ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Σήμερα τα σχέδια ανάπλασης για τα «Λιπάσματα»!

Η Εφημερίδα των Συντακτών-Αναδημοσίευση

drapestona-lipasmata-2.jpg

Δραπετσώνα - ΛιπάσματαΕΦ.ΣΥΝ/Μάριος Βαλασόπουλος
Τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανάπλαση των 640 στεμμάτων πρώην λιμενοβιομηχανικής περιοχής των «Λιπασμάτων» θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 26/8/2017 στις 6:30 το απόγευμα, στο παλαιό Δημαρχείο Δραπετσώνας (οδός Αγωνιστών Πολυτεχνείου 51, Δραπετσώνα).

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός διενεργήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με το ποσό των 100.000 ευρώ και αφορά στην ανάπλαση ολόκληρης της έκτασης. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 21 μελετητικά γραφεία και στη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν από την Επιτροπή οι νικητές και θα απονεμηθούν βραβεία σε πέντε μελέτες, οι οποίες θα παρουσιαστούν, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα εξαγοράς επιπλέον τεσσάρων  μελετών.
Όπως σημειώνει η αντιπεριφέρεια Πειραιά, οι μελετητές κλήθηκαν να διατυπώσουν ιδέες για την ανάπλαση, την αναβάθμιση και την αξιοποίηση της περιοχής, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πόλος ήπιων χρήσεων πολιτισμού, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής με υπερτοπική επιρροή.
Λιπάσματα Κερατσινίου
Σημειώνεται ότι η λιμενική ζώνη των Λιπασμάτων εξαιρέθηκε από τη Σύμβαση Παραχώρησης και πέρασε από τον ΟΛΠ στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας τον Ιούλιο του 2016 μετά από νομοθετική ρύθμιση του τότε υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. Είχε προηγηθεί δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον Δεκέμβριο του 2015 σε επίσκεψή του στην περιοχή.
Ήδη στην παραχωρηθείσα έκταση του παραλιακού μετώπου πραγματοποιούνται από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας σημαντικές  παρεμβάσεις, με νέες ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού κι αναψυχής που ξαναζωντανεύουν τη σχέση της πόλης με το χώρο των Λιπασμάτων. Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της σημαντικές πιστώσεις προκειμένου σε επόμενη φάση να πραγματοποιηθούν εξαγορές ή απαλλοτριώσεις στην ευρύτερη περιοχή των Λιπασμάτων...