ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΜΕΝ:ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Δ. Σ ΤΗΣ ΠΕΜΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΥΜΟΡΦΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΏΝ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 


21 Δεκέμβρη 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ στη συνεδρίαση του στις 20 Δεκέμβρη 2012, ανέδειξε την συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιτίθεται στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων.
Καταδικάστηκαν τα δύο σχέδια νόμου για την «Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ», την «Φορολογία», είναι διαμορφωμένα στα πλαίσια της Δανειακής Σύμβασης και των Μνημονίων προς όφελος του κεφαλαίου:
Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα κατώτερα πληρώματα στα ποντοπόρα πλοία και τα σκάφη αναψυχής, ανοίγοντας το δρόμο και για τις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων.
Αυξάνεται ο φόρος στους μισθούς των ναυτεργατών, διαμορφώνεται στους αξιωματικούς από 6% σε 15% και για το κατώτερο πλήρωμα από 3% σε 10%.
Επιτάσσονται πλοία και πληρώματα που δεν εκτελούν δρομολόγια ακόμα και για περιπτώσεις κατάσχεσης, απεργιακής κινητοποίησης, επίσχεσης εργασίας και,
Ξεπουλάνε τα λιμάνια σε ιδιώτες, διαμορφώνοντας τα σε: α) Αττικό Λιμενικό Δίκτυο, β) Δίκτυο Λιμένων Βορείου Ελλάδας, γ) Δίκτυο Λιμένων Δυτικής Ελλάδας, δ) Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου. Επίσης δίνουν την δυνατότητα της φύλαξης της σε ιδιωτικές εταιρείες (security).
Επεκτείνουν τα φορολογικά προνόμια ακόμα και για αλλοδαπές ναυτιλιακές επιχειρήσεις.
Μετατρέπουν την Πλοηγική Υπηρεσία του Δημοσίου σε Ιδιωτική.
Το νομοσχέδιο για την «Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ» και οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού στις 10 Δεκέμβρη σε ημερίδα για την νησιωτική πολιτική, αποτελούν το προανάκρουσμα για την άρση του Cabotage στα επιβατηγά πλοία, παραδίδονται υποδομές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα την απομόνωση των νησιωτών, την εκποίηση και παράδοση του πλούτου της χώρας στις ορέξεις των μονοπωλίων.
Στη πλειοψηφία των επιβατηγών πλοίων οι εφοπλιστές δεν εφαρμόζουν, δεν ανανεώνουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι ναυτεργάτες είναι απλήρωτοι για μήνες, δεν τους έχει καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων και αυτή την περίοδο μέλη πληρωμάτων βρίσκονται σε επίσχεση εργασία για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.
Με βάση τις εξελίξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ αποφάσισε την αποστολή εξωδίκου και την ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον εργασιακό μεσαίωνα που οικοδομούν κεφάλαιο – Ευρωπαϊκή Ένωση – κυβέρνηση, απαιτώντας μία άλλη πολιτική προς όφελος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ