται στα δικά τους χέρια.
Όλοι στην μάχη για την επιτυχία της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας 
στις 3 Ιούλη 2019 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ