ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Με την στάση τους ενισχύουν την επιθετικότητα των εφοπλιστών και της κυβέρνησης. Και επιβεβαιώθηκε ;ότι, κατά την χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας κ.Κουρουμπλή, ο οποίος δήλωσε για πετσόκομμα των οργανικών συνθέσεων στην επιβατηγό ναυτιλία!!!!!


ΠΕΜΕΝ                       ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ                    ΠΕΕΜΑΓΕΝ      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 27 Μάρτη 2018
                    Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ συζητήθηκε ο προϋπολογισμός της ομοσπονδίας για το 2018.
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, τον καταψήφισαν, αποτελεί πρόκληση για τους ναυτεργάτες, περιλαμβάνει τα ποσά από το βρώμικο αλισβερίσι μεταξύ εφοπλιστών και του Γ.Γ της ΠΝΟ Γ.Χαλά, με την σύμφωνη γνώμη των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού υπονομεύοντας την εφαρμογή των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους ναυτεργάτες.

Συγκεκριμένα προβλέπονται έσοδα 3.704.000 ευρώ από τα ελληνόκτητα ποντοπόρα με ξένη σημαία από τις συμβάσεις με τους εφοπλιστές που είναι έναντι αμοιβής από 5.000 – 8.000 δολ. για κάθε πλοίο,  χρήματα που μοιράζονται με την ITF - ETF (Διεθνή και ευρωπαϊκή ομοσπονδία μεταφορών). Επίσης προβλέπεται  το ποσό των 544.000 ευρώ από το χαράτσι που παρακρατείται από τους ναυτεργάτες στα πλοία με ελληνική σημαία ως εισφορά για την ΠΝΟ, συνολικά 4.248.000 ευρώ!!!
Αυτές οι δυνάμεις ανέφεραν προκλητικά ότι με αυτά τα χρήματα διατηρούνται σωματεία που είναι «σφραγίδες», για να παραμένει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης, η δομή και λειτουργία που καθορίζει το καταστατικό της ΠΝΟ με εκφυλιστικές και νόθες διαδικασίες, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.
Με την στάση τους ενισχύουν την επιθετικότητα των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, επιβεβαιώθηκε και στη χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας κ.Κουρουμπλή, ο οποίος  δήλωσε για το πετσόκομμα των οργανικών συνθέσεων στην επιβατηγό ναυτιλία,  που έχει γίνει με νόμους (4150/2013 κά) και υπουργικές αποφάσεις, ότι «υπάρχει δημοσιονομικό έλλειμμα, να ξανασυζητήσουμε μετά τον Αύγουστο που θα έχουμε βγει από τα μνημόνια».
Εφοπλιστές, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και οι εκπρόσωποι τους στο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκουν την υποταγή των ναυτεργατών, των εργαζομένων στα σχέδια του κεφαλαίου για καπιταλιστική ανάπτυξη με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του, πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων. 
Καλούμε τους ναυτεργάτες, στην προετοιμασία και ανάπτυξη  αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, για ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στην ανεργία, φορολογία, πλειστηριασμούς, στην υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών μας.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν