ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

"Παλεύουμε, προβάλουμε και διεκδικούμε λύσεις στα προβλήματα της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική"!


24ωρη Πανεργατική απεργία στις 30/5/2018
 ΠΕΝΕΝ

Καταδικάζουμε την φιέστα των ηγεσιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και την «κοινωνική τους συμμαχία»

Η εξωνημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συμπορευόμενη με την αντίστοιχη της ΑΔΕΔΥ, κορυφαίες οργανώσεις στις οποίες κυριαρχούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) και αυτή την φορά επέλεξαν τον δρόμο της ξεδιάντροπης συνεργασίας με διάφορους εργοδοτικούς φορείς στην προσπάθειά τους να αναδείξουν και να προβάλουν τις θέσεις του κεφαλαίου και του πολιτικού τους προσωπικού, «τις αξίες της ανταγωνιστικότητας, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας μας».

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής αποφάσισαν την πραγματοποίηση «πανεθνικής ημέρας δράσης» διευκρινίζοντας ότι «η μορφή της απεργίας δεν τραβάει και δεν αποδίδει».!!!
Είναι αυτοί οι οποίοι σταθερά και με συνέπεια βάζουν πλάτη στις αντιλαϊκές και μνημονιακές πολιτικές, υπονομεύουν τις απεργίες και τους αγώνες, είναι αυτοί που απροκάλυπτα ενήργησαν ως απεργοσπάστες στην απεργία στις 12 Γενάρη 2018 σχετικά με το άρθρο για την κατάργηση της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία.
Είναι αυτοί που δηλώνουν θιασώτες στον ευρωμονόδρομο και οι οποίοι στο δημοψήφισμα κάλεσαν τους εργαζόμενους στο Ναι.
Με το βήμα αυτό που κάνουν με την μέρα «πανεθνικής δράσης» διαβήκανε οριστικά τον Ρουβίκωνα. 
Οι εργαζόμενοι, τα αγωνιστικά Συνδικάτα πρέπει να δώσουν μάχη όχι μόνο στην κατεύθυνση καταδίκης της κοινής φιέστας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – εργοδοτών, όχι μόνο να δώσουν δικό τους στίγμα για τον χαρακτήρα, το περιεχόμενο ενός ταξικού διεκδικητικού πλαισίου αλλά πρέπει να εκφράσουν ποικιλοτρόπως την αντίδρασή τους για την χρεοκοπημένη πλειοψηφία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ κατά την σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ με αντικείμενο την απεργία, πρότεινε την κήρυξη 48ωρης απεργίας 29-30 Μάη 2018 με προοπτική κλιμάκωσης και με πλαίσιο που θίγει τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της ναυτιλιακής κυβερνητικής πολιτικής, και αυτή την πρόταση ψήφισε. 
Κατά την διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση του Γ.Γ της ΠΝΟ για 24ωρη απεργία στα πλαίσια της απόφασης της ΓΣΕΕ στις 30/5/2018 με ψήφους 7 υπέρ, 1 κατά και 1 λευκό.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θα καθορίσει τις επόμενες μέρες το πλαίσιο της δράσης της κατά την ημέρα της απεργίας στις 30/5/2018.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ