ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

¨"Τις Κασσάνδρες διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας"!

Η Εφημερίδα των Συντακτών-Αναδημοσίευση

ripansi.jpg

Εργασίες απορρύπανσης σε παραλία που μολύνθηκε από την πετρελαιοκηλίδα από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο μικρό δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι τις Παρασκευής.
Μέχρι στιγμής έχουν απαντληθεί από τις δεξαμενές του σκάφους περίπου 800 τόνοι πετρελαιοειδή, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά χωρίς να παρουσιάζονται προβλήματα.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο πόσες μέρες θα διαρκέσει, αφού αυτό θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες.
Τα παραπάνω έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των ναυτιλιακών συντακτών στο υπουργείο Ναυτιλίας από τον υφυπουργό, Νεκτάριο Σαντορινιό, και τον εκπρόσωπο Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό.
«Η αντίδραση του υπουργείο Ναυτιλίας και του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ήταν άμεση τόσο κατά την αντιμετώπιση του ναυαγίου όσο και κατά το συντονισμό των ενεργειών αντιρρύπανσης ακολουθώντας τα προβλεπόμενα σχέδιο» τόνισε ο κ. Σαντορινιός.
«Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και την παραπληροφόρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζουμε ότι η χώρα διαθέτει εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης, το οποίο περιέχεται στο προεδρικό διάταγμα 11/2002» σημείωσε.
Ο κ. Σαντορινιός ανέφερε ότι δημιουργήθηκε συντονιστικό όργανο, το οποίο καθημερινά εγκρίνει και αξιολογεί τα σχέδια της αναδόχου εταιρείας και το οποίο θα συνεδριάζει καθημερινά στις 7 το απόγευμα.
«Βρισκόμαστε σε όλες τις παραλίες προκειμένου να βλέπουμε τα αποτελέσματα της επιχείρησης απορρύπανσης και όλες οι δυνάμεις του Λιμενικού είναι προσηλωμένες στο στόχο της επιτυχούς απορρύπανσης» πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο Ν. Λαγκαδιανός έκανε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των εργασιών απορρύπανσης μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου.