ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΠΕΣ-ΝΑΤ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Ζούρα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ/ΝΑΤ) συμπαραστέκεταιστους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις Ζούρα που δίνουν με ψηλά το κεφάλι έναν πολύμηνο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και εκφράζουμε την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους και την καταδίκη εργοδοσίας, κυβέρνησης και των μηχανισμών που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να διασπάσουν την ενότητά τους και να υπονομεύσουν  τον αγώνα τους που είναι και δικός μας αγώνας.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία των επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα» που με τη συμβολή των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, για άλλη μια φορά επιστρατεύει την τρομοκρατία και «μπράβους» της για να «σπάσει» την απεργία των εργαζομένων, που έχει ξεκινήσει με συνεχόμενες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Παρασκευή 21 Ιούλη σε μονάδα της επιχείρησης στο Μαντούδι.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια να δοθεί εισαγγελική εντολή και να συλληφθούν ο πρόεδρος και δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου με το πρόσχημα της «παράνομης βίας».
Η εργοδοσία, αποθρασυμένη από το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν θεσπίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και διατηρεί ανέπαφο και επεκτείνει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -  ΑΝΕΛ, επιχειρεί να μονιμοποιήσει τις εργασιακές συνθήκες –ζούγκλας.
Και με αυτές τις εξελίξεις αποδεικνύεται ότι η υλοποίηση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής πηγαίνει χέρι-χέρι με την καταστολή, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία, αξιοποιώντας τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό και τις δικαστικές αρχές.
Κάτω τα χέρια από την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! 
Η Διοίκηση