ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Οι απλήρωτοι του Άλτερ στην αυριανή πορεία

Με αυτήν την ανάρτηση απευθύνομαι κυρίως στους συναδέλφους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους.
Η ...ιστορία του "Άλτερ" είναι γνωστή και θα έπρεπε να ερευνηθεί από πολλές πλευρές...
Όμως αυτά έχουν ειπωθεί και θα ειπωθούν ακόμα περισσότερα το επόμενο διάστημα...
Οι εργαζόμενοι στο τηλεοπτικό σταθμό 674 μόνιμοι και περίπου 100 με μπλοκάκι, είμαστε απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ έχουμε ξεκινήσει από τη Μεγάλη Παρασκευή επίσχεση εργασίας. Όμως ο δικός μας Γολγοθάς δεν έχει τελειωμό. Μετά από υποσχέσεις και ψέματα για την καταβολή των δεδουλευμένων μας, τώρα η διοίκηση του καναλιού προχώρησε σε αίτηση για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Το μέλλον αβέβαιο τόσο για τη βιωσιμότητα του καναλιού όσο και για το τι θα απογίνουμε όλοι εμείς, οι περισσότεροι από τους οποίους εργαζόμαστε 10 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του σταθμού και λόγω των ωραρίων εργασίας δεν μπορούσαν να έχουν δεύτερη δουλειά... Είμαστε εγκλωβισμένοι. Το καράβι του "Άλτερ" έχει ρότα προς τα βράχια και είναι άγνωστο αν θα βρεθεί...καπετάνιος με διάθεση να το σώσει.
Ίσως να είμαστε το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι σημαίνει Μνημόνιο, αναδιάρθρωση χρέους, μειώσεις προσωπικού άνω του 50%, μειώσεις μισθών κλπ...
Στο θέμα μας τώρα. Αύριο όλοι οι εργαζόμενοι απεργούν και αγωνίζονται για τα κεκτημένα τους δικαιώματα αντιδρώντας στην κυβέρνηση του Μνημονίου και της Τρόικας.
Τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι του "Άλτερ" θα είμαστε στις 11 το πρωί έξω από το Μουσείο για να ξεκινήσουμε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους την πορεία στο Σύνταγμα και στη Βουλή. Αλήθεια πόσο επίκαιρο από ποτέ είναι το...Σύνταγμα... Κάποτε οι Έλληνες ζητούσαν σύνταγμα. Τώρα το Μνημόνιο έχει ξεπεράσει το σύνταγμα της χώρας μας και οι Τροϊκανοί επιβάλουν την πολιτική τους μέσω της κυβέρνησης Παπανδρέου...
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ "ΑΛΤΕΡ" ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΝΤΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ...ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.
11 ΠΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ "ΑΛΤΕΡ".

Ένας απλήρωτος εργαζόμενος του "Άλτερ"
Βασίλης Τζήμτσος