ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ , ΑΦΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Λ.Σ -ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ" -ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ--ΠΩΣ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Λ.Σ "ΔΟΥΛΕΥΕΙ" ΨΙΛΟ-ΓΑΖΙ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ !!!

Υγειονομική Περίθαλψη στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. 


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ

Στις 25-01-2011 πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Αρχηγείου, ευρεία σύσκεψη αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την υγειονομική μας περίθαλψη. 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος, ο Αρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ ΣΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος, ο Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ ΦΟΥΣΤΑΝΟΣ Θεόδωρος, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων του Σώματος.
Για άλλη μια φορά, οι εξηγήσεις που δόθηκαν και οι δικαιολογίες που προβλήθηκαν για τις καθυστερήσεις, που παρατηρούνται στην εξόφληση των οφειλομένων σε γιατρούς, φαρμακεία και προσωπικό, αλλά και για την ομαλοποίηση στην παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στο προσωπικό ΛΣ, ήταν οι ίδιες, συγκεκριμένα, η συσσώρευση χρεών παρελθόντων ετών και η ελλιπής χρηματοδότηση.

Χθες, προστέθηκε ακόμα μια, η εγγενής αδυναμία των αρμοδίων υπηρεσιών να «τρέξουν» τη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών, εξαιτίας της σημαντικής υποστελέχωσης των αρμοδίων υπηρεσιών.

Υπήρξε για άλλη μια φορά, η δέσμευση από την πλευρά πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, για την ενίσχυση των αρμοδίων υπηρεσιών με προσωπικό, που σε συνδυασμό με την αλλαγή στην διαδικασία ελέγχου, που θα εφαρμοστεί άμεσα με την εγκατάσταση συγκεκριμένου λογισμικού, θα έχουν ως αποτέλεσμα, ως τα τέλη μηνός Μαρτίου, να ελεγχθεί το σύνολο των υποβληθέντων δικαιολογητικών προσωπικού, ιατρών και φαρμακείων, ώστε να υποβληθούν στην αρμόδια ΥΔΕ προς ενταλματοποίηση.

Η ΠΕΑΛΣ λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, εκφράζει τον προβληματισμό και την δυσπιστία της για την δυνατότητα υλοποίησης των νέων δεσμεύσεων.
Μετά από τόσους μήνες αναμονής και υπομονής βρισκόμαστε και πάλι στο «σημείο μηδέν». Δυστυχώς η πραγματικότητα παραμένει ίδια, τα στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. βρίσκονται υγειονομικά ακάλυπτα, χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα τελειώσει για μας αυτό το «μαρτύριο».

Καλούμε τους αρμοδίους, να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, «απολογούμενοι» για τις έως σήμερα παραλήψεις τους.

Εμείς, από την πλευρά μας, είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε και άλλους τρόπους αντίδρασης για την διασφάλιση του δικαιώματός μας να απολαμβάνουμε την προστασία που οφείλει να παρέχει το Κράτος, σε εμάς και τις οικογένειές μας, σύμφωνα και με τις εισφορές που καταβάλλουμε μηνιαίως για αυτό το λόγο.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ
Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ