ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ευτυχώς, που ακόμα γράφονται αλήθειες, που μας γεμίζουν με δάκρυα τα μάτια και πείσμα την ψυχή να συνεχίσουμε τον αγώνα-Συνάδελφοι απλήρωτοι είμαστε στο πλευρό σας !

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Η τσουχτερή απληρωσιά και η ταινία της ζωής

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Τσουχτερό κρύο, μία κοπέλα έψηνε κάστανα για το μεροκάματο, κουλτουριάρηδες και τοπικοί παράγοντες, συντελεστές διαφόρων ταινιών από τη διπλανή πόρτα, ένας μαύρος σκύλος τσακώνεται με άλλους αδέσποτους δείχνοντας τα κοφτερά του δόντια, συνωστισμός στην είσοδο του Ολύμπιον για μια θέση στην τελετή λήξης του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου το Σάββατο βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
 Ένα πανό απέναντι από την είσοδο.
Των απλήρωτων εργαζόμενων των εφημερίδων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ. Μοίρασμα προκήρυξης στους συγκεντρωμένους και στους διερχόμενους.

Η ταινία της ζωής.
Οι ηθοποιοί που παίζουν τους άνεργους στις ταινίες, πληρώνονται και καταχειροκροτούνται. Οι απλήρωτοι και οι άνεργοι της πραγματικής ζωής, χάνονται μέσα στη βουή του ευαίσθητου πλήθους.

Οι σινεφίλ ήταν εκεί. Αρκετοί εργαζόμενοι αλλά και συμπαραστάτες από άλλα Μέσα. Ήταν εκεί και διάφοροι διερχόμενοι. Συνάδελφοί τους. Που έριξαν μια κλεφτή ματιά μπας και κολλήσουν απληρωσιά από τους διαμαρτυρόμενους. Αυτή η ψηλή συναδέλφισα από την ΕΤ3, έκανε πως δεν τους είδε. Άλλος..συνάδελφος, από την Αθήνα, έκανε λόγο κατά την τελετή λήξης, για αυτούς που διαμαρτύρονται έξω από το Ολύμπιον.
Όταν πια μπήκαν όλοι μέσα, οι απέξω, μάζεψαν το πανό και έφυγαν.
Οι πέντε αυτοσχέδιοι σεκιουριτάδες της εισόδου, ησύχασαν.
Όπως και οι τρεις ένστολοι παραπέρα. Δεν παρεκτράπησαν αυτοί οι κακομούτσουνοι διαμαρτυρόμενοι δημοσιογράφοι..
Ήταν επικίνδυνοι καθότι απλήρωτοι.
 Όμως η απαίτηση “να πληρωθούν ΤΩΡΑ τα δεδουλευμένα” τριών μηνών, ίσως να έμεινε στη μνήμη κάποιων. Κάτι ήταν κι αυτό. Και η ζωή μαζί με τους αγώνες, συνεχίζεται…

- asyntaxtostypos