ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

"Με εισαγγελείς και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες"!

ΠΕΜΕΝ            ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ            ΠΕΕΜΑΓΕΝ           ΠΕΠΡΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

27 Ιούλη 2017

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ καταγγέλλουν την εργοδοσία των επιχειρήσεων Ζούρα (πτηνοτροφικές επιχειρήσεις), η οποία επιστρατεύει «μπράβους» για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με σκοπό  να σπάσει την συμμετοχή τους στην απεργία για ικανοποίηση των αιτημάτων της καταβολής των δεδουλευμένων τους, της ανάκλησης απολύσεων, της διατήρησης των θέσεων εργασίας τους, και της λήψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες,  αποκαλύπτει το αντεργατικό της πρόσωπο  διαθέτοντας  τον κατασταλτικό μηχανισμό (ΜΑΤ) στην υπηρεσία του εργοδότη απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Στην ίδια κατεύθυνση και η   δικαιοσύνη που δεν είδε την βία που ασκεί ο εργοδότης απέναντι στους εργαζόμενους, τους έχει απλήρωτους, τους απολύει επειδή διεκδικούν, δεν παίρνει κανένα μέτρο για την υγεία τους και την ασφάλειά τους. Αντίθετα η δικαιοδύνη  βλέπει την δήθεν «παράνομη βία» των μελών της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου επειδή παλικαρίσια αντιμετωπίζουν τους μπράβους και τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους,  μαχητικά υπερασπίζονται το δικαίωμα στην απεργία διεκδικώντας τα αυτονόητα.  

Μ
ε εισαγγελείς και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες
και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες

Καλούμε τα σωματεία, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των  εργαζόμενων στις επιχειρήσεις Ζούρα, που δίνουν με ψηλά το κεφάλι έναν πολύμηνο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά. Να καταδικάσουν  εργοδοσία, κυβέρνηση και τους μηχανισμούς  τους, που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να διασπάσουν την ενότητά τους και να υπονομεύσουν  τον αγώνα τους.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ    Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ - ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ