ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

"Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να συμμετέχουν την Τετάρτη 30 Μάη στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων"!


ΠΕΜΕΝ                  ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                   ΠΕΕΜΑΓΕΝ    

11 Μάη 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, πρότειναν 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης, για την Τετάρτη 30 Μάη, σε αντίθεση με τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού με επικεφαλή τον Γενικό Γραμματέα Χαλά Γ., που ψήφισαν την πρόταση της ΓΣΕΕ.

Αυτές οι δυνάμεις αποφάσισαν και έσπασαν την 48ωρη απεργία στις 18 – 20 Απρίλη, παρά την μαζική συμμετοχή των ναυτεργατών και την πρόταση των ταξικών δυνάμεων των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ που πρότειναν τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα. Ενώ ο Γ.Γ την επόμενη μέρα και χωρίς καμία συζήτηση και απόφαση της Ε.Ε, συμμετείχε σε συνάντηση του ναυτιλιακού τμήματος στα πλαίσια του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη, προωθώντας τις θέσεις των εφοπλιστών για τις ΣΣΕ, τις εργασιακές σχέσεις.
Οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) και του οπορτουνισμού (ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΛΑΕ), σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ κά, ήταν αυτές που καταψήφισαν το σχέδιο νόμου που συνυπέγραψαν 536 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, για να κατοχυρωθεί η υποχρεωτικότητα της ΕΓΣΣΕ, ενάντια στις συμβάσεις από Ενώσεις Προσώπων, με κατώτερο μισθό 751 ευρώ και υποχρεωτική ασφάλιση στην δημόσια  κοινωνική ασφάλιση.
  Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να συμμετέχουν την Τετάρτη 30 Μάη στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με το πλαίσιο αιτημάτων των ταξικών δυνάμεων των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.
Συμμετέχουμε στη οργανωτική σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 16 Μάη στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Studio», για την απεργία στις 30 Μάη.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
·        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν