ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΧΙΟΥ!



 
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει σε ψήφιση στη Βουλή, με διαδικασία φαστ- τρακ, το νομοσχέδιο- λαιμητόμο για τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων.

Το νομοσχέδιο που είναι συνειδητή επιλογή των κομμάτων της συγκυβέρνησης, είναι απόρροια των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου- της συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ, που ψήφισαν και τα κόμματα της «αντιπολίτευσης» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.
Το έκτρωμα αυτό έρχεται να κατεδαφίσει κυριολεκτικά ό,τι απόμεινε από τις ασφαλιστικές- συνταξιοδοτικές κατακτήσεις, στην κατεύθυνση της όσο γίνεται μεγαλύτερης περικοπής των κρατικών δαπανών για συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, υγεία, ώστε να πιαστούν οι στόχοι του μνημονίου για τα ματωμένα πλεονάσματα, που θα διοχετευθούν στις τσέπες των μονοπωλιακών ομίλων για τις επενδύσεις και την κερδοφορία τους.
Ειδικότερα:
·        O νόμος - λαιμητόμος έρχεται να μειώσει δραστικά τις συντάξεις παλαιών και νέων συνταξιούχων, καταργεί το ΕΚΑΣ από το 2019 και την κατώτερη σύνταξη για την 15ετία, τη 13η και 14η σύνταξη κ.ο.κ.
·        Υπολογίζει τις νέες περικοπές στο σύνολο των συντάξιμων αποδοχών, θεωρώντας σαν εισόδημα και τα ποσά των περικοπών που έχουν ήδη γίνει στις συντάξεις, βάζοντας  κατώτερο  άθροισμα συντάξεων (κύριων και επικουρικών) τα 1150 ευρώ, εκμηδενίζοντας έτσι στην ουσία τις επικουρικές.
·        Εντάσσει στις ρυθμίσεις περί επανυπολογισμού των συντάξεων με βάση όλα τα χρόνια ασφάλισης (καταργείται λ.χ. για το ΙΚΑ η καλύτερη τελευταία 5ετία) και τους σημερινούς συνταξιούχους, έτσι ώστε οι περικοπές να τους συμπεριλάβουν άμεσα.
Το ν/σ επίσης περιέχει και τα φορολογικά μέτρα με αυξήσεις της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, που θα τσακίσουν στην κυριολεξία το όποιο λαϊκό εισόδημα απομένει.
Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει!
Κανείς να μην εφησυχάσει, κανείς να μην κάνει πίσω, κανείς να μην υποχωρήσει στα εκβιαστικά διλήμματα, που η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του συστήματος θα βάλουν στο λαό.
Απαντάμε με μαζική, αποφασιστική,
δυναμική συμμετοχή στην 48ωρη Γενική Απεργία με το ΠΑΜΕ.
Δίνουμε όλοι το "παρών"!

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ (6 ΚΑΙ 7 ΜΑΪΟΥ),
10.00πμ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ  8 ΜΑΗ - 10:30πμ
ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΧΙΟΥ

Βασιλάκη Κική
Ζωφός Γιάννης
Κόρμαλος Γιάννης
Μιχαλιάδης Γιάννης
Οικονόμου Χρήστος
Φράγκου Ειρήνη
Χατζαντωνάκη Κική
Ψωμαδάκης Δημήτρης