ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Επιτροπή Αγώνα επαγγελματοβιοτεχνών- εμπόρων Χίου Ξεσηκωμός! Κατεδαφίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση! Έφτασε η ώρα της μάχης. Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ!




Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, Επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, σαν τον κλέφτη, τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό! Κανένα μαγαζί ανοικτό τις ώρες των απεργιακών συγκεντρώσεων το επόμενο τριήμερο. Όλοι στο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης σε συμμαχία με την εργατική τάξη, με το ΠΑΜΕ:
  • Παρασκευή 6 Μάη, 10πμ στην είσοδο της Απλωταριάς και στις 7 το απόγευμα στην πικετοφορία στην Απλωταριά.
  • Σάββατο 7 Μάη, 10πμ στην είσοδο της Απλωταριάς.
  • Κυριακή 8 Μάη, 10:30 στην Πλατεία Βουνακίου, τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά με απεργία.


Με το νομοσχέδιο καταργεί ουσιαστικά κάθε έννοια Κοινωνικής Ασφάλισης. Φορτώνει στην πλάτη χιλιάδων μικρεμπόρων, επαγγελματοβιοτεχνών και ελεύθερων επαγγελματιών το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασης σε αξιοπρεπείς παροχές Υγείας, Πρόνοιας, συνταξιοδότησης, απαλλάσσοντας κράτος και μεγάλο κεφάλαιο από μια κατάκτηση που επιβλήθηκε με σκληρούς αγώνες του λαού μας.
Το νέο νομοσχέδιο έρχεται να φτωχοποιήσει άγρια τους αυτοαπασχολούμενους, με τη φοροκαταιγίδα, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την άγρια φορολογία του 26% από το πρώτο ευρώ, με την 100% παρακράτηση φόρου, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση στο 24%, με βάση τις νέες ρυθμίσεις του ΦΠΑ, για τα είδη πλατιάς κατανάλωσης και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!!! Με το σχέδιο της κυβέρνησης, μειώνεται το αφορολόγητο όριο κάτω από τις 9000 ευρώ, ενώ μας οδηγούν σε συντάξεις - φιλοδωρήματα. Με μαθηματική ακρίβεια, χιλιάδες θα οδηγηθούν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα στερούμενοι ακόμα και τις εναπομείνασες παροχές σε Υγεία, φάρμακο, προνοιακά επιδόματα, με άμεσες συνέπειες στις οικογένειές τους και σήμερα.
Από την επίθεση δεν εξαιρείται κανείς! Αφορά παλιούς και νέους συνταξιούχους, αφού στο νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων σύντομα θα προσαρμοστούν και οι τωρινοί συνταξιούχοι, παρά το γεγονός ότι έχουν χρυσοπληρώσει τις εισφορές τους όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν φτάνει που η τεράστια πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων έχει μεγάλα χρέη, σε Ταμείο, εφορία, τράπεζες, προμηθευτές, δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις. Τώρα στερούν και τη στοιχειώδη πρόσβαση στην Υγεία, την περίθαλψη, μας σπρώχνουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, έρμαιο στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Μέχρι εδώ με τα ατελείωτα ψέματα της κυβέρνησης! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Η κυβέρνηση με αισχρό τρόπο δηλώνει ότι νοιάζεται για το καλό των αδυνάτων, ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις, ότι παλεύει για να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και την ίδια ώρα φορτώνει για μια ακόμα φορά τα βάρη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων χωρίς να λέει κουβέντα για τα κλεμμένα απόθεματικά χρόνων, για τα χρέη των μεγαλοεργοδοτών που έφεραν τα Ταμεία ως εδώ.
Τα βάρη να τα πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο που τα δημιούργησε και όχι τα συνήθη υποζύγια που πληρώνουν μια ζωή. Της επιστρέφουμε το σχέδιο νόμου ως απαράδεκτο και βαθιά αντιλαϊκό.
Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση  για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Επιτροπή Αγώνα επαγγελματοβιοτεχνών- εμπόρων
Βερνιώτου Άννα, ελεύθερος επαγγελματίας
Γεωργιακώδης Πέτρος, ελεύθερος επαγγελματίας
 Ζήσιμος Στέλιος, ελεύθερος επαγγελματίας
Κούνουπας Γιάννης, Συνταξιούχος επαγγελματίας
Παληός Γιάννης, ελεύθερος επαγγελματίας
Ταξείδης Ευθύμης, ελεύθερος επαγγελματίας
Φλουράς Γιώργος, ελεύθερος επαγγελματίας
Χρυσάφης Μπάμπης, έμπορος