ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ ΑΝΤΙ ΛΣ?

pros peiratikoi@yahoo.gr
επιστολή προς πειρατικό ρεπορτάζ                   1.02.2017

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Αρχηγού, τέθηκε θέμα κατάργησης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, του οποίου τις αρμοδιότητες θα πάρει το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
 Το επόμενο βήμα είναι να καταργήσουμε και το αρχηγείο μας που τόσα χρόνια παλεύαμε να δημιουργήσουμε.

Δε ξέρω ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος για μία τέτοια πρόταση, ποιος μπορείς να πιέζει προς μία τέτοια κατεύθυνση και τι συμφέροντα μπορεί να υπάρχουν από πίσω. Η ουσία είναι εξής… Καταργώντας το Εσωτερικών Υποθέσεων ΛΣ, καταργούνται οργανικές θέσεις Λ.Σ. που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, καθώς και τα υπάρχοντα άτομα να αφομοιωθούν στο Εσωτερικών της ΕΛ.ΑΣ, σε βάθος χρόνου δεν πρόκειται να ανανεωθούν και ουσιαστικά ο έλεγχος του προσωπικού του Λ.Σ θα γίνεται εξολοκλήρου από την ΕΛΑΣ…. 
Κατά πόσο θα μπορούν να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του σώματος και των εξειδικευμένων αντικειμένων του αλλά και τις προσωπικές δυσκολίες του προσωπικού;
Είναι αυτό βήμα καταπολέμησης της διαφθοράς ή μέτρο ανάπτυξής της; Ως ανεξάρτητο Αρχηγείο το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή πρέπει να έχει το δικό του ανεξάρτητο ελεγκτικό μηχανισμό. Αν τίθεται θέμα κοινού συντονισμού όλων των εσωτερικών υπηρεσιών ελέγχου, τότε θα πρέπει όλες οι επιμέρους υπηρεσίες εσωτερικών υποθέσεων να ελέγχουν τον τομέα τους κάτω από την επίβλεψη μία κοινής αρχής, ενός υπουργείου ( Εσωτερικών/ δικαιοσύνης κτλ) με κοινό ιεραρχικά προϊστάμενο τον ίδιο τον Υπουργό, υφυπουργό κτλ….
Θέλω να πιστεύω πως κανένας από την πολιτική ή στρατιωτική ηγεσία μας δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο….