ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη!

 ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ,
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ Πληροφορίες: Χριστίνα Πικραμμένου
e-mail: xr.pikrammenou@nikaia-renti..oo..r Ταχ. Δ/νση: Κύπρου 7
Τ.Κ.: 18233, Άγιος Ιωάννης Ρέντης
Τηλ.: 2104819007, 2104821555
Fax: 2104822370

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 120

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη
Ιστορικοί περίπατοι, εκπαίδευση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και βραδινή ποδηλατοβόλτα περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2019 στον Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση μαθητών και ευρύτερου κοινού για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Αναλυτικότερα, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 6:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί “Ιστορικός περίπατος στην πόλη της προσφυγιάς και της αντίστασης” με τον υπεύθυνο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, Αλέξανδρο Στεφανίδη, να αναλαμβάνει την ενημέρωση των παρευρισκομένων. Η αφήγηση των ιστορικών γεγονότων θα ξεκινήσει από τον χώρο του μουσείου, θα συνεχιστεί με πεζοπορία στον πεζόδρομο της Παναγή Τσαλδάρη, και θα καταλήξει στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Η ίδια περιπατητική διαδρομή στην ιστορία της πόλης θα πραγματοποιηθεί και για τους μαθητές των σχολείων την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου τις πρωινές ώρες.
Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τμήματα σχολείων του Δήμου θα επισκέπτονται το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Ρέντη, όπου οι μαθητές θα εκπαιδεύονται στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας με αυτοκινητο-ποδήλατα που διαθέτει ο δήμος παρουσία εκπαιδευτών σχολής οδήγησης, καθώς και εκπροσώπων της Τροχαίας.
Οι δράσεις του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη ολοκληρώνονται με τη βραδινή ποδηλατοβόλτα που διοργανώνεται την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8 το
17/9/2019
απόγευμα, με τους συμμετέχοντες να κάνουν βόλτα στους δρόμους της πόλης για 45 λεπτά με κατάλληλα φωτισμένα ποδήλατα για τη βραδινή διαδρομή και φωσφορίζοντα βραχιόλια στα χέρια τους. Η βραδιά θα κλείσει με τη rock συναυλία από τους μαθητές του μουσικού τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Ρέντη και τον δάσκαλό τους, Γιάννη Θεοδώρου, ενώ νωρίτερα η ομάδα γυμναστικής του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη με τη δασκάλα τους, Άννα Κούτρα, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα χοροκίνησης.
Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019”, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των τοπικών αρχών, φορέων και πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.
 Κορύφωση των εκδηλώσεων αυτών αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς
 Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες με