ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

"Καλούμε τα σωματεία, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, να καταδικάσουν τις διώξεις σε βάρος των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ"!

ΠΕΜΕΝ     ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ     ΠΕΕΜΑΓΕΝ     ΠΕΠΡΝ     ΠΕΣ/ΝΑΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

15 Μάρτη 2017

Οι Διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ,  καταγγέλλουν την νέα δίκη παρωδία στις 16 Μάρτη, σε βάρος των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο ενάντια στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν ταξικές ομοσπονδίες και συνδικάτα στο Υπουργείο Εργασίας στις 30-1-2013.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε για τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».
Η επαναφορά της δίωξης σε βάρος των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ παρότι το κατηγορητήριο καταρρίφθηκε στη δίκη στις 20/12/2013, σηματοδοτεί τις εξελίξεις που διαμορφώνονται από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ, με τα πρόσθετα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνουν και την δημιουργία νέου πιο αντιδραστικού συνδικαλιστικού νόμου, που θα βάζει πρόσθετα εμπόδια στην οργάνωση και στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων.
Καλούμε τα σωματεία, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, να καταδικάσουν τις διώξεις σε βάρος των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ,  οργανωμένα να αναπτύξουμε πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις για τα οξυμμένα προβλήματα, για την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών μας.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ - ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ