ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ : Το παρασκήνιο μιας στρεβλής συνδικαλιστικής περίοδου.. Επανεκκίνηση ΤΩΡΑ!

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

by ΦΩΝΗ του ΛΣ
WWW.LIMENIKANEA.GR
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Ως Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ εκφράζω την ικανοποίησή μου και την ικανοποίηση σχεδόν όλων των μελών του ΔΣ για την από 23-03-2018 απόφαση του Μονομελές Πρωτοδικείου Πειραιά σύμφωνα με την οποία έπαυσε τη σημερινή Διοίκηση της ΕΠΛΣΑΠΝ ορίζοντας προσωρινή Διοίκηση την πλειοψηφία της οποίας έλαβε ο συνδυασμός «Μαζί για την Ένωση» .
Η εξέλιξη αυτή θέτει τέλος στην «διχοτομημένη» διοίκηση της ΕΠΛΣΑΠΝ και σε μια στρεβλή συνδικαλιστική περίοδο, 
που μόνο κακό δημιούργησε στο Σώμα και τους Συναδέλφους και παράλληλα θέτει την αρχή για την αποκατάσταση της ομαλότητας τόσο για την ΕΠΛΣΑΠΝ όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο .

Ως ΠΕΑΛΣ θα στηρίξουμε το νέο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΛΣΑΠΝ εως ότου με διαφανείς αυτή τη φορά διαδικασίες να αναδειχθεί το νεο ΔΣ της ΕΠΛΣΑΠΝ 
.

Παράλληλα δεν μπορούμε να μην τονίσουμε ότι η απόφαση αυτή μας δικαιώνει .


Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήμασταν μόνοι, απομονωμένοι και αντιμέτωποι με τις υπηρεσιακές και αντισυνδικαλιστικες - προσωπικές παρεμβάσεις ορισμένων εκ των μελών του Δ.Σ της ΠΕΑΛΣ , της ΕΠΛΣΑΠΝ αλλα και κάποιων άλλων λίγων Ενώσεων της ΠΟΕΠΛΣ και με την ακόρεστη δίψα τους για την κατοχή των ηνίων του παραγοντισμού .

Όποιος δεν ήταν μαζί τους , ήταν εχθρός , διατυμπανούσαν παντού με πρώτο εχθρό την ΠΕΑΛΣ και τον τεως και νυν προέδρο της , που δεν υπέκυπτε ...


Στον ακήρυχτο αυτό πόλεμο για το παραγοντιλικι και τυφλωμένοι για συνδικαλιστική εξουσία προσπάθησαν ανεπιτυχώς :
Να παρέμβουν στις προσφατες εκλογές της ΠΕΑΛΣ ,
Να μας ελέγξουν εκ των έσω του ΔΣ με δικούς τους ανθρώπους. 
Να μας βάλουν πολιτικές ταμπέλες
Να θίξουν την τιμή και την υπόληψη μας αλλα και την υπηρεσιακή μας υπόσταση ,
Να μας αποκλείσουν απο κάθε συνδικαλιστική διαδικασία ,διάλογο, διαβούλευση ,
Να μας απαξιώσουν , να μας λοιδορήσουν , να μας λασπολογησουν ώστε να κλείσουν ερμητικά σε εμάς οι πόρτες της πολιτικής ηγεσιας .


Αντιπαρατέθηκαν και εμπόδισαν κάθε μας πρόταση-εισήγηση για τους αξιωματικούς επί του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου του ΥΝΑΝΠ ,με το γνωστό σε όλους αποτέλεσμα.

Ευτυχώς δεν υποκύψαμε , δεν μας έκαμψαν , δεν κέρδισαν παντού τη μάχη και έχασαν τον πόλεμο.
Δυστυχώς όπως και σε κάθε πόλεμο, ετσι και σε αυτον τον ακήρυχτο πόλεμο κατά της ΠΕΑΛΣ και των υγειών δυνάμεων της ΠΟΕΠΛΣ , υπήρξαν παράπλευρες απώλειες και θύματα συνάδελφοί μας όλων των βαθμίδων , με χαρακτηριστικό παράδειγμα σε οτι αφορά μέλη μας , την αντισυνδικαλιστική - αντισυναδελφικη συμπεριφορά τους σε μέλη Αξιωματικους της ΠΕΑΛΣ όπως ο νυν Λιμενάρχης Ναυπλίου , ο τέως Διοικητής της ΕΒ/ΛΣ , ο νυν τμηματάρχης της Επιστασίας προσωπικού , ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΛΣ του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ ..


Στον αντίποδα των παραπάνω δράσεών τους και με στόχο να πλήξουν την ΠΕΑΛΣ και το συνδυασμό «Μαζί για την Ένωση» αλλα και να δείχνουν δυνατοί, φρόντιζαν τα δικά τους παιδιά να παραμείνουν αμετακίνητα και σε θέσεις κλειδιά .


Η ΠΕΑΛΣ , παραμένει αυτόνομη, ανεξάρτητη , δυνατή και δικαιωμένη για όλες τις δράσεις της , 
επιλογές της , εισηγήσεις-προτασεις της αλλα και για την στρατηγική που ακολουθήσαμε σε όλα τα επίπεδα και προς κάθε κατεύθυνση, τρανό παράδειγμα αποτελεί ότι σήμερα όλες οι ανακοινώσεις-αιτήματα-παρατηρήσεις της Ομοσπονδίας και πολλών Ενώσεών της μοιάζουν αντίγραφο των ανακοινώσεων των τελευταίων 2 ετών της ΠΕΑΛΣ και αυτό μας τιμά . 

Η συνεργασία , ο αλληλοσεβασμός και ο κοινός στόχος με τη σημερινή Ηγεσία της ΠΟΕΠΛΣ 
και τις Ηγεσίες αρκετών Ενώσεών της, μας χαροποιεί , μας δικαιώνει και θέτει σωστές και δυνατές βάσεις προοπτικής προς όφελος του συνδικαλιστικού κινήματος στο ΛΣ και κυρίως προς όφελος των συναδέλφων.

Ευελπιστώντας ότι η πολιτική ηγεσια θα αποκλείσει όλους αυτούς που την παρέσυραν ....! 
και σε συνεργασία , συνεννόηση και διάλογο με τις Ηγεσίες των υγειών δυνάμεων του συνδικαλισμού θα επανεκκινησουμε ολοι μαζί αλλά και ευελπιστώντας στη συνέχιση με τον Αρχηγό του ΛΣ της καλής συνεργασίας μας , καλούμε «όλες και όλους τους συναδέλφους να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για την ανάταξη του Συνδικαλιστικού μας κινήματος. 

Καλούμε ολες και όλους τους Συναδέλφους με υγιή σκέψη, 
διεκδικητικό πνεύμα, καθαρό μυαλό, δύναμη θέλησης, αίσθημα δικαίου, αλληλεγγύη και συναδελφικότητα, να ενώσουν τα πιστεύω τους με τα πιστεύω μας και όλοι μαζί να αξιώσουμε ό,τι χάσαμε και ότι κάποιοι μας έχουν αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια. 

Καλούμε όλες και όλους τόσο εκ των έσω της ΠΕΑΛΣ οσο και στην ΠΟΕΠΛΣ-ΕΠΛΣ ,
 που για να βασιλέψουν , έχτισαν παλάτια στην άμμο , που μας άσκησαν στείρα αντιπολίτευση και που ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια μας...! , να αναλάβουν τις ευθύνες τους , να κάνουν την αυτοκριτική τους , να αναθεωρήσουν και όλοι μαζί να ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΟΥΜΕ.

by ΦΩΝΗ του ΛΣ