ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Το «European Express» έμεινε στο λιμάνι...

αναδημοσίευση
Μια απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε χθες το απόγευμα 123 επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν από Πειραιά για Εύδηλο, Αγιο Κήρυκο, Φούρνους, Καρλόβασι, Βαθύ, όταν το επιβατηγό-οχηματαγωγό «European Express», που θα εκτελούσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο, δεν αναχώρησε ποτέ από το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η ΝΕΛ αρχικά είχε προγραμματίσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο με το πλοίο «Μυτιλήνη», στη συνέχεια αυτό αντικαταστάθηκε με το «European Express», το οποίο θα αναχωρούσε από τον Πειραιά στις 5 το απόγευμα. Στο πλοίο επέβαιναν 123 επιβάτες, 6 Ι.Χ. και 36 φορτηγά και ξαφνικά, με ευθύνη της εταιρείας, σύμφωνα με το ΥΝΑ, το δρομολόγιο ακυρώθηκε.
Να υπενθυμίσουμε ότι από τις αρχές του 2014, σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, πλοία της ΝΕΛ δημιουργούν προβλήματα άλλοτε με καθυστερήσεις δρομολογίων και άλλοτε με βλάβες.
Πολλές μάλιστα από τις καθυστερήσεις οφείλονταν στο ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να προμηθευτεί καύσιμα. Ολα αυτά είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και φορέων των νησιών του Β. Αιγαίου. Πρόσφατα η ΝΕΛ, με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, κηρύχτηκε έκπτωτη από δύο άγονες γραμμές του Βορείου Αιγαίου λόγω «πλημμελών εκτελέσεων δρομολογίων».
Παρά ταύτα, την προηγούμενη εβδομάδα, υπέβαλε στο υπουργείο Ναυτιλίας αίτημα για ελεύθερη δρομολόγηση του πλοίου «Μυτιλήνη» δύο φορές την εβδομάδα για ένα χρόνο, χωρίς επιδότηση, στη γραμμή Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου. Το αίτημά της εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.