ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Εν αναμονή εξελίξεων στην υπόθεση Ράικου...

areios pagos.jpg

Αρειος ΠάγοςEUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Άμα τη επιστροφή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, από την Κύπρο αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη μέχρι και σήμερα ανεξήγητη παραίτηση της Ελένης Ράικου από τη θέση της ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Προς το παρόν η ίδια η κ. Ράικου δεν έχει δώσει καμία απάντηση για τους λόγους για τους οποίους διέρρευσε την επιστολή στα ΜΜΕ πριν ακόμα λάβει γνώση η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αλλά ούτε έχει διευκρινίσει αν η παραίτησή της οφείλεται στον ηθικό πόλεμο που διεξάγουν εναντίον της οι εμπλεκόμενοι στο μεγάλο σκάνδαλο Novartis ή στην αναφορά της ανακρίτριας Ζαρανίκα -που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Documento»-, από την οποία προκύπτουν μεγάλες παραλείψεις στην υπόθεση Λιακουνάκου-Παπαντωνίου που είχαν ως συνέπεια την αδυναμία στοιχειοθέτησης σοβαρότατων κακουργημάτων.
Σε κάθε περίπτωση και οι δύο υποθέσεις αλλά και οι καταγγελίες των εισαγγελικών λειτουργών θα πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά από τα ανώτατα όργανα της δικαιοσύνης και να δοθούν όλες οι απαντήσεις προκειμένου να ξεκαθαρίσει άλλο ένα θολό τοπίο σχετικά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται έντονα δυσαρεστημένος για την ξαφνική παραίτηση της Ελένης Ράικου και για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ένας εισαγγελικός λειτουργός, ειδικά όταν την προηγούμενη ημέρα την είχε διαβεβαιώσει για την πλήρη στήριξη στο έργο της.
Ωστόσο, παραμένει άξιον απορίας γιατί δεν προχώρησε η έμπειρη κυρία Ράικου σε διώξεις όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο που διερευνούσε και προτίμησε να παραιτηθεί μέσω των ΜΜΕ με γενικές καταγγελίες περί πιέσεων και «οχυρωμένη» πίσω από ένα δημοσίευμα.