ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή, στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98.0 της Θεσσαλονίκης...

Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ 

5:21 μ.μ.
Για τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία δήλωσε:

Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές και να αντιλαμβανόμαστε τις πραγματικότητες που μας περιβάλλουν. Η χώρα δεν έπρεπε να φτάσει εδώ. Αλλά έφτασε. Και ευθύνες πολιτικές έχουν εκείνοι που την οδήγησαν εδώ, που δημιούργησαν όλες τις προϋποθέσεις και δεν απέτρεψαν αυτή την καταστροφική κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε αυτή τη χώρα όπως την παρέλαβε. Μια κατεστραμμένη και χρεοκοπημένη χώρα. Μια χώρα υπό οικονομική κατοχή. Αυτή είναι η αλήθεια.
Τα άλλα όλα είναι λόγια εύκολα, να τα λέμε από εδώ και από εκεί, για να μη στεναχωρούμε κάποιους.

Σήμερα λοιπόν προσπαθεί η κυβέρνηση να βρει τα σημεία επαφής που οι επιπτώσεις των όποιων απαιτήσεων να είναι οι λιγότερο δυνατές. Κυρίως όμως ποιο είναι το μέγα ζήτημα; Η ρύθμιση του χρέους και η σύνδεση της αποπληρωμής του με την ανάπτυξη. Αυτά τα πράγματα πρέπει σήμερα να βάλουμε στο τραπέζι και όχι αυτή τη συνεχή αμφισβήτηση που αποδυναμώνει το εσωτερικό μέτωπο και δημιουργεί δυνατότητες στους απαιτητές να διεκδικούν αυτά που διεκδικούν. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν έστω και τώρα, τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι άλλοι θεσμικοί που είχαν την απρονοησία να βγουν πρώιμα, σε μια στιγμή που οι συντάξεις ήταν στο τραπέζι και οι απαιτήσεις οι σκληρές προβάλλονταν από τους δανειστές. Οι θεσμικοί που λένε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι γενναιόδωρες μετά από δώδεκα περικοπές. Αυτή την πραγματικότητα καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας. Έτσι θα πρέπει να τα συζητήσουμε τα πράγματα. Με βάση αυτή την πραγματικότητα.

Για τη ρύθμιση του χρέους

Το ζήτημα του χρέους εκείνος που το πιέζει είναι το ΔΝΤ. Κατά συγκυρία, αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι οι καταστάσεις όπως έχουν έρθει βάζουν το ΔΝΤ έστω για μια φορά να είναι δίπλα στην Ελλάδα. Εγώ έτσι το κατανοώ. Άρα λοιπόν, πάμε στη διεκδίκηση της ρύθμισης του χρέους. Εάν αυτό πετύχει να συνδεθεί με τα μέτρα, αλλά και με την ανάπτυξη, θα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Με το ΔΝΤ, στην τωρινή συγκυρία, έχουμε την ίδια άποψη, σε ότι αφορά τη ρύθμιση του χρέους. Δεν ήταν πάντα στη φαρέτρα των ελληνικών κυβερνήσεων η διεκδίκηση να ρυθμιστεί το χρέος; Με την έννοια ότι αυτή τη στιγμή στηρίζει το ΔΝΤ μια ρύθμιση του χρέους, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε την ίδια άποψη. Η άποψη του πρωθυπουργού είναι ότι πρέπει να συνδεθούν τα μέτρα αυτά με τη ρύθμιση του χρέους. Αυτό λέει ο πρωθυπουργός. Αυτή είναι η συμφωνία. Με αυτή την άποψη πρέπει να είμαι κι εγώ και ο κάθε Έλληνας.

Για την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία

Αύριο, μετά την εξεταστική, θα ακουστούν πράγματα που θα πέσουν τα κεραμιδιά από τα σπίτια των ανθρώπων, διότι έγιναν φοβερά λάθη και φοβερά εγκλήματα. Από λάθη, από παραλείψεις, από σκοπιμότητες; Αυτά θα κριθούν. Εγώ δεν είμαι δικαστής. Πολιτικές ευθύνες όμως, υπάρχουν τεράστιες στη διαχείριση των πραγμάτων στο χώρο της Υγείας. Λίγη υπομονή και θα ακουστούν όλα αυτά. Μέχρι τώρα δεν είχαν ακουστεί στο χώρο της Υγείας αυτά που ακούστηκαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλά - καλά δεν έχει δύο χρόνια στη διακυβέρνηση. Τώρα όλα αυτά που λέει η ΝΔ είναι αστεία. Ένας επιδερμικός αντιπερισπασμός. Έχουν το δικαίωμα στη συζήτηση να βάλουν τέτοια θέματα. Δεν νομίζω ότι δεν θα απαντηθούν. Αλλά από εκεί και πέρα εάν το θέτετε στη βάση αυτή, εμένα προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί αν η έρευνα έφτανε μέχρι και σήμερα. Αλλά πολιτικά, όταν αυτή τη στιγμή ερευνάται μια περίοδος, από εκεί και πέρα για τα δύο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπροστά τους όλο το περιθώριο να το διερευνήσουν.

Για την περίοδο που ήταν ΓΓ του Υπουργείου Υγείας

Καμιά φορά το μίσος, ο φθόνος και η μικροψυχία σε κάνουν να γίνεσαι πολύ μικρός και για άλλη μια φορά έχουν πιαστεί αδιάβαστοι. Διότι εγώ εκείνη την περίοδο στην οποία αναφέρονται δεν ήμουν στην Υγεία, αλλά ήμουν στην Πρόνοια. Καμία σχέση ο ένας χώρος με τον άλλο. «Λαγός τη φτέρη κούναγε κακό του κεφαλιού του».

Για τα εγκαίνια της σήραγγας, στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών

Σήμερα εγκαινιάζεται αυτή η σήραγγα και αύριο εγκαινιάζεται στην Κλόκοβα, στην Παλιοβούνα εάν ξέρετε, 2,5 χλμ σήραγγα. Όλα αυτά τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και απελευθερώνουν τους πνεύμονες της Ελλάδας, από πλευράς δυνατότητας πρόσβασης σε όλες τις περιοχές της χώρας. Το σημαντικό και το ευχάριστο είναι ότι ολοκληρώνονται όλα αυτά τα έργα, που καρκινοβατούσαν χρόνια ολόκληρα για να κερδίζουν οι εργολάβοι. Επίσης χαιρετίζω το γεγονός της απόφασης της κυβέρνησης, να δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου στη σήραγγα αυτή και τα ονόματα του Κωστή Στεφανόπουλου και του Νίκου Τεμπονέρα στις άλλες σήραγγες.