ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΝ ΧΑΝΙΩΝ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 Φλεβάρη 2017

          Περιοδεία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΕΜΕΝ στην ΑΕΝ/Χανίων, αναδεικνύοντας σε σύσκεψη με τους σπουδαστές τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν που είναι αντίστοιχα  συνολικά στην ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση.

         Αυτά επισημαίνονται και σε σχετικό έγγραφο του Σπουδαστικού Συλλόγου της σχολής, με τις ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, τις ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, την ανύπαρκτη σίτιση με σοβαρά προβλήματα στην διατροφή τους, δεν έχουν πετρέλαιο για θέρμανση  στις αίθουσες, ούτε πάσο, κά.
Η κατάσταση που επικρατεί στην ναυτική εκπαίδευση είναι σε αναντιστοιχία με τις δηλώσεις του υπουργού ναυτιλίας στην ναυτιλιακή λέσχη Πειραιά για 150.000 θέσεις εργασίας, αυτό που επικρατεί  είναι η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία και θα ενταθεί με το σχέδιο νόμου «Επιθεωρητές/ελεγκτές πλοίων, λιμένων, αναγνωρισμένων οργανισμών», που αποτελεί συνέχεια του νόμου λαιμητόμου 4387/2016. Σε αυτές τις συνθήκες εντάσσεται και  η διαρροή των σπουδαστών από το ναυτικό επάγγελμα.
         Η υποβάθμιση και απαξίωση της Δημόσιας Ναυτικής εκπαίδευσης είναι τροφή για τα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εντάσσεται στις κατευθύνσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου για την κατάργηση των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, να οργιάζει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, τα δουλεμπορικά κυκλώματα, για ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα.
         Η αντιπροσωπεία της ΠΕΜΕΝ παραβρέθηκε στο μπλόκο των αγροτών στα Χανιά, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στον αγώνα τους, επισημάνθηκε ότι είναι η ίδια πολιτική που ξεκληρίζει τα δικαιώματα των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των αγροτών, επιβάλλεται η ενίσχυση της οργάνωσης, του αγώνα, να στοχεύει στο μονοπωλιακό κεφάλαιο για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. 
         Καλούμε τους σπουδαστές, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, να αναπτύξουμε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων.

Επισυνάπτεται το έγγραφο του Σπουδαστικού Συλλόγου ΑΕΝ/Χανίων

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΕΝ/ΧΑΝΙΩΝ