ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και Προϋπολογισμοί της ΕΕ συνεπάγονται τσάκισμα μισθών και κοινωνικών δικαιωμάτων!

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη συζήτηση για την «αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήριος Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω :


«Η συζήτηση δημοσιονομικών πλαισίων στο Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι «δημοκρατική λογοδοσία», όπως περηφανεύεστε. Είναι νομιμοποίηση τεράστιας αναδιανομής, κλοπής του λαϊκού μόχθου, με προϋπολογισμούς εξ ορισμού και αποδεδειγμένα αντιλαϊκούς. Τέτοιων που κι ο Γιούνκερ ομολόγησε ότι εκτόξευσαν ανεργία και φτώχεια.
Κοροϊδεύετε για χρήμα που δήθεν χαρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή ενωσιακών (και εθνικών) προϋπολογισμών είναι οι φόροι που πληρώνουν οι λαοί. Κερδισμένοι τα μονοπώλια: απαλλάσσονται από φόρους, τους χαρίζονται δισεκατομμύρια σαν κίνητρα, για τα συμφέροντα τους γίνονται  πόλεμοι, με εκατομμύρια πρόσφυγες.
Οι αντιθέσεις αφορούν ποιο κράτος, ποια μονοπώλια θα ενισχυθούν περισσότερο.
Αυξημένος ή μειωμένος ο προϋπολογισμός, με τη μια ή άλλη στόχευση σε κερδοφόρους τομείς, με αυστηρό ή  πιο ευέλικτο σύμφωνο σταθερότητας, μια είναι η προϋπόθεση : Αναδιαρθρώσεις.  Για κάθε ευρώ που πάει στα μονοπώλια τσακίζονται μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα.  
Όποιος - όπως ο ΣΥΡΙΖΑ - ισχυρίστηκε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει, αποδείχθηκε εξίσου αντιλαϊκός. Η ΕΕ μόνο ανατρέπεται. Μαζί με τα μονοπώλια που την δημιούργησαν».

25/10/2016            Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ