ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

«Δεν έχει γυρισμό» η απόφαση της Κυβέρνησης να παραχωρούνται στις τοπικές κοινωνίες τμήματα των ΧΖΛ που δεν έχουν λιμενική χρήση"!

Γρ. Μ.Μ.Ε & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ 

4:32 μ.μ.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησε στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλεύτριας Β΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη για το πότε θα εκδοθεί η ΚΥΑ για την ολοκλήρωση της παραχώρησης της περιοχής των «Λιπασμάτων» και για το πότε θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση των υπόλοιπων εξαιρούμενων χώρων, στους Δήμους Περάματος, Σαλαμίνας και Κερατσινίου - Δραπετσώνας, στη Β’ Πειραιά και στο Δήμο Πειραιά.
Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι έχει ήδη υπογράψει την ΚΥΑ για την απόδοση στην τοπική κοινωνία, της περιοχής των Λιπασμάτων στο Κερατσίνι. Δήλωσε ακόμα ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας παρακολουθεί τη διαδικασία και πολύ σύντομα θα δημοσιευτεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Απαντώντας στο δεύτερο ερώτημα της κ. Κασιμάτη για τις περιοχές στους Δήμους Πειραιώς, Περάματος, Σαλαμίνας και Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με τους δήμους, ώστε να αποδοθούν οι περιοχές στους Δήμους και να αξιοποιηθούν. Είπε ακόμα ότι αύριο, σε προγραμματισμένη σύσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τους Δημάρχους θα προσδιοριστούν ακριβώς οι εκτάσεις που θέλουν οι Δήμοι και θα παραχωρηθούν με νομοθετική ρύθμιση.
«Η πολιτική βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι δεδομένη και κατηγορηματική. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, γιατί αυτό είναι μια δεδομένη απόφαση που δεν έχει γυρισμό και που θα δώσει επιτέλους λύση στο πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.
Ο υπουργός Ναυτιλίας πρόσθεσε ακόμα ότι στην Ηγουμενίτσα παραχωρήθηκαν 365 στρέμματα Χερσαίας Ζώνης Λιμένα που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενική δραστηριότητα και το ίδιο θα γίνει και στους Δήμους Πειραιά, Περάματος και Σαλαμίνας. «Είμαστε διατεθειμένοι, όπου μπορούμε, με οποιονδήποτε τρόπο, σαν Υπουργείο, να στηρίξουμε αυτή την περιοχή, γιατί πραγματικά είναι μια περιοχή που έχει δοκιμαστεί πάρα πολύ και από την ανεργία και από την κρίση», δήλωσε στη Βουλή ο κ. Κουρουμπλής και τόνισε: «Είμαστε πολύ κοντά σε πρωτοβουλίες και προσπάθειες που ίσως, σιγά - σιγά, δώσουν μια ελπίδα στην ευρύτερη περιοχή σε ό, τι αφορά τα ζητήματα της ανεργίας και στην αναζωογόνηση της περίφημης Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, η οποία για πολλούς και διάφορους λόγους, βρέθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα».