ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΝΗΗΕΝ ΠΕΠΡΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ ,ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ : Επαίσχυντο πόρισμα της Επιτροπής για την Ακτοπλοία που είχε συγκροτήσει το ΥΠΑΑΝ...

ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΝΗΗΕΝ ΠΕΠΡΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

26 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δόθηκε στη δημοσιότητα το επαίσχυντο πόρισμα της Επιτροπής για την Ακτοπλοία που είχε συγκροτήσει το ΥΠΑΑΝ.

Με συνέντευξη τύπου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και του Υφυπουργού Ναυτιλίας Α.Γεωργιάδη, επιτίθενται στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων.
 
Ενώ αναγνωρίζουν: ότι «η μείωση των εισοδημάτων οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα επιβατικής κίνησης και γενικότερα όγκου μεταφορών με αποτέλεσμα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να έχουν σημαντικά χαμηλότερα έσοδα», πρότειναν μαζικές απολύσεις, με κύριο στόχο τις γενικές υπηρεσίες, κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, εφαρμογή Επιχειρησιακής Σύμβασης και εταιρικό ναυτολόγιο.

Το επαίσχυντο αυτό πόρισμα που αυξάνει την ανεργία, με μαζικές απολύσεις, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εγκαταλείπει το νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας, το προωθεί τη Δευτέρα 30/01/2012 στην διακομματική (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ) για τελικές αποφάσεις.

Οι εξελίξεις αυτές είναι σε γνώση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ σύμφωνα με το πόρισμα και παρότι έχουμε ζητήσει την άμεση σύγκλιση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, αρνείται να συνεδριάσει, να πάρει θέσει, να ενημερώσει τους ναυτεργάτες και να οργανώσει αγώνες ενάντια σ’αυτήν την άθλια, βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τα ναυτεργατικά σωματεία, όλοι αύριο στη σύσκεψη στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ για την προετοιμασία, οργάνωση, ενημέρωση, συσπείρωση δυνάμεων για πολύμορφους αγώνες και απεργιακούς.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ
• ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ